معاون رییس جمهور با اشاره به دو طرح «اندوخته بانوان مهر ایران» و «اندوخته خانواده مهر ایران» بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، این طرح ها را همراستا با رویکرد دولت در توان افزایی زنان دانست.

معصومه ابتکار در آیین بزرگداشت دهمین سالروز تاسیس بانک قرض‌الحسنه مهر ایران که با حضور ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی برگزار شد، گفت: بانک ها با وجود شرایط سخت، اهمیت مسئولیت اجتماعی را پذیرفته اند و دو طرح «اندوخته بانوان مهر ایران» و «اندوخته خانواده مهر ایران» در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران جای تقدیر دارد.

وی ادامه داد: توسعه بانکداری سبز و حمایت از محیط زیست در نظام بانکی، نمونه ای از این مسئولیت پذیری است.

به گفته ابتکار، اشتغالزایی در حوزه‌های مرتبط با اقتصاد سبز از اولویت‌های اقتصاد در دنیا است و اقتصاد پویا و مقاوم باید آسیب‌های محیط زیست را برطرف کند.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر زنان و خانواده مورد توجه جدی دولت است و دستاوردهای بانک قرض الحسنه مهر ایران نیز حاکی از توجه به این گروه‌های جامعه است.

دولت نیز با رویکرد توان افزایی زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار حمایت های لازم را انجام می دهد تا زنجیره اشتغالزایی برای این قشر کامل شود.

وی افزود: کارگروه ملی توانمندسازی جامع زنان سرپرست خانوار نیز با حضور همه دستگاههای مرتبط تشکیل شده است.

* طرح های تازه بانک مهر ایران با موضوع قرض الحسنه

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران نیز در این آیین گفت: امسال ۲طرح جدید در دست اجرا داریم که اولین طرح در مورد ساماندهی اندوخته خانواده‌ها در قالب صندوق‌های قرض‌الحسنه خانوادگی است.

مرتضی اکبری افزود: هر مبلغی‌ که در این صندوق‌ها موجود باشد معادل این مبلغ را بانک قرض الحسنه مهر ایران، به صندوق‌ها پرداخت می‌کند.

اکبری ادامه داد: در صورتی که ۱۰ نفر در یک صندوق خانوادگی عضو باشند ماهانه یک مبلغی را به صورت آبونمان پرداخت می‌کنند و اگر به بانک ما مراجعه کنند معادل همان را در نظر می‌گیریم.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران گفت: مدیریت صندوق و قرارداد بستن و وصول و پرداخت‌ها با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران است و نسبت به وجوهی که این افراد می‌آورند ۲ درصد و نسبت به وجوهی که ما برایشان می‌پردازیم چهار درصد کارمزد حساب می‌شود و توان صندوق ۲برابر می‌شود.

وی افزود: بازپرداخت وام‌ها ۱۰ماهه و مدیریت آن از نظر انتخاب افراد با اعضای صندوق است و فهرست نهایی را به ما می‌دهند و ما بر اساس آن اقدام به پرداخت وام خواهیم کرد.

این مقام بانکی احتمال کاهش استقبال از این طرح به سبب دریافت کارمزد را رد کرد و گفت: معتقدیم از این طرح استقبال می شود؛ همچنین برخی صندوق‌های خانگی نیز کارمزد دارند.

وی ادامه داد: طرح دوم، طرح اندوخته بانوان است که به زنان سرپرست خانوار مربوط می‌شود.

«در این زمینه تفاهمنامه‌ای با معاونت زنان ریاست جمهوری منعقد شده و ۳۳ هزار نفر شناسایی شده‌اند و یک هزار میلیارد ریال برای آن اختصاص داده شده است».

اکبری اضافه کرد: سه برابر مبلغی که افراد به عنوان سپرده در بانک می‌گذارند، پس از سه ماه پرداخت می‌شود.

به گفته وی، تا هفته آینده این ۲طرح اجرایی می‌شود.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران اعلام کرد این بانک با سرمایه اولی ۱۵ هزار میلیارد ریال با همکاری بانک های بزرگ کشور تاسیس شد و در یک دهه گذشته پنج میلیون سپرده گذار جذب کرد.

اکبری اعطای ۲۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به سه میلیون نفر را از دستاوردهای این بانک در یک دهه گذشته عنوان کرد و گفت: رشد جذب منابع بانک از آغاز امسال ۳۰ درصد رشد کرده است و انتظار می رود تا پایان سال به ۶۰ درصد افزایش یابد.

اکبری تاکید کرد در همه این سال ها نسبت مطالبات غیرجاری این بانک همواره یک درصد بوده است که از قوت های آن به شمار می رود.

به گزارش ایرنا، آیین گرامیداشت دهمین سالگرد تاسیس بانک قرض الحسنه مهر ایران شامگاه دوشنبه با حضور رییس کل بانک مرکزی، معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده و مدیران این بانک در هتل ارم برگزار شد.

بند ت ماده ۸۰ قانون برنامه ششم توسعه، معاونت امور زنان و خانواده را به همراه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر دستگاه های ذیربط، متعهد به تهیه و اجرای طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار کرده است.

امروز کارگروه ملی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با مسئولیت معاونت امور زنان و خانواده و به ریاست ابتکار تشکیل شد.

این کارگروه بر محورهای اشتغال و کارآفرینی زنان سرپرست خانوار، وضعیت سلامت و بهداشت، حمایت ها و مساعدت های اجتماعی، وضعیت اجتماعی فرهنگی، مسائل حقوقی و همچنین تدوین بانک اطلاعاتی جامع از وضعیت زنان سرپرست خانوار تمرکز دارد.