دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی با اشاره به معضل ازدواج زودهنگام دختران گفت: براساس آمارهای موجود حدود ۱۷ درصد دختران ایرانی قبل از سن ۱۸ سالگی ازدواج کردند که سه درصد آنها زیر ۱۵سال هستند. 


محمدحسن ضیایی‌فر روز دوشنبه در همایش بین المللی کودک و صلح در سالن غدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار کرد: در سطح جهانی بنابر آمار یونیسف، ۷۰۰ میلیون زن در سن زیر ۱۸ سال ازدواج کرده اند.

وی با بیان اینکه ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون کودک در جهان زندگی می‌کنند، گفت: بر اساس سرشماری سال ۹۵، ۲۴ درصد یعنی یک چهارم جمعیت کشور ما را کودکان تشکیل می دهند و نهادهایی که برای بهبود وضعیت کودکان، اقداماتی را انجام می دهند، تلاش آنان برای تمام اجزای کشور موثر است.

ضیایی‌فر با اشاره به اینکه دردها و مشکلات بسیاری در حوزه کودکان از لحاظ آسیب پذیری جسمی، روحی، بسترسازی مختلف برای رشد کودک وجود دارد، افزود: در سطح جهانی براساس آمار سازمان بین المللی کار، ۱۵۰ میلیون کودک کار می کنند، در کشور ما هم آمار کودکان کار و خیابان چالش قابل توجهی است که بسیاری از این کودکان مورد خشونت قرار می گیرند.

دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی اظهار کرد: با تعریف جامعی که از خشونت از لحاظ فیزیکی، روانی، سوء استفاده، استثمار، غفلت و محرومیت وجود دارد میلیون ها کودک تحت خشونت هستند و براساس آمار یونیسف درسال ۲۰۱۵، ۸۲هزار کودک و نوجوان در اثر خشونت جان خود را از دست داده اند.

وی گفت:همچنین براساس آمار یونیسف از هر ۱۰ کودک، یک کودک تجربه خشونت و استثمار جنسی را پشت سر گذاشته و آمارهای داخلی هم در این زمینه نگران کننده است.

ضیایی‌فر افزود: بنابر گزارش یونیسف، در سال ۲۰۱۵، ۲۱ میلیون نفر از کشورهای خود آواره شدند که از این تعداد ۱۰ میلیون کودک بوده و در شرایط نامناسبی زندگی می کنند.

دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی گفت: همچنین ۴۱ میلیون نفر به دلیل نزاع های داخلی در کشور خود، فاقد مکان داخلی بوده که ۱۷ میلیون نفر از آنها کودک هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاریخچه اعلامیه جهانی حقوق کودک اظهار کرد: رویداد اول در دهه ۵۰ میلادی بود که اعلامیه جهانی حقوق کودک به تصویب رسید و در چنین روزی و ۲ دهه بعد پیمان‌نامه حقوق کودک تصویب شد.

ضیایی‌فر با تاکید بر اینکه تلاش برای صلح کودک نباید شو و یک برنامه تشریفاتی باشد، گفت: صلح کودک برای بهبود و آینده کشور یک موضوع محوری و اساسی است که همه نهادها باید در این امر نقش داشته باشند تا وضعیت کودکان بهبود پیدا کند.

دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی افزود: صلح کودک تنها به معنای نبود جنگ نیست و شاخص های ایجابی در این حوزه باید تعریف شود تا بگوییم صلح برای کودک اهمیت دارد.

همایش بین المللی کودک و صلح روز دوشنبه با حضور معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، محمدحسن ضیایی فر دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی، سیدعلیرضا آوایی وزیر دادگستری و رئیس مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، گری لوئیس نماینده سازمان ملل در تهران، علیرضا حاجیان زاده مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و جمعی از مسئولان در سالن غدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.