معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداری‌ها و دهیاریهای کشور: در حال حاضر در کشور 1544 دهیار زن در مناطق روستایی در حال خدمت هستند که حاکی از توانمندی زنان در عرصه مدیریت روستایی است.

محسن کوشش تبار گفت: در چهارمین دوره فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا در کشور 1544 دهیار زن در مناطق روستایی در حال خدمت هستند که حاکی از رشد و بالندگی فکری و فرهنگی روستاییان و توانمندی زنان در عرصه مدیریت روستایی است.

وی با بیان مطلب فوق همزمان با هفته دولت افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی شکوهمند کشورمان شاهد حضور زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و مدیریتی هستیم و از بدو شکل‌گیری نهاد دهیاری‌ در کشور تا این مقطع زمانی که بیش از 30 هزار دهیاری در کشور استقرار یافته، زنان همواره حضور پویا و فعالی را در عرصه مدیریت روستایی به نمایش‌ گذاشته‌اند.

وی افزود: در اولین دوره فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا 150 نفر از زنان روستایی از سوی شوراهای اسلامی روستا به عنوان دهیار انتخاب و سکان مدیریت روستا را به دست گرفتند. این رقم در دوره دوم شوراها به 400 نفر،‌ در دوره سوم شوراها به 888 نفر و اینک در چهارمین دوره فعالیت شوراها با رشد 74 درصدی نسبت به دوره قبل به 1544 نفر رسیده است.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در ادامه تعداد دهیاران زن دارای تحصیلات کاردانی را 159 نفر، تعداد دهیاران زن دارای تحصیلات کارشناسی را 486 نفر و تعداد دهیاران زن دارای تحصیلات کارشناسی ارشد را 31 نفر و میانگین سابقه کار دهیاران زنی که سابقه خدمت در نهاد دهیاری را دارند 3.5 سال ذکر کرد.

کوشش تبار در ادامه گفت: دهیاران زن، به عنوان نمایندگان دو اجتماع بزرگ از میهن عزیزمان، شامل اجتماع زنان و اجتماع مدیران روستایی، بار سنگین مسئولیت مدیریت روستایی را بر دوش می کشند و همچون سایر عرصه‌ها در عرصه مدیریت روستایی نیز کارنامه درخشانی را داشته‌اند.

معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداری‌ها و دهیاریهای کشور با اشاره به اینکه متاسفانه بعضاً کشور عزیزمان را به بهانه‌هایی همچون نقض حقوق زنان و اعمال محدودیت برای حضور آنان در عرصه‌های اجتماعی مورد هجمه قرار می‌دهند، اظهار کرد: بررسی قوانین و مقررات کشور به خوبی گویای توجه ویژه و شایسته به جایگاه والای زنان در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می‌باشد و آمارهای مربوط به حضور زنان در عرصه‌های مدیریت شهری و روستایی در حقیقت بیانگر رشد و بالندگی فکری و فرهنگی و توانمندی زنان در این عرصه‌ها در پرتو مردم‌سالاری دینی و نگاه ویژه اسلام به جایگاه زن مسلمان است.

کوشش تبار افزود: در اصل 21 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، توجه ویژه به حقوق زنان و حمایت از آن‌ها منطبق با موازین اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است. در ماده 230 قانون برنامه پنجم توسعه نیز دولت به انجام اقداماتی در راستای تقویت نهاد خانواده و جایگاه زنان در عرصه‌های اجتماعی و استیفاء حقوق شرعی و قانونی بانوان در همه زمینه‌ها مکلف شده است.

وی جوان بودن و سطح تحصیلات زنان فعال در عرصه مدیریت شهری و روستایی را از جمله شاخص‌هایی ذکر کرد که می‌تواند برای ارتقای سطح مدیریت کشور و ایجاد تحول در آن مطلوب باشد و گفت: توجهی که زنان به مباحث فرهنگی،هنری، اجتماعی، بهداشتی و سلامت معطوف می‌کند و اهمیتی که آنان برای موضوعات تربیتی، عاطفی و روانی و همچنین مسائل جزئی و خاص امور قائلند در عرصه‌های مدیریت شهری و روستایی حایز اهمیت و تاثیرگذار است.

کوشش تبار در خاتمه ابراز امیدواری کرد که زنان فعال در عرصه مدیریت شهری و روستایی به نمایندگی از جامعه بزرگ زنان ایران اسلامی بتوانند همسو با انجام رسالتهای خود در کانون خانواده و توانمندی‌های زنان ایرانی در ایفای نقش در عرصه‌های مختلف جامعه را به نمایش بگذارند.