اولین جلسه شورای مشورتی فقهی و حقوقی معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده به ریاست معصومه ابتکار و با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و صاحب نظران دانشگاه و حوزه برگزار شد. 


در این جلسه معصومه ابتکار با اعلام تشکیل شورای مشورتی فقهی و حقوقی برای بهره مندی از نظرات اساتید، وکلا و هماهنگی میان قوا، گفت: هم فکری و مشورت در این زمینه می تواند در سه سطح صورت گیرد.

وی اولین ابعاد این هم فکری را در سیاستگذاری ها شامل بررسی سیاست ها، قوانین، پیشنهادات برای اصلاحات و بررسی و بازنگری دانست.

معاون رییس جمهور ایجاد فضای مناسب برای اصلاح قوانین از طریق قوه مقننه و قوه قضاییه را از جمله ابعاد کاری این شورای مشورتی دانست و گفت: این شورا باید به فضای عمومی جامعه نیز توجه و خاستگاه اجتماعی مطالبات را رصد کند.

ابتکار همچنین تاکید کرد: پیشرفت های حاصله در گزارش وضعیت زنان ایران می بایست به درستی پایش و رصد شود تا به خاطر ضعف در ارایه گزارش، آمارهای دور از واقعیت به نام جامعه  ایرانی منتشر نشود.  

وی  افزود: در این شورا می توانیم در قالب سیاست ها و برنامه های دولت دوازدهم، تکالیف برنامه ششم توسعه، چشم انداز کشور و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه خانواده، به جمع بندی رسیده و نظرات کارشناسی شده را به قوه مجریه ارایه دهیم.

معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه برخی سازمان های بین المللی بعد از برجام، تبلیغات سوء خود را بر حقوق بشر متمرکز کرده اند، تاکید کرد لایحه امنیت زنان پاسخ به جایی به این غرض ورزی های سیاسی است، زیرا در ایران به رغم همه اختلاف سلیقه ها، موضوع بهبود وضعیت زنان و دختران در یک حرکت پیوسته و بدون توقف در جریان است. 

در این جلسه علاوه بر اساتید فقه و حقوق، خانم ها سلحشوری، اولاد قباد و سیاوشی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند.

خانم دکتر سلحشوری: قوانین از دوجهت قابل بررسی هستند

١- فقهی و شرعی

٢-سلامتی و بهداشت

بطور مثال برای ازدواج زود هنگام دختران علاوه بر بلوغ جنسی بلوغ جسمی و عقلی نیز الویت دارد.

دومین موضوع بحث تابعیت است که در مجلس مطرح شده

یکی از دغدغه های مهم همه قوانین مدنی و چگونگی ورود به آن است.بحث زن به تنهایی مطرح نیست، بحث کلیت جامعه است.

هنگامی که زن فقط به لحاظ استفاده ی جنسی مطرح می شود مشکلات عدیده ایی بوجود می آید از جمله عدم اعتماد بنفس زنان و مصرف بی رویه ی لوازم آرایشی و....

در ادامه

خانم سلحشوری :

از اعضای محترمی که از حوزه علمیه قم تشریف اورده اند می خواهیم که تقابل ایجاد شده و سوء تفاهم بوجود آمده را حل و فصل کنند که زنان فعال هیچگاه مخالف نقش مادرانگی خویش در خانواده نیستند و اتفاقا برای پابرجایی این نهاد تلاش می کنند.

اقای دکتر رضا اسلامی حقوقدان و استاد دانشگاه تهران :

فقه حلال مشکلات ماست

ابتدا باید مراجع و علما را با مسائل روز آشنا کنیم

فقه ما به موضوعات روز فقیر است

حجه الاسلام عباسی: اولین راه : احکام اولیه اگر به احکام ثانویه برده شوند بسیاری از مسائل روز حل خواهد شد

و دومین راه اینکه بانوان تلاش کنند با نقد آفت های موجود حساسیت قشر مذهبی را کمتر کنند

خانم دکتر فریده غیرت :

علت اسیبهای اجتماعی را باید در فقه ما جستجو کرد

جامعه روز به روز به لحاظ اخلاقی دچار زوال است

بحث ازدواج سفید که بسیار اتفاق غیر اخلاقی و مذمونی است 

در درجه اول وظیفه ی ما کمک به اصلاح قانون مدنی است

خانم اولاد قباد نماینده مردم تهران : نیاز سنجی و اولویت بندی در راس کار قرار گیرد

قران را فصل الخطاب قرار دهیم چرا که در قران مساوات و برادری مطرح می شود.

از نیازهای مهم ما : فقه به روز و پویا که در تعامل با مجلس ومعاونت زنان است