مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی گفت: ۲ هزار زن حاشیه شهر بجنورد در راستای انجام مداخلات اجتماعی و روانی جهت کاهش خشونت های خانگی، تاب آوری اجتماعی و مدیریت در بحران زندگی آموزش دیدند.

ملیحه یغمایی اظهار امیدواری کرد: آموزش این تعداد زن حاشیه نشین در راستای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در خراسان شمالی است که دفتر بانوان استانداری تلاش می کند تا چالش های استان را شناسایی کند.

وی اظهار کرد: در این راستا تاکنون ۲ دوره آموزشی تربیت مربی در مناطق حاشیه نشین شهر هم برگزار شده است.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی اضافه کرد: برای تمام دانش آموزان درمقطع پیش دبستانی و ۲ سال اول دبستان نیز موضوع آموزش مهارت های خود مراقبتی را داریم تا از خودشان در برابر آسیب ها مراقبت کنند.

وی افزود تمام این اقدامات در راستای اجرایی شدن منشور حقوق شهروندی صورت پذیرفته است.

یغمایی عنوان کرد: در این زمینه نیز اداره کل بهزیستی و آموزش و پرورش همکاری دارند و در شهرستان ها مختلف ۳۰ تا از مربیان در آن زمینه آموزش دیده اند.

وی گفت: برای اجرای این طرح در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مبلغ یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته و امیدواریم با نگاه مثبت مسئولین ۱۰۰درصد مبلغ مذکور به دستگاه های مربوطه پرداخت شود.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی در ادامه اظهار کرد: پیشنهادهای برای ایجاد ۲ پارک بانوان دیگر علاوه بر مهربانو به شورای اسلامی شهر داده شده که با انتصاب شهردار جدید در این زمینه تصمیم گیری خواهد شد.

وی گفت: با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر بجنورد که دیدگاه بسیار خوبی در جهت پارک های بانوان دارند، موضوع مطالبه بانوان و ضرورت ایجاد فضاهای مناسب در مرکز خراسان شمالی ساماندهی شود.

وی افزود: طبق پیشنهاد استاندار راه اندازی پارک بانوان درتمام شهرهای استان پیگیری می‌شود که با توجه به اینکه در سال اقتصاد مقاومتی قرار داریم، سعی کردیم تا در درجه اول از فضاهای موجود استفاده کنیم. براین اساس همه پارک های استان بررسی شد و در نهایت فضاهایی که دارای ویژگی هایی مرکزیت شهر، امنیت و فضای مناسب بود انتخاب شد.

یغمایی با توجه به اینکه سرانه فضای سبز در خراسان شمالی نسبت به سایر استان ها بیشتر است، هدف این است که روی فضای سبزموجود برای ایجاد فضای با نشاط و مناسب برای بانوان سرمایه گذاری شود.

وی با بیان اینکه سعی می‌شود تا پایان سال جاری پارک های بانوان استان تعیین تکلیف شوند افزود: با همت شهرداری و شورای اسلامی شهر فضایی به نام مهربانو در محل شهربازی مرکز استان ایجاد شده بود اما به علت عدم استقابل مردم و عدم رسیدگی های لازم بلا استفاده بود که با دستور استاندار اعتبار لازم در این زمینه جذب شد و با همکاری شهرداری اقدامات مربوط به توسعه و حصارکشی و باز پیرایی این مکان انجام شد.

وی عنوان کرد: هم اکنون در پارک سه هکتاری مهربانوی بجنورد امکان انجام ورزش های رزمی، اسکیت، والیبال، بسکتبال، دوچرخه سواری، تنیس روی میز و شطرنج برای بانوان فراهم و مورد استقبال بانوان قرار گرفته است.

یغمایی با اشاره به استفاده بانوان مرکز استان از پیست دوچرخه سورای در محل فرودگاه بجنوردگفت: انجام این اقدامات در خراسان شمالی به دلیل مطالبه خانم ها است، ایجاد فضای بانشاط در میان زنان و برخورداری آنها ازامکانات ورزشی مناسب و ایجاد روحیه با نشاط در میان دختران در کنترل آسیب های اجتماعی بسیار موثر است.