معاون امورزنان و خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه امروز در ذهن جامعه مخاطب ما مانند جامعه حضرت زینب(س) القائات و مباحث منفی زیادی ایجاد شده گفت: باید فرصت کافی برای پرسشگری به نسل جوانان در مباحث اعتقادی و دینی ارائه دهیم. 


معصومه ابتکار روز یکشنبه در یازدهمین گردهمایی زنان عاشورایی در برج میلاد با اشاره به متفاوت بودن نسل امروز با نسل گذشته اظهار کرد: باید به پرسش ها و چالش های مخاطبان به خصوص نسل جوان بها بدهیم و فرصت بدهیم نسل جوان که از ارزش های متعالی به دلیل فاصله ای که از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس پیدا کردند و تجربه عملی آن دوران را نداشتند، مسائل خود را مطرح کنند.

وی با بیان اینکه نسل چهارم و جوانان دهه ۷۰ ، دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را درک نکردند، گفت: گاهی انقدر اسطوره ساختیم هرچند که اینها متعالی هم بودند، رفتار ما مناسب نبود و نیست و شبهه های زیادی برای نسل جوان ایجاد می شود و بین رفتارها و شعائر و عمل ما فاصله است و همه مسئولان باید تلاش کنند که این فاصله ها کاهش پیدا کند و شعائر مذهبی را به صورت شایسته در جامعه ترویج دهیم.

ابتکار افزود: اگر با نسل جوان با ظاهر و نوع پوشش متفاوت که خواهان حضور در محافل مذهبی هستند، رفتار مناسبی نداشته باشیم و اگر آنان احساس امنیت برای حضور در این محافل پیدا نکنند، این افراد مسائل اعتقادی و دینی خود را چگونه می توانند مطرح کنند و اگر ما تحمل این چالش ها را نداشته باشیم و پاسخ های کافی برای این چالش ها نداشته باشیم و نتوانستیم پاسخ خوب ارائه دهیم و این دختران و پسران جوان باید در چه محافلی حضور پیدا کنند و گویا فراموش کردیم که خودمان چه دورانی را طی کردیم و اگر شور جوانی نبود چه کسی به دعوت امام خمینی(ره) پاسخ می داد.

وی با بیان اینکه در عصر حاضر هم اطلاعات بسیار وسیع و بعضا بسیار غلط در سطح جامعه انتشار پیدا می کند، اظهار کرد: همچنین مطالبات و انتظارت نسل جوان بسیار متفاوت از گذشته است، اگر ما امروز پیام عاشورا و کربلا را بخواهیم به نسل جوان منتقل کنیم، دیگر با ادبیات گذشته لزوما کفایت نمی کند و باید با زبان، ادبیات و رویکرد و ابزار و فناوری های روز با نسل جوان ارتباط برقرار کنیم.

ابتکار، ایام عاشورا و ماه محرم را فرصتی برای بازخوانی واقعه کربلا و قیام عاشورا دانست که در همه زمان ها و مکان ها مفهوم و معنای عمیق خود را به دلیل حق طلبی، ایثار و شخصیت بزرگوارانه امام حسین(ع) در امر به معروف و نهی از منکر و تلاش ایشان برای اصلاح امت جدشان حضرت محمد(ص) روشنگری و بیداری کل بشریت را داشته است.

وی افزود: تاثیرگذاری پیام قیام امام حسین(ع) به مذهب و قوم و نژاد خاصی هم محدود نمی شود چرا که این پیام، پیامی ماورایی و حق طلبانه و ناشی از یک عمل ماورایی و حق طلبانه بوده است.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ادامه داد: ما امروز شاهد این هستیم که شناخت فلسفه قیام عاشورا و نهضت امام حسین(ع) و بررسی ابعاد شخصیتی و زندگی ایشان مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری قرار می گیرد که جنبه های شخصیتی امام حسین(ع) ضمن ایجاد تحول، تاثیر ذهنی و روحی در مخاطب داشته باشد و سبک زندگی متفاوتی را القا کند که ریشه این تاثیرگذاری در عمل و اقدام است.

ابتکار گفت: اگر در انتقال پیام عاشورا تنها به حرف و شعار بسنده کنیم و این پیام در رفتارمان تجلی پیدا نکند، تمام این تاثیرگذاری مفاهیم از بین می رود و ما که مایل هستیم این مباحث اخلاقی در جامعه انتشار پیدا کند، به تاسی از امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) که شخصیت بزرگوار کربلا بودند باید این مفاهیم را در وجود خودمان نهادینه کنیم و تغییر و تحول را در درون خود، در مشی زندگی خود آغاز کنیم در غیر اینصورت به دلیل ایجاد تناقض در ذهن مخاطب اثر کلام، اثر مباحث دینی و تبلیغ دینی ما را از بین خواهد برد.

وی با بیان اینکه امروز جامعه مخاطب ما مانند جامعه حضرت زینب(س) القائات و مباحث منفی زیادی در ذهنشان ایجاد شده، اظهار کرد: حضرت زینب(س) در روشنگری و انتقال پیام عاشورا با صراحت لهجه، اخلاق و محبت و مهربانی همچون جدشان حضرت محمد(ص) گام برداشتند و ما هم اگر در تبلیغ دین اسلام خود را پیرو ایشان بدانیم باید چنین خط مشی ای را پیش ببریم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان با بیان اینکه خانواده کانون تعالی جامعه است، گفت: یکی از اصلی ترین عناصر خانواده زن است و خانواده ای سالم است که روابط بین اعضای آن براساس اخلاق، محبت، عشق، ایثار و از خودگذشتگی شکل بگیرد و در چنین فضای سالمی کودکان می توانند رشد پیدا کنند و اگر ما بخواهیم پیام آور نهضت کربلا و ادامه دهنده مسیری باشیم که توسط امام حسین(ع) آغاز شده، باید این مفاهیم را در سبک زندگی اجتماعی و فردی پیاده کنیم.

ابتکار با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی شهرداری تهران و سازمان بهزیستی برای حمایت از خانواده های آسیب دیده اظهار کرد: امروز اورژانس اجتماعی برای حمایت از زنان و کودکانی که در خانواده مورد خشونت قرار می گیرند راه اندازی شده که خدمات شایسته ای از جمله مشاوره حقوقی و روان شناسی به این افراد ارائه می شود.

وی گفت: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، برنامه ریزی و سیاست گذاری خاص و جدی در حوزه حمایت از خانواده دارد که ارائه لایحه امنیت زنان در برابر خشونت که از دغدغه های رهبر معظم انقلاب بوده از جمله این اقدامات است که این لایحه در کمیسیون لوایح قوه قضائیه پیگیری می شود و مورد حمایت ویژه است.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، راه اندازی مراکز مشاوره خانواده توسط شهرداری تهران را اقدامی شایسته دانست و گفت: در توسعه این مراکز با شهرداری تهران همکاری خواهیم کرد و امیدواریم که جامعه ای سالم هم راستا با ارزش های متعالی عاشورا و تعالیم متعالی امام حسین(ع) و پیام حضرت زینب(س) داشته باشیم.

یازدهمین گردهمایی زنان عاشورایی با هدف شناساندن نقش و جایگاه زنان در حماسه های مذهبی و تاریخی قیام عاشورا روز یکشنبه با حضور معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، مجتبی عبدالهی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، الهه عطائی مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران و جمعی از بانوان شاخص ایثارگر، فرهیختگان مبلغ دینی، مادران و همسران معزز شهدا و جانبازان و خانواده های شهدای مدافع حرم در برج میلاد تهران برگزار شد.