وتبال ورزشی نیست که زنان نتوانند در آن حضور داشته باشند، اما تا زمانی که شرایط لازم در استادیومها فراهم نشده است، نمیتوان برای حضور زنان راهحل ارائه داد و این مسئله تنها به وزارت ورزش و جوانان ارتباط پیدا نمیکند.
نشست خبری رباب شهریان؛ معاون ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان صبح امروز به مناسبت هفته دولت در سالن کنفرانس مجموعه ورزشی باشگاه انقلاب برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهرخانه، در این نشست ربابه شهریان با اشاره به پیشرفت ورزش زنان در چند سال اخیر گفت: در یک سال گذشته شاهد دستاوردهای خوبی در ورزش زنان از جمله کسب مدال و جایگاه و نیز ارتقا جایگاه مشارکتی زنان در تصمیمگیری ورزشی بودهایم.
وی به اولویتهای این معاونت اشاره کرد و افزود: افزایش مسئولیت زنان در پستهای مختلف و مشارکت بیشتر در فدراسیونهای ورزشی، ازجمله اولویتهای این بخش است. همچنین باید نقطه ضعف عدم حضور زنان در جایگاه تشکیلاتی در استانها را رفع کنیم و در این رابطه نائبرئیسها در استانها را مشاور ارشد مدیرکل تربیتبدنی قرار دادهایم.
اعزام 35 داور زن مسلمان در یک سال گذشته به مسابقات جهانی
معاون ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان به یکی از شاخصههای توسعهیافتگی کشورها اشاره کرد و گفت: حضور داوران بینالمللی در سطح مسابقات جهانی یکی از ملاکهای ارزیابی است که در یک سال گذشته حدود 35 داور زن اعزام کردیم.
وی افزود: با سایر دستگاهها در زمینه ورزش زنان تعاملاتی داشتهایم که از آن جمله ارتباط و تعامل نزدیک با معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است.
معاون ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان درباره بازیهای آسیایی پیش رو گفت: باتوجه به شاخصهای کمیته ملی المپیک در حمایت از ورزش زنان، موضوع مدالآوری در مسابقات را مدنظر قرار دادهایم و به همین علت اولویت اعزام در ورزش زنان با رشتههای مدالآور بوده است.
حضور زنان در ورزشگاهها فرهنگی- اجتماعی است؛ نه ورزشی
وی در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر ورود زنان به ورزشگاهها اظهار کرد: بحث ورود زنان به ورزشگاهها موضوعی است که از قبل بوده و فراز و نشیبهای زیادی داشته است و با توجه به مسئلهای که برای رشته والیبال پیش آمد، سعی کردیم که یکبار برای همیشه این موضوع را بررسی کنیم و در این زمینه با خانم مولاوردی جلسه داشتیم.
شهریان ادامه داد: در این زمینه باید نگاه به حضور زنان در ورزشگاهها تغییر کند؛ چراکه این یک موضوع فرهنگی- اجتماعی است و نه فقط ورزشی.
معاون ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: معتقدیم در برخی رشتهها مانند وزنهبرداری، کشتی و شنا حضور زنان جایز نیست، اما در سایر رشتهها میتوان بسترسازی لازم را فراهم کرد.
وی گفت: فوتبال ورزشی نیست که زنان نتوانند در آن حضور داشته باشند، اما تا زمانی که شرایط لازم در استادیومها فراهم نشده است، نمیتوان برای حضور زنان راهحل ارائه داد و این مسئله تنها به وزارت ورزش و جوانان ارتباط پیدا نمیکند.
رباب شهریان در پاسخ به سؤالی مبنی بر حاشیههای به وجود آمده در امور بانوان فدراسیون فوتبال گفت: انتخاب سرمربی تیمهای ملی به معاونت ورزش زنان ارتباطی پیدا نمیکند و انتخاب نائبرئیس فدراسیونها با هماهنگی معاونت انجام میشود. در این زمینه نیز آقای کفاشیان؛ رئیس فدراسیون فوتبال باید تصمیم بگیرد که چه کسی انتخاب شود.
اهمیت ویژه توسعه فضای ورزشی زنان
وی با اشاره به اهمیت افزایش مشارکت زنان در ورزش تصریح کرد: مسئله توسعه فضای ورزشی زنان از اهمیت زیادی برخوردار است و در این زمینه نیاز به وجود و احداث سالنهای ویژه زنان احساس میشود.
شهریان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر استفاده از مربیان خارجی برای رشتههای ورزشی زنان با اشاره به اینکه از کیومرث هاشمی؛ رئیس کمیته ملی المپیک برای جذب مربی خارجی قول مساعدت گرفته است، گفت: با توجه به اینکه ورزش بانوان در بخش قهرمانی رشد پیدا کرده است، حضور مربیان کارآزموده در کنار زنان بسیار ضروری است.
وی ادامه داد: برخی از رؤسای فدراسیونها معتقدند تعداد زیادی مربی خارجی زن نخبه وجود ندارد، اما من اعتقاد دارم که مربی زن نخبه هست و باید شناسایی شود.
طراحی لباس مسابقات آسیایی با رعابت حجاب و زیبایی
معاون زنان وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر نتیجه مسابقات آسیایی اظهار کرد: صد در صد بهتر از دوره قبل نتیجه میگیریم، اما در مورد مدالها و رشتهها فعلاً چیزی نمیگویم.
شهریان در خصوص پوشش بانوان در بازی های آسیایی گفت: روی لباس رژه بسیار حساس بودیم و از چند طراح دعوت کردیم تا ضمن رعایت حجاب، پوشش زیبایی برای زنان طراحی کنند و از طرحهای ایرانی استفاده شود، اما نمیخواهیم تنها زنان نماد باشند.
بررسی راهاندازی مجدد فدراسیون اسلامی ورزشهای زنان
وی با بیان اینکه راهاندازی مجدد فدراسیون اسلامی ورزشهای زنان در دست بررسی است، افزود: این فدراسیون یکی از بخشهایی است که در کمیته ملی المپیک فعالیت میکرد، اما برای فعالسازی مجدد آن اقداماتی شده است؛ البته از آنجاییکه مدتی فعالیت آن محدود بوده است، برای راهاندازی باید تغییراتی در اساسنامه آن داده شود و بعد از بازیهای آسیایی در این خصوص جلساتی برگزار خواهد شد.