مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اهمیت توان افزایی زنان گفت: بیش از ۲۰۰۰ زن توانمند که در استانها پستهای مدیریتی داشتند شناسایی شدند که تا کنون برای آنان ۴۳ دوره آموزشی برگزار شده است.
فهمینه فرهمندپور که در دومین جلسه تخصصی تبادل نظر پیرامون برنامه های امور زنان و خانواده دولت دوازدهم با حضور مشاورین وزراء، مدیران کل استانها و تسهیلگران استانی صحبت می کرد افزود: در طرحی که به سفارش معاونت امور زنان و خانواده و با همکاری وزارت کشور برگزار شده،۱۹۰۳ زن در دورههای حضوری و غیرحضوری آموزش دیده اند که از زنان شوراهای اسلامی شهرها، زنان مدیرکل، معاونان مدیرکل و مشاوران امور بانوان وزارت خانه ها بوده اند.
وی با اشاره به اینکه ۶۰۰ زن از این تعداد از وزارت کشور و نهادهای زیر مجموعه آن مانند فرمانداری ها و استانداری ها بودند تصریح کرد: ۹۶۳ نفر از دستگاههای اجرایی و ۲۵۹ نفر نیز از نمایندگان شوراهای شهر دورههای گذشته آموزش دیدهاند.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در ادامه با بیان اینکه بیشترین شرکت کنندگان از استان فارس با ۹۵ نفر بودند اظهار کرد: در این طرح بسیاری از اساتید و و مدرسان برجسته بومی شناسایی شدند.
فرهمندپور با بیان اینکه بیشترین زنان شرکت کننده از مدیران وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعی با ۱۲۲ نفر هستند ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی با نزدیک ۸۰ نفر در رده بعدی قرار دارد. همچنین در سطح دستگاهی نیز سازمان بهزیستی با ۶۰ نفر بیشترین شرکت کننده در این طرح را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به عضویت معاونت زنان در اقتصاد مقاومتی و نقش آن در حمایت از زنان فعال اقتصادی تصریح کرد: از اوایل سال ۹۴ که وارد این برنامه شدیم بیش از ۱۰ مصوبه به استانها ابلاغ شده است. همچنین در استان ها بیش از ۵۰۰ طرح اشتغالزایی دنبال شده است.
فرهمندپور با تاکید بر اهمیت شایسته سالاری در پستهای مدیریتی اظهار کرد: درعین حال که امیدوارم هیچ زن شایسته ای از پست مدیریتی محروم نشود، نباید هیچ زنی به خاطر زن بودن نیز در پست های اجرایی بالا قرار گیرد بلکه به خاطر شایسته سالاری باید پست بگیرد.
وی با تاکید بر ارزیابی حضور زنان در پستهای اجرایی افزود: گاهی شاهد هستیم که علی رغم حضور زنان در این پست ها، به نتایج مثبتی دست پیدا نکرده ایم. گاهی زنان برای توانمندی سایرین تلاش کافی نمیکنند و گاهی نیز از ترس برچسب نگاه حنسیتی زنان دیگر را کنار می گذارند.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در ادامه افزود: درحال حاضر در سطح فرمانداری با وجود ۴۳۰ فرماندار تنها شاهد حضور ۴ زن در این پست هستیم، اما در بخشداری از میان۱۲۰۰بخشدار ۵۰ زن در این سطح مدیریتی حضور دارند که به نظر میرسد با موانع ساختاری کمتری رو به روهستند. تمرکز بر سطح بخشداری برای آغاز حضور زنان می تواند نتایج بهتری به همراه داشته باشد.
وی در پایان با اشاره به تهیه بسته های عملیاتی به دنبال نشست وزیر کشور با فعالان زن حوزه اقتصادی گفت: در این بسته چالشهای ۸ گامهای وجود داشت که بررسی شده و اقدامات انجام شده در این خصوص نشان داده شدهاند.