دکتر ابتکار با تاکید بر اهمیت آموزش و پرورش در فرهنگ سازی مهارت‌های زندگی در جامعه گفت: فرزندان ما به عنوان آینده سازان این مرز و بوم در این نظام آموزشی رشد می کنند و بنابراین مهارت های زندگی باید به آنان در تمامی سطوح دوران آموزشی، آموزش داده شود. 


معصومه ابتکار در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه اترک با موضوع جایگاه زن و خانواده در جامعه توسعه محور، اظهار داشت: فرزندان ما باید مهارت خوب زیستن و خوب زندگی کردن، گفت و گو برای حل اختلافات، خوب شنیدن، تصمیم درست در برابر رفتارهای پر خطر، بهره مندی از حقوق فردی و شهروندی و ... را به خوبی آموزش ببینند چرا که بنیان یک خانواده سالم از دوران کودکی شکل می گیرد و بنابراین نقش آموزش و فرهنگسازی در این زمینه بسیار مهم است.

وی افزود: یکی از ویژگی های خانواده آرامش آن است که این مهم از راه باهم بودن محقق می شود و بنابراین ما بایستی قدردان این خصیصه باشیم و برای ایجاد فضای گفت و گو در خانواده تلاش کنیم.

وی ادامه داد: امروز بحث گفت و گوی ملی خانواده به عنوان یک فعالیت و جریان اجتماعی مثبت برای حمایت از خانواده و توجه به مناسبات سالم مطرح است چرا که خشونت یکی از موارد مهمی است که خانواده های ایرانی را تهدید می کند.

ابتکار اشاره داشت: بحث خشونت از دو جنبه حقوقی و امدادی پیگیری می شود. از منظر حقوقی لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت در دست بررسی است و از جهت امدادی هم اورژانس اجتماعی ۱۲۳ موظف به رسیدگی سریع مشکلات خانوادگی گزارش شده هستند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه بر اهمیت سبک زندگی ایرانی اسلامی هم تاکید ویژه ای داشت و در این باره گفت: سبک زندگی امروز در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی مورد توجه است چرا که سبک زندگی امروز بشر موجب آسیب رساندن به محیط زیست و کره زمین، این مهد انسان ها شده است.

دکتر ابتکار تصریح کرد: باید متناسب با واقعیت ها سبک زندگی خود را تغییر دهیم و تاب آوری خود را در برابر مشکلات افزایش دهیم.

وی با تاکید بر این که باید فرصت بازیابی هویت به نسل جوان داده شود، افزود: سبک زندگی ایرانی اسلامی خرید کالاها و تولیدات داخلی با کیفیت را اقتضاء می کند و هم چنین گسترش و رواج فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی در نوع پوشش نیز نیازمند توجه است.

ابتکار هم چنین از هدف‌گذاری به‌کارگیری زنان توانمند و مدیران زن برای ۳۰ درصد از مشاغل و انجام آن در شورای عالی اداری خبر داد و گفت: بایستی تا پایان برنامه ششم توسعه حداقل ۳۰ درصد مدیران در همه سطوح از زنان باشند و برش استانی آن هم وجود دارد و به استان‌ها ابلاغ شده است.

ابتکار درباره کمک به کارآفرینی و اشتغال زنان روستایی و آموزش به آن ها نیز اشاره داشت: با توجه به تنوع قومیتی و فرهنگی به تبع آن تنوع صنایع دستی در خراسان شمالی این می تواند به عنوان فرصت شغلی خوبی برای بانوان روستایی این استان مطرح باشد که باید با برنامه ریزی درست از بانوان روستایی، از این سرمایه های ارزشمند اجتماعی بهره مند شویم.

وی مطرح کرد: توجه به اشتغال زنان و حضور بانوان در پست ها و مناصب مدیریتی از برنامه های مهم دولت تدبیر و امید است و برنامه ریزی ها و اقدامات مناسبی برای تحقق این هدف در سال های اخیر انجام گرفته و سهم زنان در اشتغال رو به افزایش است.

وی با اشاره به نرخ بالای بیکاری زنان تحصیلکرده به نسبت مردان خاطرنشان کرد: یکی از عرصه های مهم سرمایه گذاری دولت و بخش خصوصی برای اشتغال بانوان حوزه فناوری اطلاعات است به همین دلیل آموزش و توان افزایی زنان به ویژه بانوان تحصیلکرده در دستور کار قرار دارد و دولت از آمادگی لازم برای تقویت نقش زنان در این حوزه برخوردار است.

ابتکار در ادامه به یوم ا... ۱۳ آبان هم اشاره ای داشت و در این مورد مطرح کرد: این رویداد با هویت ملی رابطه مستقیم دارد و باید با ارایه فرصت پرسش به جوانان و دانشجویان امروز در خصوص این روز و ایجاد و هدف این حرکت ارزشمند دانشجویان انقلابی به خوبی تبیین شود.

وی تاکید کرد: جوانان ما باید بدانند این حرکت ارزشمند که با اقبال گسترده مردم روبرو شد، موجب شد تا آمریکا بداند اراده ملت ایران حفظ استقلال است و آمریکا حق دخالت در سیاست های ایران را ندارد.

ابتکار گفت: مناسبت های ایران در سطوح ملی و بین المللی همیشه مورد توجه بوده است و ایران به عنوان الگوی مقابله و ایستادگی در برابر سلطه گری و استکبار مطرح است.

وی به سخنان و موضع گیری های اخیر ترامپ رئیس جمهوری آمریکا هم گریزی داشت و در این باره اظهار داشت: امروز آمریکا در انزوای کامل با برجام و ایران مخالفت می کند و این در حالی است که پایبندی ایران به تعهدات خود به جهانیان اثبات شده است.

ابتکار اظهار امیدواری کرد: با همراهی ملت و تلاش دولت مسیر سربلندی و سرافرازی ایران، این جزیره ثبات و آرامش ادامه یابد.