اطهره نژادی: ما به عنوان معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری معتقدیم که باید برنامه‌ریزی با مردم صورت گیرد و نه برای مردم؛ که در این زمینه این بانک‌های اطلاعاتی و این پورتال کمک‌کننده خواهد بود.

 

 

 

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار مهرخانه، درخصوص پورتال جامع زنان کشور گفت: هدف اصلی پورتال جامع زنان کشور این است که پایگاه داده‌ای از زنان کل کشور؛ اعم از زنان شاغل در بخش‌های مختلف، زنان فعال در جامعه مدنی، زنان هنرمند، زنان سرپرست خانواده و... فراهم کند؛ تا بدانیم که وضعیت زنان چگونه است و چه پتانسیل‌ها و ظرفیت‌هایی جهت بهره‌مندی از تخصص‌های خاص آنان وجود دارد.

 

وی با بیان این مطلب افزود: به همین منظور تاکنون از تک‌تک سازمان‌ها درخواست کرده‌ایم تا اطلاعات و داده‌هایی را از زنان شاغل در حوزه خود و یا زنان مخاطب دستگاه خود در اختیار ما قرار دهند. به عنوان مثال هر دانشگاه، خصوصیت اعضای هیئت علمی زن خود را در اختیار ما بگذارد تا بتوانیم در مواقع تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی، فرصتی را برای حضور زنان در بخش‌های مختلف و بهره‌برداری از نیروی انسانی آنان فراهم سازیم.

وی با تأکید بر حفظ امنیت اطلاعات این داده‌ها، گفت: ارائه این داده‌ها به مخاطبین با سطح دسترسی‌های متفاوت صورت خواهد گرفت تا آرامش خیال مردم نیز حفظ شود.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به دو فاز اجرایی درنظر گرفته‌شده برای این پورتال گفت: این پرتال دو فاز اجرایی دارد؛ فاز نخست طراحی و تست ورود داده‌ها به پورتال است و فاز بعدی پویاسازی پورتال؛ که اطلاعات آن بایستی دائم به‌روز شود.

نژادی بهترین بخش از هر دستگاه که می‌توان اطلاعات مربوط به زنان را اخذ کرد، کارگزینی و معاونت برنامه‌ریزی آن دستگاه دانست و تأکید کرد: برای برنامه‌ریزی باید بدانیم که زنان شاغل در دستگاه‌ها هر کدام در چه پست‌هایی ایفای نقش می‌کنند، چه قابلیت‌های تخصصی دارند و سابقه فعالیت علمی و اجرایی آنها چگونه است.

وی افزود: همچنین اطلاعات مربوط به زنان فعال در جامعه مدنی را نیز جمع‌آوری می‌کنیم؛ چراکه اگر ندانیم جامعه مدنی زنان ما به طور تخصصی در چه بخش‌هایی فعالیت دارند، قطعاً نخواهیم توانست برنامه‌ریزی نتیجه‌محور درستی داشته باشیم.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری درخصوص نحوه احصاء اطلاعات اقشار دیگر زنان نظیر زنان خانه‌دار، گفت: ممکن است در میان جامعه زنان پتانسیل‌هایی وجود داشته باشد که در حال حاضر به فعلیت نرسیده‌اند؛ مثل زنان خانه‌دار. برای این دسته از زنان در آینده به این سمت می‌رویم که پورتال به‌گونه‌ای توسعه پیدا کند که خود زنان از هر جای کشور وارد شده و اطلاعات خود را وارد کنند. البته برای این منظور دو مسئله داریم؛ اولاً اینکه باید به اطلاعات واردشده توسط افراد، اعتماد کنیم و ثانیاً اینکه برای صحت‌سنجی اطلاعات آنان، مدارک لازم اخذ و بررسی شود.

وی درخصوص نحوه اطلاع‌رسانی در زمینه پورتال جامع زنان کشور گفت: ما به عنوان معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری نمی‌توانیم در همه حوزه‌ها وارد فاز اجرا شویم، اما وظیفه سازمانی‌مان این است که از ظرفیت سازمان‌ها و دستگاه‌های دیگر برای پرداختن به موضوع زنان استفاده کنیم. بنابراین در این بخش نیز از مشاورین دستگاه‌ها استفاده خواهیم کرد و در حوزه استان‌ها نیز با همکاری وزارت کشور و مشاورین و مدیران کل امور بانوان استان‌ها، کار را پیش خواهیم برد. ازطرفی جامعه مدنی نیز خود ارتباط مستقیم با ما دارند و قطعاً اطلاع‌رسانی جدی ما از طریق رسانه‌ها، مطبوعات و صدا و سیما صورت خواهد گرفت.
نژادی درخصوص لزوم راه‌اندازی این پورتال گفت: باید در نظر داشت که برای پیشرفت و توسعه متوازن و پایدار جامعه لازم است از نیروی انسانی بهترین استفاده را داشته باشیم. ما بسیاری اوقات ممکن است به این نتیجه برسیم که در بخشی به تخصص خاصی نیاز داریم، ازطرفی بدنه دولت هم نیاز به چابک‌شدن و کوچک‌شدن دارد؛ لذا در این بخش‌ها می‌توان طرح‌ها و پروژه‌هایی را به افرادی که تخصص لازم را داشته و تمایل دارند، واگذار کرد و به این صورت فرصت کارآفرینی نیز فراهم خواهد شد.

وی ادامه داد: ما به عنوان معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با مخاطبان زن از اقشار مختلف طرف هستیم که اگر بخواهیم برنامه‌ریزی درستی برای آنها داشته باشیم، باید بدانیم چه مسائل، مشکلات، و پتانسیل‌ها و ظرفیت‌هایی دارد و معتقدیم که باید برنامه‌ریزی با مردم صورت گیرد و نه برای مردم؛ که در این زمینه این بانک‌های اطلاعاتی و این پورتال کمک‌کننده خواهد بود.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری تشریح کرد: مثلاً اگر بخواهیم برای یک شهرستان کوچک از لحاظ آموزشی برنامه‌ریزی داشته باشیم، باید بدانیم که خصوصیات آن منطقه دقیقاً چیست؛ هم به لحاظ جغرافیایی، فیزیکی، فرهنگی و هم به لحاظ نیروی انسانی.

وی درخصوص تالارهای گفتگوی تعبیه‌شده در این پورتال گفت: در این پورتال تالارهای گفتگویی در نظر گرفته شده است که همه زنان کشور می‌توانند از طریق آنها با کارگروه‌های تخصصی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری تعامل داشته باشند.

نژادی ادامه داد: فلسفه ایجاد این بخش، دریافت نظرات تخصصی و کارشناسی متخصصین امر است تا از این نظرات برای حل مسائل زنان استفاده شود، ولی اگر فردی غیرمتخصص بخواهد مشکل شخصی خود را مطرح کند، اگر در دوره آزمایشی راه‌اندازی این پورتال، تشخیص دادیم که درخواست‌های غیرکارشناسی و مردمی بالا است، در نسخه نهایی، آن بخش از سایت که مرتبط با نظرات و مشکلات مردم است را در بخش ارتباط با رئیس‌جمهور و معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری لحاظ می‌کنیم تا این دو بخش هم‌پوشانی نداشته باشد.

وی خاطرنشان ساخت: هرچند که معاونت امور زنان و خانواده قرار نیست ارباب‌رجوع مستقیم داشته باشیم، ولی ما خود را به لحاظ اخلاقی موظف می‌دانیم که اگر مشکلی از طریق این بخش مطرح شد، آن را در اختیار بخش ارتباط مردمی نهاد ریاست جمهوری قرار دهیم.