یکی از طرح‌هایی که پورپوزال اولیه آن ارایه شده، طرح بزرگ توان‌افزایی زنان روستایی و عشایر است و از آن‌جایی که معاونت امور زنان و خانواده اعتبارات بسیار کمی دارد می‌طلبد که معاونت روستایی نهاد ریاست‌جمهوری برای عملیاتی‌شدن این پوروپوزال به کمک ما بیای 


دبیر کارگروه زنان روستایی و عشایر معاونت امور زنان و خانواده گفت: چهار اولویت را در مباحث بهداشت و سلامت، سوادآموزی، توان‌افزایی و اشتغال ویژه زنان روستایی و عشایر تعریف کردیم تا برای رسیدن به این اهداف فعالیت کنیم.

به گزارش مهرخانه، روز شنبه جلسه کارگروه زنان روستایی و عشایر معاونت امور زنان و خانواده در آستانه روز ملی روستا و روز جهانی زنان روستایی با حضور معصومه ابتکار؛ معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده و فعالان و مسؤولان این عرصه در دستگاه‌های مختلف برگزار شد. ابتکار در این نشست بر ضرورت ورود کارگروه زنان روستایی و عشایر به حوزه ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف در این زمینه تأکید کرد و از این کارگروه خواست با بررسی سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های مربوطه برای هم‌افزایی، اصلاح قوانین موجود و تدوین آیین‌نامه و قوانین مورد نیاز آماده شوند. او همچنین اعلام کرد که دستگاه‌های مختلف باید آمارهای خود را ارایه دهند تا در این‌جا تجمیع و مشخص شود که در کجا هستیم و می خواهیم به کجا برسیم.

جلسه روز شنبه کارگروه زنان روستایی و عشایر معاونت امور زنان و خانواده بهانه‌ای شد تا در مورد برنامه‌های آینده این کارگروه گفت‌وگویی با پریچهر سلطانی؛ دبیر آن داشته باشیم.

سلطانی در خصوص فعالیت‌های کارگرو‌ه‌ زنان روستایی و عشایر معاونت امور زنان به مهرخانه گفت: همه کارگروه‌ها در چارچوب آیین‌نامه‌ای که معاونت امور زنان و خانواده تدوین کرده فعالیت می‌کنند. اساس کار کارگروه زنان روستایی و عشایر، شناسایی زنان و دختران روستایی توانمند و فرهیخته، توان‌افزایی زنان روستایی و عشایر، شناسایی مسایل و مشکلات و ارایه راهکار به آن‌ها و در واقع، سیاست‌گذاری در چارچوب اسناد بالادستی است. برنامه ما این است که با توجه به استراتژی دولت برای رفع محرومیت و توسعه پایدار، اقداماتی انجام دهیم که زنان روستایی و عشایر و مناطق محروم در چارچوب رسیدن به اهداف دولت تلاش کنند.

چهار اولویت کارگروه

او افزود: در این راستا چهار اولویت را در مباحث بهداشت و سلامت، سوادآموزی، توان‌افزایی و اشتغال تعریف کردیم تا برای رسیدن به این اهداف فعالیت کنیم. اعضای کارگروه نیز پیشنهادات خود را برای دستگاه‌های اجرایی مطرح می‌کنند چون شأن معاونت امور زنان و خانواده، سیاست‌گذاری است و فعالیت اجرایی انجام نمی‌دهد.

طرح بزرگ توان‌افزایی زنان روستایی و عشایر

دبیر کارگروه زنان روستایی و عشایر معاونت امور زنان و خانواده در رابطه با جزئیات طرح‌های ارایه‌شده، بیان داشت: یکی از طرح‌هایی که پورپوزال اولیه آن ارایه شده، طرح بزرگ توان‌افزایی زنان روستایی و عشایر است و از آن‌جایی که معاونت امور زنان و خانواده اعتبارات بسیار کمی دارد می‌طلبد که معاونت روستایی نهاد ریاست‌جمهوری برای عملیاتی‌شدن این پوروپوزال به کمک ما بیاید.

سلطانی در ادامه گفت: براساس این طرح باید در هر روستا به چند نفر از زنان روستایی و عشایر آموزش دهیم تا خود آن‌ها اقدامات لازم را برای توان‌افزایی سایر زنان عشایر و روستایی انجام دهند. چون متأسفانه زنان روستایی و عشایر اطلاعاتی در مورد امکانات و تسهیلاتی که دولت فراهم کرده ندارند و مثلاً نمی‌دانند چگونه می‌توانند از صندوق کارآفرینی امید وام بگیرند یا در جریان نیستند که دولت مبالغی به زنان روستایی و عشایر در راستای رفع محرومیت و بیکاری اختصاص داده است. زنان روستایی می‌توانند در این زمینه فعالیت کنند و برنامه ما این است که از دهیاران و شوراهای روستایی برای رسیدن به هدف توان‌افزایی زنان آن مناطق استفاده کنیم.

طرح‌هایی در زمینه بهداشت و سوادآموزی زنان روستایی و عشایر

او با اشاره به سایر برنامه‌های پیش روی کارگروه اظهار داشت: در حوزه بهداشت هم پیشنهادی در قالب پروپوزال ارایه داده‌ایم چون هنوز در مناطق روستایی و عشایر در حوزه بهداشت و سلامت و دسترسی به خدمات بهداشتی مشکلاتی وجود دارد. همچنین در حوزه سوادآموزی تا چند سال گذشته موفقیت‌هایی داشتیم اما در حال حاضر آمار خوبی نداریم و متأسفانه دوسوم از آمار بی‌سوادان را زنان تشکیل می‌دهند. یکی دیگر از برنامه‌های ما در چهار سال آینده در حوزه آمار است؛ چون هیچ آمار مستند و مکتوبی در مورد زنان روستایی و عشایر وجود ندارد و به خانم ابتکار پیشنهاد دادیم نشستی با سازمان آمار داشته باشیم و در این خصوص تصمیماتی گرفته شود چون برای برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری صحیح به آمار دقیق و متقن نیاز داریم.

از تمام تشکل‌های فعال در حوزه زنان روستایی و عشایر دعوت به همکاری می‌کنم

دبیر کارگروه زنان روستایی و عشایر معاونت امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های بسیار مهم در آینده هم‌افزایی تمام دستگاه‌های متولی حوزه زنان روستایی و عشایر برای رسیدن به اهداف تعیین‌شده است. برنامه دیگر استفاده از تمام تشکل‌های فعال در حوزه زنان روستایی و عشایر است و من از همه تشکل‌هایی که در این حوزه فعالیت دارند دعوت به همکاری می‌کنم و آن‌ها می‌توانند از طریق پورتال برای همکاری اعلام آمادگی کنند. این برنامه‌ها تصویب شده و برای اجرایی‌شدن آن‌ها برنامه‌ریزی می‌شود.

سلطانی در پایان بیان داشت: امیدواریم دولت که برای اولین‌بار معاونت روستایی را دایر کرده بتواند در حوزه زنان روستایی و عشایر نیز برنامه‌های خوبی را به اجرا درآورد چون اگر می‌خواهیم مشکلات مربوط با اشتغال و تولید و مهاجرت را حل کنیم باید به زنان روستایی و عشایر توجه داشته باشیم.