این شش استان به پیشنهاد دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی انتخاب شده‌اند که به دلیل اعلام آمادگی و فراوانی این دسته از زنان در این استان‌ها بوده است و اگر طرح در این استان‌ها جواب دهد، می‌توانیم آن را به کل کشور تعمیم دهیم.

مدیرکل دفتر حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص جلسات این وزارت‌خانه با معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در این جلسات مقرر شد اعتبار اختصاص یافته این معاونت درباره زنان بهبودیافته از اعتیاد را در اختیار سازمان بهزیستی قرار دهند تا صرف توانمندسازی این قشر شود.
پرویز زارعی در گفتگو با خبرنگار مهرخانه، با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه در کشور ما تعداد زنان معتاد نسبت به مردان بسیار کمتر است، گفت: البته در سال‌های اخیر این روند برای زنان افزایشی بوده است؛ به طوری‌که تعداد زنان معتاد به مرز 8 تا 10 درصد جمعیت معتادان کشور رسیده است.
کاهش عوامل استرس‌زا و کمک به توانمندسازی شغلی و مالی زنان بهبودیافته
وی اهداف کیفی طرح را کاهش عوامل خطرزا در بازگشت زنان گروه هدف یعنی زنان بهبود یافته، کاهش عوامل استرس‌زا و مشکلات روحی و مالی زنان گروه هدف، کمک به توانمندسازی شغلی و مالی، کمک به زنان بهبودیافته جهت استفاده از حمایت‌های اجتماعی دانست و افزود: برای مردان دارای اعتیاد امکانات زیادی داریم؛ اعم از کمپ و سازمان‌های مردم‌نهاد، همچنین این مردان از حمایت خانواده برخوردارند، اما زنان دارای اعتیاد محدودیت‌هایی در جامعه دارند.
اجرای طرح در شش استان از شش ماه گذشته تاکنون
مدیرکل دفتر حمایتی و تواتمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اعتبار 400 میلیون تومانی اختصاص داده شده به 6 استان برای این طرح اشاره کرد و گفت: این طرح از 6 ماه گذشته در استان‌های قم، خراسان رضوی، مازندارن، البرز، سیستان‌وبلوچستان و فارس جهت آماده‌سازی شغلی افراد اجرا شده است تا زنان را از نظر روحی، مشاوره، کلاس‌های روان‌درمانی و گروهی و آموزش‌های ابتدایی فنی‌وحرفه‌ای برای بازگشت به کار و داشتن اشتغال آماده کنند.
پرویز زارعی ادامه داد: مکان‌هایی برای این افراد در هر استان پیش‌بینی کردیم تا آنها به صورت مشاغل خانگی یا سایر مشاغل به اشتغال بپردازند.
وی در خصوص علت انتخاب این شش استان توضیح داد: این شش استان به پیشنهاد دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی انتخاب شده‌اند که به دلیل اعلام آمادگی و فراوانی این دسته از زنان در این استان‌ها بوده است و اگر طرح در این استان‌ها جواب دهد، می‌توانیم آن را به کل کشور تعمیم دهیم.
نهادهای امضاکننده طرح
مدیرکل دفتر حمایتی و تواتمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امضاکنندگان این موافقت‌نامه شامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ستاد مبارزه با مواد مخدر و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری هستند و هدف و موضوع اصلی این تفاهم‌نامه افزایش و گسترش حمایت‌های اجتماعی به زنان بهبودیافته از اعتیاد است.
زارعی با بیان این نکته افزود: با این طرح نو محدودیت‌ها شکسته می‌شود و زنان می‌توانند مانند سایر افراد بهبود پیدا کنند و اقداماتی برای دائمی‌کردن بهبودشان دیده شود.
مدیرکل دفتر حمایتی و حمایت‌های اجتماعی جزئیات این طرح را اجرای مشاوره روانشناسی در روزهای اول ترک اعتیاد زنان تا آموزش‌های آماده‌سازی شغلی این دسته از زنان برشمرد و گفت: بررسیها نشان می‌دهد که یکی از دلایلی که فرد بهبودیافته مجدد به اعتیاد برمی‌گردد، این است که اوقات فراغت زیادی دارد که باعث می‌شود دوباره به اعتیاد رجوع کند. بنابراین تصمیم گرفتیم برای زنان بهبودیافته شغل ایجاد شود تا فکر و خیال آنها از بین برود و به حالت قبل خود بازنگردند.
شناسایی زنان بهبودیافته از بانک اطلاعاتی سازمان بهزیستی
وی تشریح کرد: برای پیشبرد بهتر این طرح با حوزه اشتغال وزارت کار و حوزه روابط کار جلساتی خواهیم داشت و نیز با بخش اشتغال سازمان بهزیستی و کمیته امداد و ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز جلساتی داشته‌ایم.
زارعی در خصوص نحوه شناسایی این افراد گفت: این افراد بانک اطلاعاتی در سازمان بهزیستی دارند و ما از این بانک استفاده کرده‌ایم. اطلاعات کسب‌شده ما از استان‌ها نشان می‌دهد که بیشتر مشاغل ایجادشده برای این دسته از زنان، مشاغل خانگی است.

لازم به ذکر است به گفته مدیرکل دفتر حمایتی و توانمندسازی وزارت کار بعد از ارزشیابی طرح تا 6 ماه آینده در این 6 استان، طرح در سایر استان‌ها نیز به اجرا درخواهد آمد.