معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری گفت: : به هیچ عنوان نمی‌خواهیم به عقب برگردیم و از اول کارها را شروع کنیم؛ بله این سیاست معاونت است به همین دلیل هم بسیاری از برنامه‌های دوران دکتر مولاوردی را بازنگری، تقویت و ادامه خواهیم داد. 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، دکتر معصومه ابتکار در اولین جلسه کارگروه سلامت معاونت زنان و خانواده اظهار کرد: دولت یازدهم با تلاش‌های خواهر عزیزم دکتر شهیندخت مولاوردی جهت‌گیری‌هایی خوبی در حوزه زنان و امور خانواده داشت و خوشبختانه با زحمات ایشان ساز و کارهای معاونت زنان باتوجه به محدودیت‌های ساختاری، توانمندی‌های این معاونت تقویت شدند.

وی معاونت زنان را همانند یک ستاد توصیف کرد و افزود: تعداد پست‌ها و نفرات در معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری محدود است اما در عین حال مسئولیت ‌های سنگینی بر دوش آن قرار دارد. الان هم با تکالیفی که مواد ۱۰۱، ۱۰۲ و ۸۰ قانون برنامه بر عهده معاونت گذاشته واقعا حیطه کار بسیار گسترده شده است و معاونت زنان نیز باید در مقابل مسئولیت‌ و وظایف سنگین توانایی لازم را برای پاسخ‌گویی و پیشبرد برنامه‌ها داشته باشد.

ابتکار با بیان اینکه معاونت مزبور متولی امور زنان و خانواده را در کشور برعهده دارد، گفت: علاوه بر اینکه برنامه و تکالیفی در این چارچوب کلی به ما محول شده است اخیرا رئیس جمهور محترم نیز به پیوست احکامشان تعدادی ماموریت را تعیین خواهند کرد که به تازگی اولویت‌های زنان و خانواده از سوی ایشان نیز ابلاغ شده است.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به تعدادی از کارگروه‌ها اشاره کرد و افزود: حدود ۱۳ کارگروه به عنوان سازوکارها توسط دکتر مولاوردی تعریف شده بود. هرکدام از کارگروه‌های ایجاد شده به صورت نیمه رسمی فعالیت می‌کردند و آن‌ها فعالیت‌های خوبی هم در حوزه زنان و امور خانواده داشتند.

وی با تاکید بر اینکه تصمیم معاونت زنان در دولت دوازدهم ادامه همان ساز و کارهاست، گفت: بسیاری از اقدامات خوبی که در گذشته انجام شده بود را مورد بازنگری و ارزیابی قرار می‌دهیم و بخش دیگری را نیز تقویت خواهیم کرد.

ابتکار در این باره اضافه کرد: کارگروه‌ها از نظر ساختار، جایگاه، ماموریت، ترکیب و دبیران کارگروه را بازنگری کردیم و در حال حاضر تقریبا بیش از ۱۳ کارگروه نهایی شده و جلساتی را برگزار هم کرد‌ه‌اند و همچنین در ۴ ماه آینده عملکرد کارگروه‌ها مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

معاون رئیس جمهوری با اشاره به اینکه کارگروه‌ها از نظر ساختاری در ذیل ستاد ملی زنان و خانواده قرار می‌گیرند، افزود: این ستاد، ستادی است که با ریاست دکتر روحانی و عضویت تعدادی از اعضای دولت و دستگاه‌های مرتبط در این کارگروه‌ها با خط چین زیرمجموعه ستاد قرار خواهند گرفت.

به گفته وی، دبیر ستاد، معاونت است و دبیرخانه ستاد هم در معاونت قرار دارد. به این معنا که معاونت مسئولیت اصلی ستاد و پیشبرد امور ستاد را عهده‌دار شده است.

ابتکار با بیان اینکه عمده فعالیت کارگروه‌ها نیمه رسمی است و جنبه مشورتی دارند، گفت: پیشنهاد ما این است که نقشه راه کلی را بتوانیم برای کارگروه‌ها تعریف کنیم. یعنی هر کارگروه در نقشه راه خودش براساس دیدگاه‌های اعضای خود مسیر و جهت‌یابی خویش را برای ۴ سال آینده تعریف کند که چه اقداماتی را در این مدت می‌توان انجام داد.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری به بخشی از برنامه‌ها و راهبردهای کار گروه‌ها در ۴ سال آینده اشاره کرد و افزود: اولین قدم برای هرکارگروه این است که با شرایط و وضعیت آشنا باشند؛ در بعضی از کارگروه‌ها اساتید دانشگاه و صاحب ‌نظران حضور دارند. از طرفی دیگر باید توجه داشته باشیم که فاصله و آشنایی با وضعیت موجود یک داستان است و شناخت اقدامات و کارهایی که صورت گرفته مسئله‌ای دیگر خواهد بود.

وی ادامه داد: به هیچ عنوان نمی‌خواهیم به عقب برگردیم و از اول کارها را شروع کنیم؛ بله این سیاست معاونت است به همین دلیل هم بسیاری از برنامه‌های دوران دکتر مولاوردی را بازنگری، تقویت و ادامه خواهیم داد. بنابراین شناخت وضع موجود و شناخت اقدامات صورت گرفته یکی از مسائل مهم به شمار می‌روند.

ورود کارگروه‌ها به سیاست‌گذاری

ابتکار تصریح کرد: ممکن است در ذهن برخی این تلقی و تصور به وجود بیاید که مثلاً هیچ اتفاق خاصی در حوزه فعالیت‌های مرتبط با بهداشت در رابطه با جامعه مدنی اتفاق نیافتاده است. در حالی‌که گزارش‌ها و اخبار ارائه شده نشان می‌دهند وزارت بهداشت در این حوزه اقدامات خوبی انجام داده و با سازمان‌های مردم نهاد (سمن‌ها) نیز ارتباط بسیار خوبی دارند. سمن‌ها و وزارت بهداشت برنامه‌های خوب و مثبتی را در دست اقدام دارند و من از نزدیک اقدامات ارزنده و شایسته آن‌ها را مشاهده کردم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از کارگروه‌ها خواست تا در حوزه سیاست‌گذاری ورود کنند زیرا قوانین و مقرراتی هستند که ارتباط مستقیمی با وضع سلامت و بهداشت زنان دارند که با ورود کارگروه‌ها به آن ممکن است بخشی از سیاست‌ها، قوانین و مقررات نیاز به بازنگری، تجدیدنظر یا ارائه پیشنهاد برای حل مشکلات داشته باشند.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری تاکید کرد: نگاه ما باید فرابخشی و همراه با همکاری جامعه مدنی، بخش خصوصی و جامع دیدن باشد زیرا ما زنان (از دختران تا زنان سالمند) همه اقشار(شهر و روستا) سکونتگاه‌های غیر رسمی و حاشیه نشین‌ها را در نظر داریم. پس باید همه زوایای مسائل را ببینیم.

افزایش چشمگیر بیماری‌های دیابت و قلبی در زنان

ابتکار، اولویت‌بندی کارگروه‌ها در حوزه زنان و خانواده را بسیار مهم ارزیابی کرد و از آن‌ها خواست به تشخیص اولویت‌ها از جهت فراگیر بودن موضوعات زنان توجه جدی نشان دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از افزایش بیماری در میان زنان ابراز ناراحتی و نگرانی کرد و افزود: گزارش‌هایی از وزارت بهداشت داشتیم که بیماری‌های متابولیک در زنان رو به افزایش است. همچنین بیماری‌های دیابت، قلبی و عروقی نیز افزایش چشمگیری در زنان داشته است. متاسفانه جمعیت قابل توجهی از زنان شهرنشین و حاشیه شهرها تحت تاثیر سبک زندگی غلط به ویژه در مصرف خوارکی‌ها و عدم تحرک قرار گرفته‌اند.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه اکثر استان‌ها دارای مشکلات حاد هستند، گفت: ما در استان‌های مختلف کشور کمبود، مشکلات خاص و عقب ماندگی‌های زیادی داریم که بر روی شاخص‌ها خیلی تاثیرگذارند و ممکن است مشکلات حاد را افزایش دهند.

ابتکار به زلزله اخیر در کرمانشاه و بروز مشکلات برای زنان این استان اشاره کرد و افزود: کارگروه خانواده در کرمانشاه از دید جامعه شناسی ورود خوبی داشته و در بحث تاب آوری هم طرح‌هایی را اجرا کرده‌اند. تسهیل‌گران در آنجا مستقر شده‌اند و تیم خوبی از   NGO ها در آنجا جمع هستند.

به گفته وی، یکی از بحث‌های NGOها وضعیت بهداشتی زنان و خانواده‌های کرمانشاهی است که در شرایط بحران چه اقدامی می‌توان انجام داد تا استانداردهای بهداشتی ارتقا یابند یا حداقل آموزش‌های لازم در این باره اتخاذ شود.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری در ادامه به دیگر کارگروه‌های مطرح اشاره کرد و گفت: کارگروه‌هایی هستند که همه به نوعی به مسائل زنان از زاویه دید خودشان نگاه می‌کنند و باید با یکدیگر در ارتباط باشند. ما موضوع محیط زیست را از این کارگروه جدا کردیم؛ این کارگروه کار خوش را با رویکرد مسائل زیست محیطی داشته و آنان بر روی زنان و بعد ایفای نقش زنان در بهبود وضعیت محیط زیست و جریان سازی‌های اجتماعی که زنان می‌توانند در بهبود محیط زیست داشته باشند.

ابتکار در جلسه کارگروه سلامت معاونت زنان و خانواده خواست تا نشست‌هایی با کارگروه اصلاح الگوی مصرف که با موضوع سلامت مرتبط است داشته باشند و با زوایا و دیدگاه‌های مختلف یکدیگر آشنا شوند.

بی‌تحرکی یا کم تحرکی زنان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وی در بخش دیگری از سخنان خود به انعقاد موافقت‌نامه میان معاونت زنان با وزارت آموزش و پرورش درباره اهمیت و توجه به ورزش برای دختران و جوانان در مدارس خبر داد و تصریح کرد: کارگروه خانواده سالم و ورزش در بحث ورزش جلساتی را با وزیر آموزش پرورش برگزار کرده است.

ابتکار در این باره توضیح داد: مواردی را در نشستی با معاونان وزیر در خصوص فقدان معلم ورزش برای دوره دبستان در مدارس دولتی گوشزد کردیم و قرار است موافقتنامه‌ای منعقد شود تا از بروز مشکلات و بیماری‌ برای زنان و دختران جلوگیری کنیم.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری اظهار کرد: اگر بخواهیم ریشه مشکلات ناشی از بی‌تحرکی یا کم تحرکی را جست‌وجو کنیم باید از همین الان به فکر فرهنگ سازی در خصوص ورزش از راه آموزش و پرورش برای نوجوانان و جوانان باشیم.

ابتکار ادامه داد: موضوع پارک بانوان در ابتدای کار بنده در شورای شهر مطرح شد و تفسیر دوگانه‌ای وجود داشت. عده‌ای می‌گفتند شاید بحث تفکیک جنسیت باشد، اما وقتی وارد واقعیت موضوع شدیم دیدیم دختران ما نیاز به فضاهای آزاد از لحاظ ورزشی، سلامت و تحرک دارند و فضایی باشد. آفتاب و ویتامین D در سلامت زنان نقش تاثیرگذاری دارند و متاسفانه بیماری‌های اسکلتی میان زنان ایرانی چشمگیر شده است. بنابراین پارک بانوان راه حل بسیار خوبی به نظر می‌رسد و زنان هم از آن استقبال خواهند کرد.

وی رصد و پایش را یکی از کارکردهای مهم کارگروه‌ها دانست در این باره تصریح کرد: رصد، پایش، پژوهش‌ها، نظرسنجی، پیمایش‌ها و مطالعات کمک بزرگی به معاونت زنان و امور خانواده خواهند کردکمک کند. تنوع طرح‌های مطالعاتی- پژوهشی و پایان‌نامه‌ها در حوزه زنان و خانواده بسیار بالاست ولی متاسفانه فراتحلیل و بسته سیاستی که حاصل این پژوهش‌ها باشد هنوز انجام نشده است.

آینده‌نگری؛ مأموریت‌ مهم کارگروه‌ها

ابتکار در این باره اضافه کرد: پژوهش در پیشبرد علم و دانش تاثیرگذار است. وقتی در حوزه اجرا قصد تصمیم‌گیری داریم با عدم اطلاعات کافی مواجه می‌شویم و از طرفی هم وقتی می‌خواهیم تصمیم‌مان مبتنی بر تجربه و دانایی باشد با مشکلات دیگر روبه رو می‌شویم؛ متاسفانه در حوزه سلامت نیز همین وضع موجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه کارگروه‌ها باید به عنوان بازوی مشورتی، خلاق و پیشرو ایفای نقش کنند، افزود: آینده‌نگری در مأموریت‌های کارگروه‌ها مهم و ارزشمند به حساب می‌آید. زیرا آینده‌نگری باعث می‌شود تا ما در گذشته و حال سیر نکنیم. ما باید ببینیم که در سلامت خانواده چه اتفاقاتی قرار است بیافتد و برای سالمندی، خانواده و... باید چه اقداماتی را از الان انجام دهیم.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود پیشنهاد داد تا در ترکیب اعضای کارگروه افراد دیگری مانند دبیر کارگروه سابق، معاونان وزارت بهداشت و همینطور آقایان اضافه شوند و موضوع را نباید صرفا زنانه دید زیرا آقایان در بحث خانواده نیز نقش بسزایی دارند.

ابتکار در پایان خطاب به کارگروه‌ها گفت: پیشنهادات زیادی در زمینه طرح‌ها، ایده و پروژه‌ها برای معاونت زنان به صورت مکتوب و شفاهی ارسال می‌شود؛ ما آن‌ها را به شما ارجاع می‌دهیم تا زمانی را برای این افراد اختصاص دهید تا آن‌ها را ارزیابی کنید.

به هیچ عنوان نمی‌خواهیم به عقب برگردیم/ افزایش بیماری‌های دیابت، قلبی و عروقی در زنان/ انعقاد موافقت‌نامه با وزارت آموزش و پرورش

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری گفت: : به هیچ عنوان نمی‌خواهیم به عقب برگردیم و از اول کارها را شروع کنیم؛ بله این سیاست معاونت است به همین دلیل هم بسیاری از برنامه‌های دوران دکتر مولاوردی را بازنگری، تقویت و ادامه خواهیم داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، دکتر معصومه ابتکار در اولین جلسه کارگروه سلامت معاونت زنان و خانواده اظهار کرد: دولت یازدهم با تلاش‌های خواهر عزیزم دکتر شهیندخت مولاوردی جهت‌گیری‌هایی خوبی در حوزه زنان و امور خانواده داشت و خوشبختانه با زحمات ایشان ساز و کارهای معاونت زنان باتوجه به محدودیت‌های ساختاری، توانمندی‌های این معاونت تقویت شدند.

وی معاونت زنان را همانند یک ستاد توصیف کرد و افزود: تعداد پست‌ها و نفرات در معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری محدود است اما در عین حال مسئولیت ‌های سنگینی بر دوش آن قرار دارد. الان هم با تکالیفی که مواد ۱۰۱، ۱۰۲ و ۸۰ قانون برنامه بر عهده معاونت گذاشته واقعا حیطه کار بسیار گسترده شده است و معاونت زنان نیز باید در مقابل مسئولیت‌ و وظایف سنگین توانایی لازم را برای پاسخ‌گویی و پیشبرد برنامه‌ها داشته باشد.

ابتکار با بیان اینکه معاونت مزبور متولی امور زنان و خانواده را در کشور برعهده دارد، گفت: علاوه بر اینکه برنامه و تکالیفی در این چارچوب کلی به ما محول شده است اخیرا رئیس جمهور محترم نیز به پیوست احکامشان تعدادی ماموریت را تعیین خواهند کرد که به تازگی اولویت‌های زنان و خانواده از سوی ایشان نیز ابلاغ شده است.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به تعدادی از کارگروه‌ها اشاره کرد و افزود: حدود ۱۳ کارگروه به عنوان سازوکارها توسط دکتر مولاوردی تعریف شده بود. هرکدام از کارگروه‌های ایجاد شده به صورت نیمه رسمی فعالیت می‌کردند و آن‌ها فعالیت‌های خوبی هم در حوزه زنان و امور خانواده داشتند.

وی با تاکید بر اینکه تصمیم معاونت زنان در دولت دوازدهم ادامه همان ساز و کارهاست، گفت: بسیاری از اقدامات خوبی که در گذشته انجام شده بود را مورد بازنگری و ارزیابی قرار می‌دهیم و بخش دیگری را نیز تقویت خواهیم کرد.

ابتکار در این باره اضافه کرد: کارگروه‌ها از نظر ساختار، جایگاه، ماموریت، ترکیب و دبیران کارگروه را بازنگری کردیم و در حال حاضر تقریبا بیش از ۱۳ کارگروه نهایی شده و جلساتی را برگزار هم کرد‌ه‌اند و همچنین در ۴ ماه آینده عملکرد کارگروه‌ها مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

معاون رئیس جمهوری با اشاره به اینکه کارگروه‌ها از نظر ساختاری در ذیل ستاد ملی زنان و خانواده قرار می‌گیرند، افزود: این ستاد، ستادی است که با ریاست دکتر روحانی و عضویت تعدادی از اعضای دولت و دستگاه‌های مرتبط در این کارگروه‌ها با خط چین زیرمجموعه ستاد قرار خواهند گرفت.

به گفته وی، دبیر ستاد، معاونت است و دبیرخانه ستاد هم در معاونت قرار دارد. به این معنا که معاونت مسئولیت اصلی ستاد و پیشبرد امور ستاد را عهده‌دار شده است.

ابتکار با بیان اینکه عمده فعالیت کارگروه‌ها نیمه رسمی است و جنبه مشورتی دارند، گفت: پیشنهاد ما این است که نقشه راه کلی را بتوانیم برای کارگروه‌ها تعریف کنیم. یعنی هر کارگروه در نقشه راه خودش براساس دیدگاه‌های اعضای خود مسیر و جهت‌یابی خویش را برای ۴ سال آینده تعریف کند که چه اقداماتی را در این مدت می‌توان انجام داد.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری به بخشی از برنامه‌ها و راهبردهای کار گروه‌ها در ۴ سال آینده اشاره کرد و افزود: اولین قدم برای هرکارگروه این است که با شرایط و وضعیت آشنا باشند؛ در بعضی از کارگروه‌ها اساتید دانشگاه و صاحب ‌نظران حضور دارند. از طرفی دیگر باید توجه داشته باشیم که فاصله و آشنایی با وضعیت موجود یک داستان است و شناخت اقدامات و کارهایی که صورت گرفته مسئله‌ای دیگر خواهد بود.

وی ادامه داد: به هیچ عنوان نمی‌خواهیم به عقب برگردیم و از اول کارها را شروع کنیم؛ بله این سیاست معاونت است به همین دلیل هم بسیاری از برنامه‌های دوران دکتر مولاوردی را بازنگری، تقویت و ادامه خواهیم داد. بنابراین شناخت وضع موجود و شناخت اقدامات صورت گرفته یکی از مسائل مهم به شمار می‌روند.

ورود کارگروه‌ها به سیاست‌گذاری

ابتکار تصریح کرد: ممکن است در ذهن برخی این تلقی و تصور به وجود بیاید که مثلاً هیچ اتفاق خاصی در حوزه فعالیت‌های مرتبط با بهداشت در رابطه با جامعه مدنی اتفاق نیافتاده است. در حالی‌که گزارش‌ها و اخبار ارائه شده نشان می‌دهند وزارت بهداشت در این حوزه اقدامات خوبی انجام داده و با سازمان‌های مردم نهاد (سمن‌ها) نیز ارتباط بسیار خوبی دارند. سمن‌ها و وزارت بهداشت برنامه‌های خوب و مثبتی را در دست اقدام دارند و من از نزدیک اقدامات ارزنده و شایسته آن‌ها را مشاهده کردم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از کارگروه‌ها خواست تا در حوزه سیاست‌گذاری ورود کنند زیرا قوانین و مقرراتی هستند که ارتباط مستقیمی با وضع سلامت و بهداشت زنان دارند که با ورود کارگروه‌ها به آن ممکن است بخشی از سیاست‌ها، قوانین و مقررات نیاز به بازنگری، تجدیدنظر یا ارائه پیشنهاد برای حل مشکلات داشته باشند.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری تاکید کرد: نگاه ما باید فرابخشی و همراه با همکاری جامعه مدنی، بخش خصوصی و جامع دیدن باشد زیرا ما زنان (از دختران تا زنان سالمند) همه اقشار(شهر و روستا) سکونتگاه‌های غیر رسمی و حاشیه نشین‌ها را در نظر داریم. پس باید همه زوایای مسائل را ببینیم.

افزایش چشمگیر بیماری‌های دیابت و قلبی در زنان

ابتکار، اولویت‌بندی کارگروه‌ها در حوزه زنان و خانواده را بسیار مهم ارزیابی کرد و از آن‌ها خواست به تشخیص اولویت‌ها از جهت فراگیر بودن موضوعات زنان توجه جدی نشان دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از افزایش بیماری در میان زنان ابراز ناراحتی و نگرانی کرد و افزود: گزارش‌هایی از وزارت بهداشت داشتیم که بیماری‌های متابولیک در زنان رو به افزایش است. همچنین بیماری‌های دیابت، قلبی و عروقی نیز افزایش چشمگیری در زنان داشته است. متاسفانه جمعیت قابل توجهی از زنان شهرنشین و حاشیه شهرها تحت تاثیر سبک زندگی غلط به ویژه در مصرف خوارکی‌ها و عدم تحرک قرار گرفته‌اند.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه اکثر استان‌ها دارای مشکلات حاد هستند، گفت: ما در استان‌های مختلف کشور کمبود، مشکلات خاص و عقب ماندگی‌های زیادی داریم که بر روی شاخص‌ها خیلی تاثیرگذارند و ممکن است مشکلات حاد را افزایش دهند.

ابتکار به زلزله اخیر در کرمانشاه و بروز مشکلات برای زنان این استان اشاره کرد و افزود: کارگروه خانواده در کرمانشاه از دید جامعه شناسی ورود خوبی داشته و در بحث تاب آوری هم طرح‌هایی را اجرا کرده‌اند. تسهیل‌گران در آنجا مستقر شده‌اند و تیم خوبی از   NGO ها در آنجا جمع هستند.

به گفته وی، یکی از بحث‌های NGOها وضعیت بهداشتی زنان و خانواده‌های کرمانشاهی است که در شرایط بحران چه اقدامی می‌توان انجام داد تا استانداردهای بهداشتی ارتقا یابند یا حداقل آموزش‌های لازم در این باره اتخاذ شود.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری در ادامه به دیگر کارگروه‌های مطرح اشاره کرد و گفت: کارگروه‌هایی هستند که همه به نوعی به مسائل زنان از زاویه دید خودشان نگاه می‌کنند و باید با یکدیگر در ارتباط باشند. ما موضوع محیط زیست را از این کارگروه جدا کردیم؛ این کارگروه کار خوش را با رویکرد مسائل زیست محیطی داشته و آنان بر روی زنان و بعد ایفای نقش زنان در بهبود وضعیت محیط زیست و جریان سازی‌های اجتماعی که زنان می‌توانند در بهبود محیط زیست داشته باشند.

ابتکار در جلسه کارگروه سلامت معاونت زنان و خانواده خواست تا نشست‌هایی با کارگروه اصلاح الگوی مصرف که با موضوع سلامت مرتبط است داشته باشند و با زوایا و دیدگاه‌های مختلف یکدیگر آشنا شوند.

بی‌تحرکی یا کم تحرکی زنان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وی در بخش دیگری از سخنان خود به انعقاد موافقت‌نامه میان معاونت زنان با وزارت آموزش و پرورش درباره اهمیت و توجه به ورزش برای دختران و جوانان در مدارس خبر داد و تصریح کرد: کارگروه خانواده سالم و ورزش در بحث ورزش جلساتی را با وزیر آموزش پرورش برگزار کرده است.

ابتکار در این باره توضیح داد: مواردی را در نشستی با معاونان وزیر در خصوص فقدان معلم ورزش برای دوره دبستان در مدارس دولتی گوشزد کردیم و قرار است موافقتنامه‌ای منعقد شود تا از بروز مشکلات و بیماری‌ برای زنان و دختران جلوگیری کنیم.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری اظهار کرد: اگر بخواهیم ریشه مشکلات ناشی از بی‌تحرکی یا کم تحرکی را جست‌وجو کنیم باید از همین الان به فکر فرهنگ سازی در خصوص ورزش از راه آموزش و پرورش برای نوجوانان و جوانان باشیم.

ابتکار ادامه داد: موضوع پارک بانوان در ابتدای کار بنده در شورای شهر مطرح شد و تفسیر دوگانه‌ای وجود داشت. عده‌ای می‌گفتند شاید بحث تفکیک جنسیت باشد، اما وقتی وارد واقعیت موضوع شدیم دیدیم دختران ما نیاز به فضاهای آزاد از لحاظ ورزشی، سلامت و تحرک دارند و فضایی باشد. آفتاب و ویتامین D در سلامت زنان نقش تاثیرگذاری دارند و متاسفانه بیماری‌های اسکلتی میان زنان ایرانی چشمگیر شده است. بنابراین پارک بانوان راه حل بسیار خوبی به نظر می‌رسد و زنان هم از آن استقبال خواهند کرد.

وی رصد و پایش را یکی از کارکردهای مهم کارگروه‌ها دانست در این باره تصریح کرد: رصد، پایش، پژوهش‌ها، نظرسنجی، پیمایش‌ها و مطالعات کمک بزرگی به معاونت زنان و امور خانواده خواهند کردکمک کند. تنوع طرح‌های مطالعاتی- پژوهشی و پایان‌نامه‌ها در حوزه زنان و خانواده بسیار بالاست ولی متاسفانه فراتحلیل و بسته سیاستی که حاصل این پژوهش‌ها باشد هنوز انجام نشده است.

آینده‌نگری؛ مأموریت‌ مهم کارگروه‌ها

ابتکار در این باره اضافه کرد: پژوهش در پیشبرد علم و دانش تاثیرگذار است. وقتی در حوزه اجرا قصد تصمیم‌گیری داریم با عدم اطلاعات کافی مواجه می‌شویم و از طرفی هم وقتی می‌خواهیم تصمیم‌مان مبتنی بر تجربه و دانایی باشد با مشکلات دیگر روبه رو می‌شویم؛ متاسفانه در حوزه سلامت نیز همین وضع موجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه کارگروه‌ها باید به عنوان بازوی مشورتی، خلاق و پیشرو ایفای نقش کنند، افزود: آینده‌نگری در مأموریت‌های کارگروه‌ها مهم و ارزشمند به حساب می‌آید. زیرا آینده‌نگری باعث می‌شود تا ما در گذشته و حال سیر نکنیم. ما باید ببینیم که در سلامت خانواده چه اتفاقاتی قرار است بیافتد و برای سالمندی، خانواده و... باید چه اقداماتی را از الان انجام دهیم.

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود پیشنهاد داد تا در ترکیب اعضای کارگروه افراد دیگری مانند دبیر کارگروه سابق، معاونان وزارت بهداشت و همینطور آقایان اضافه شوند و موضوع را نباید صرفا زنانه دید زیرا آقایان در بحث خانواده نیز نقش بسزایی دارند.

ابتکار در پایان خطاب به کارگروه‌ها گفت: پیشنهادات زیادی در زمینه طرح‌ها، ایده و پروژه‌ها برای معاونت زنان به صورت مکتوب و شفاهی ارسال می‌شود؛ ما آن‌ها را به شما ارجاع می‌دهیم تا زمانی را برای این افراد اختصاص دهید تا آن‌ها را ارزیابی کنید.