همزمان با هفته دولت نشست خبری رباب شهریان، معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان در مجموعه انقلاب برگزار شد.
معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان گفت: تنها دو درصد از بانوان در هیئت های ورزشی حضور دارند و باید برای ارتقاء جایگاه آنها در بحث مدیریت ورزش تلاش کنیم.
وی در ابتدا گفت: نگاه ویژه ای به ورزش بانوان وجود دارد و در تمام موارد از این بخش حمایت می کنیم همچنین موضوعات بانوان در اولویت برنامه ها قراردارد.
شهریان افزود: تعامل بانوان با دستگاه های دیگر بسیار نزدیک است و در ارتباط با موضوعات فراسازمانی نیز همایش ارتقای سلامت کارکنان دولت در تمام دستگاه ها در حال برگزاری است.
وی در ارتباط با فدراسیون های ورزشی نیز گفت: در یک سال اخیر دستاوردهای خوبی در کسب مدال و جایگاه به دست آوردیم که برخی از این موارد برای اولین بار بوده است.
وی افزود: یکی از شاخصه های توسعه یافتگی کشورها در امر ورزش حضور داوران در رقابت های آسیایی و جهانی است که در این مدت در 15 رشته ورزشی، 35 داور زن مسلمان به مسابقات اعزام شده و افتخاری برای ورزش بانوان است.
معاون بانوان وزارت ورزش در فعالیت های استان ها بر ارتقای جایگاه مشارکت زنان در تصمیم سازی در سطح کشور تاکید کرد و گفت: بعداز حضور گودرزی در وزارت ورزش یکی از موضوعات مهم در استان ها عدم حضور زنان در جایگاه تشکیلاتی است که این جایگاه پس از مذاکرات ومکاتبات انجام شده به نتیجه نشست و زنان به عنوان مشاوران ارشد مدیران کل ورز ش و جوانان در استان ها حکم کردند و در تصمیمات استان نقش دارند.
وی افزود: حضور بانوان در انتخابات فدراسیون ها و روسای هیئت ها باید ارتقاء یابد در حال حاضر کمتر از دو درصد از هیئت ها در اختیار زنان است ما براین باوریم که بانوان نیمی از جامعه موثر در توسعه کشور هستند و باید جایگاه آنها ارتقاء یابد.
شهریان تاکید کرد: در فدراسیون ها نیز مقدماتی انجام شده تا آنها در عرصه مدیریت حضور داشته باشند.
وی در ادامه به بازی های آسیایی اشاره کرد و گفت: برنامه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش در بازی های آسیایی حمایت از ورزش های بانوان بود که در اعزام ها به رشته های که قطعیت مدال دارند توجه شد خوشبختانه در چند رشته بانوان توانمندی کسب مدال دارند برخی اعزام ها به منظور توسعه ورزش بانوان بود در کل برای بازی های آسیایی از نظر کمی وکیفی بانوان حضور خوبی دارند.
معاون بانوان وزارت ورزش در خصوص انتخاب سرمربی تیم های ملی بانوان نیز گفت: موضوع انتخاب سرمربی ها به حوزه معاونت بانوان وزارت ورزش ارتباطی ندارد در خصوص فدراسیون فوتبال نیز کفاشیان باید در خصوص عملکرد سعید شجاعی تصمیم گیری کند.
وی افزود: جلساتی با کفاشیان داشتیم و از رئیس فدارسیون توقع می رود که مدیریتش اثرگذاری بیشتری داشته باشد شاید یک نارضایتی از سوی کفاشیان باشد و برای تغییر در حال مذاکره هستیم ولی فعلاً تصمیمی برای تغییرات نداریم.
شهریان افزود: یکی از راه های که در افزایش مشارکت زنان در ورزش نقش دارد، زیرساخت ها و فضاهای ورزشی است که البته برای بانوان شرایط آن متفاوت است و ضرورت تخصیص سالن های ویژه به بانوان وجود دارد لذا مکاتباتی با استان ها انجام شده که مجتمع ویژه مادران و کودکان خود را فعال کند.
وی تاکید کرد: مجتمع بعثت تهران از زنان گرفته شده و به هیئت کشتی داده شده وما برای پس گیری آن مکاتباتی با مدیرکل ورزش و جوانان تهران داشتیم.
معاون بانوان وزارت ورزش گفت: مکاتباتی انجام شده که فضای ورزشی بانوان را به خود آنها برگردانیم و در بخش پروژه های نیمه تمام نیز پس از آمارگیری در نظر داریم پروژه های که هشتاد درصد آنها انجام شده در اولویت قرار گیرد.
شهریان خاطرنشان کرد: یکی از موردهای که دنبال آن هستیم این است که آماری از مشارکت زنان بگیریم و ببنیم چقدر از سالن های ورزشی به بانوان اختصاص می یابد و براساس مکاتبات موجود و مطالعات اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی در خصوص حضور مربی خارجی در رأس تیم های ملی بانوان گفت: در ورزش زنان یکی از چالش های که وجود دارد این است که حضور مربیان کارآزموده در کنار تیم های ملی احساس می شود البته مربیان داخلی زحمت زیادی کشیده اند ولی چون به سوی ورزش حرفه ای و قهرمانی بانوان حرکت می کنیم ضرورت حضور مربیان خبره لازم است.
وی افزود: روسای فدراسیون ها اعلام کردند که در سطح جهان مربیان نخبه زن نداریم البته باید فدراسیون ها شناسایی کنند و مربیان کارآزموده را در راس تیم های ملی قرار دهند.
معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان یادآور شد: با رئیس کمیته ملی المپیک مکاتباتی داشتیم تا هزینه های لازم برای حضور مربیان خارجی فراهم شود متأسفانه در فدراسیون ها زمانی که دلار گران شد ابتدا مربیان تیم های بانوان حذف شدند.
وی افزود: سطح مربیان داخلی ما بد نیست ولی وقتی می خواهیم المپیکی کار کنیم و سهمیه المپیک می گیریم باید کادری که در کنار آنها می ایستیم نیز حرفه ای باشند.
معاون بانوان وزارت ورزش در خصوص حضور زنان در استادیوم ها نیز گفت: بعد از جریاناتی که در خصوص والیبال رخ داد گفتیم یک بار برای همیشه این مشکل حل شود فرصت ها و تهدیدها در نظر گرفته شود و یک کار کارشناسی انجام شد با یک نگاه متفاوت که اگر بحث خانواده، اوقات فراغت و عرق ملی درکنار هم در نظر گرفته شود می توان دیدگاه متفاوتی داشت البته حضور زنان فقط مربوط به ورزش نیست بلکه یک موضوع اجتماعی و فرهنگی است.
وی افزود: در برخی از رشته ها مانند شنا، کشتی و وزنه برداری شرایط حضور زنان فراهم نیست و ما در حال شناسایی رشته هایی هستیم که حضور زنان در آن مانعی ندارد البته باید این نکته را در نظر گرفت که در حال حاضر بسیاری از مسائل مانند ورود و خروج و نیاز های اولیه دراستادیوم ها برای مردان هم فراهم نیست مطمئناً برای حضور زنان باید یک فضای امن ایجاد شود.
شهریان در خصوص قدرت نواب رئیس بانوان نیز گفت: اینکه سایه روسای فدراسیون ها روی بانوان است را قبول ندارم باید قبول کنیم که رئیس فدراسیون متولی توسعه ورزش در بحث زنان ومردان است البته قبول دارم که برخی از فدراسیون ها نسبت به ورزش بانوان بی تفاوت هستند.
وی تاکید کرد: برخی از نواب رئیس بانوان خودشان هم بی توجه هستند البته ما شرح وظایف را نوشتیم ولی مشکل اساسنامه فدراسیون ها حل نشده و شرایط حضور نواب رئیس باید اصلاح شود.
وی در خصوص نائب رئیس فدراسیون فوتبال و عدم توجه فدراسیون فوتبال به این بخش نیز گفت: شجاعی باید خودش در فدراسیون مدیریت داشته باشد اگر علت این بی توجهی ها به دلیل چالش هاست باید این موضوع حل شود که منافع بانوان به خطر نیفتد این فضا باید در فدراسیون فوتبال حل شود.
وی در خصوص عدم توجه فدراسیون های جودو وکاراته به بخش بانوان گفت: در خصوص جودو چند جلسه با رستگار و میراسماعیلی داشته ایم، جودو رشته ای است که رشدی داشته ولی این رشد متوقف شده ما باید بانوان را فعال تر کنیم فدراسیون جودو این دیدگاه را نیز دارد که باید از پایه شروع کند در موردکاراته نیز به هر حال وقتی که ورزشکار در اردوگاه زحمت زیادی می کشد و در مسابقات انتخابی با اختلاف نزدیک حضور در تیم ملی را از دست می دهد ایجاد چالش طبیعی است.
وی افزود: ما این مسائل را پیگیری می کنیم اگر حق کسی ضایع شده باشد ورود پیدا می کنیم اما اگر مربوط به بخش فنی باشد ورود نمی کنیم.
شهریان در خصوص بازی های آسیایی کره جنوبی نیز گفت: مطمئناً در اینچوان بهتر از گوانجو هستیم البته در مورد مدال ها صحبت نمی کنم ولی با قطعیت می گویم که قطعاً یک مدال خواهیم داشت و حتی بهتر از قبل نیز خواهیم بود، کاراته، تکواندو، وشو، دومیدانی وتیراندازی در بخش بانوان شانس کسب مدال دارند.
معاون بانوان وزارت ورزش گفت: در تفاهمنامه مالی فدارسیون ها معاون بانوان حق امضا دارد و من بر روند توزیع بودجه فدارسیون ها در بخش بانوان نظارت می کنم.
وی در خصوص تشکیل فدراسیون اسلامی ورزش زنان گفت: این فدراسیون یکی از بخش های است که در کمیته ملی المپیک فعال می کند و برای فعال سازی آن اقداماتی انجام شده و جلساتی گذاشته شده که این فدراسیون راه اندازی شود چون مدتی فعالیت نداشته برای راه اندازی آن باید تغییراتی در اساسنامه داده شود.
معاون بانوان وزارت ورزش در مورد عدم اعزام بانوان شمشیرباز و سوارکار به بازی های آسیایی گفت: سوارکاری از ابتدا در لیست اعزامی به بازی های آسیایی قرار نداشت ولی شمشیربازی تا آخرین لحظه هم قرار بود یک نفر اعزامی داشته باشد و باقرزاده قول داده بود یک زن اعزام کند البته باید این را در نظر گرفت که در برخی از رشته ها اگر تیم آقایان کامل اعزام شوند ممکن است امتیازی بگیریم ولی اعزام یک تیم نصفه نیمه مردان و یک زن نمی تواند نتیجه ای برای کاروان داشته باشد.
وی در پایان در خصوص تیم ملی والیبال زنان نیز گفت: داورزنی در نظر دارد که همان روندی که برای والیبال مردان در نظر داشته در بخش زنان نیز داشته باشد و بحث استعدادیابی زنان را در دستورکار قرار دارد.