معاون رییس جمهور با بیان اینکه جنگ و آثار دلخراش آن بر کودکان، بحث تروریزم و ناامنی باید مد نظر باشد، گفت: طبق گزارش سازمان ملل ۴ میلیون کودک در همین قرن معاصر به بعد کشته شدند که این جنگ ها آسیب های جانبی متعددی را هم به همراه داشته است

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به برگزاری همایش بین المللی کودک و صلح همزمان با روز جهانی کودک و سالروز تصویب کنوانسیون حقوق کودک، اظهار داشت: امروز کارنامه بشر در تحمیل آسیبها به کودکان در اثر جنگ و درگیری بسیار تاریک، دردناک و موجب سرافکندگی است و امیدواریم ملتها و مجامع بین المللی اصلاح این وضعیت را جدی تر دنبال کنند.

دکتر معصومه ابتکار روز دوشنبه در همایش بین المللی کودک و صلح به مناسبت روز کودک و سالروز تصویب کنوانسیون حقوق کودک، برگزاری این نشست در کشورمان را اقدامی مهم در ابعاد تخصصی و ملی برشمرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق کودک، به عنوان یکی از متعهدین به این کنوانسیون، اهمیت زیادی برای حقوق کودکان قائل بوده و در قانون اساسی و قوانین بالادستی برای کودکان جایگاه و توجه ویژه ای در نظر گرفته است.

وی با اشاره به برگزاری این نشست در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اضافه کرد: در ایران علاوه بر توجه و تلاش برای ارتقای وضعیت کودکان با همت نهادهایی چون آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمان بهزیستی، شاهد اقدامات و تلاشهای موثر نهادهای مدنی متعدد نیز در این زمینه بوده ایم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اظهار داشت: اگر چه عنوان این همایش صلح است، اما در این همایش می خواهیم آثار منفی و دلخراش جنگ و ناامنی و تروریسم بر کودکان را مورد بررسی قرار دهیم.

دکتر ابتکار با بیان اینکه اقدامات و تلاش های زیادی برای در امان نگاه داشتن کودکان از آثار و تبعات جنگ، ناامنی و تروریسم انجام شده است، تصریح کرد: برای ما تصویر شهادت حضرت علی اصغر در جریان واقعه کربلا، نماد مهمی است از مظلومیت کودکان در درگیری ها و مخاصمات و نمادی از حقانیت دعوت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) که دعوتی برای اعتلای بشر و برای این بود که شرافت و انسانیت باقی بماند.

وی خاطرنشان کرد: تصویر حضرت علی اصغر شش ماهه و بلایی که آن نابخردان بر سر این کودک آوردند، نمادی دردناک از میلیون ها کودکی است که تا امروز در جنگها و درگیری های مسلحانه در دنیا کشته شده و می شوند. علاوه بر این آسیبها، معلولیتها، جراحات، بی خانمانی و آوارگی کودکان نیز از دیگر آثار دردناک جنگ برای کودکان است که تصویر کودک قربانی شده در دریا نماد دیگری از قربانی شدن کودکان در جنگهاست.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور آسیب و مشکل دیگر مبتلا به کودکان در جنگها و درگیری ها را به کار گرفتن مستقیم یا غیرمستقیم، سواستفاده و آزار جنسی کودکان در جنگها عنوان کرد و گفت: گزارشهای ناگوار و تکان دهنده ای از بردگی کودکان در جنگها منتشر شده است. شاید تصور کنیم در این عصر بردگی نیست اما گاها شاهد بدترین نوع بردگی هستیم که در جنگها مثلا کودکان و نوجوانان دزدیده شده و به بردگی گرفته می شوند و از آنها به شکل مستقیم یا غیرمستقیم در جنگها استفاده می شود.

دکتر ابتکار از بین رفتن مدارس و بیمارستانها در جنگها را درد بزرگ دیگر و یکی دیگر از آسیبهایی دانست که غیرمستقیم کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد و افزود: این روزها شاهد هستیم که در اثر زلزله کرمانشاه، تعداد زیادی مدرسه به خصوص مدارس روستایی از بین رفته و این درد بزرگی است که کودکان نتوانند زیر سرپناه درس بخوانند. در جنگها و درگیری ها علاوه بر این اساسا مدارس ناامن می شوند.

وی محرومیت از دسترسی به کمکهای بشردوستانه در جنگها و درگیری ها را برای کودکان که دارای اثرات نامطلوب و مخرب مضاعف توصیف کرد و اظهار داشت: امروز یمن مثال روشنی از این موضوع است که در سخت ترین شرایط، به دلیل محدودیتها در دسترسی به کمکهای بشردوستانه و بهداشتی و امدادی، سختی و مشکلات مضاعفی به کودکان آن تحمیل می شود. امروز شرایط کودکان یمنی خیلی وخیم است و علاوه بر آسیبهای مستقیم جنگ، آثار روانی وحشتناک ناشی از جنگ نیز به طور کامل آنها را در بر گرفته و تحریم و محاصره کامل این کشور نیز وضعیت را به مراتب بدتر از بد کرده است.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با تاکید بر اینکه این نشست باید پیامی مبنی بر محکومیت جنایات در یمن به ویژه علیه کودکان داشته باشد، تصریح کرد: گرسنگی و فقر حین و بعد از جنگ مشکل دیگری است که کودکان حتی تا سالها بعد از جنگها و درگیری ها از آن متاثر می شوند و این مشکل امروز در یمن به شدت مشاهده می شود.

دکتر ابتکار با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران تلاشهای زیادی برای مدیریت آسیبهای ناشی از درگیری ها و جنگها بر کودکان داشته است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال امروز تعداد بسیار زی

ادی از کودکان و نوجوانان افغانستانی در ایران علاوه بر اقامت از امکان تحصیل تا مدارج عالی برخوردارند. همچنین جمهوری اسلامی ایران تلاشهای زیادی برای کمک به مسلمانان و آوارگان روهینگیایی انجام داده است.