معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به ضرورت تلاش برای دستیابی به روستاهایی سبز و‌ تاب آور، گفت: روستاهای ما در عین حالی که محیط زیست و طبیعت سبز خود را حفظ می‌کنند، باید در مسیر توسعه و ‌پیشرفت هم گام بردارند.

دکتر معصومه ابتکار روز سه شنبه در دیدار جمعی از دهیاران زن سراسر کشور با تاکید بر ضرورت بهره گیری از  ظرفیت های تعاونی ها و سازمان های مردم نهاد  در مسیر توانمندسازی زنان روستایی اظهار داشت: برای دستیابی به روستای تاب آور باید سرمایه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روستاها  تقویت شوند.

وی اضافه کرد: اشتغال زنان و مردان روستایی مورد توجه ویژه دولت است و مصوبه‌ای برای تأمین یک و نیم میلیارد دلار از محل صندوق ذخیره ارزی برای اشتغال روستایی داشتیم که آیین‌نامه اجرایی آن هم ابلاغ شده و خوشبختانه بانوان استان‌ها هم در کارگروهی که به این منظور ایجاد شده عضویت دارند.

دکتر ابتکار گفت: دولت برای توسعه مناطق روستایی و محروم سیاستی مبتنی بر نیازهای محلی تعیین کرده که بر اساس آن توانمندی های بانوان نیز با نگاهی عادلانه دیده شود و خوشبختانه توزیع اعتبارات آن نیز آغاز شده است.

وی افزود: باید از این فرصت برای توسعه پایدار روستایی استفاده کرده و بتوانیم مشاغلی را تعریف کنیم که با سنت‌ها و ظرفیت‌های محلی همخوانی داشته باشد. این در بسیاری از روستاها می‌تواند اصلاح الگوی کشت و کشاورزی باشد تا با شرایط جدید آب روستایی تطبیق داشته باشد و یا مرتبط با مسأله دام و حفاظت از مراتع و کشت گیاهان دارویی و حفاظت از تنوع زیستی باشد.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با اشاره به اینکه در بسیاری مناطق گونه های گیاهی بسیار ارزشمندی داریم، اظهارداشت: برای بهره‌برداری صحیح از گیاهان دارویی باید برنامه ریزی شود. در استفاده از مراتع و گونه های گیاهی نکته اصلی حفاظت است. باید از آب و خاک حفاظت کنیم. نکته بعدی مسأله اشتغال در روستاها است.

دکتر ابتکار تصریح کرد: روستاها در زمینه صنایع دستی و تولیدات فرهنگی و گردشگری ظرفیت‌های بالایی دارند. توسعه گردشگری و تبدیل روستاها به مقاصد گردشگری از برنامه‌های دولت بوده و هست که باید امروز با بهره گیری از فناوری های نوین و برنامه‌ریزی و نگاه خلاقانه معطوف به آینده، این ظرفیتها را بالفعل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز روستاهای کشورمان از سطح مطلوبی از خدمات اینترنت و فناوری های نوین برخوردارند و می‌توانند از فضای مجازی برای تجارت و آموزش استفاده کنند.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور گفت: هیچ فعالیتی بدون آموزش کافی و نگاه تخصصی و بنگاه‌داری صحیح و جامع نمی‌تواند موفق باشد. اگر می‌خواهیم فعالیت صنایع دستی موفقی را در دنیای امروز طراحی کنیم، باید برای آن بازاریابی مناسب را در نظر بگیریم و استاندارد بودن کالا و جذب مخاطب را نیز لحاظ کرد.

دکتر ابتکار اضافه کرد: تلاش ما این است که بتوانیم شبکه‌ای را با فعالیت و طراحی خود اهالی روستاها برای اشتغال‌زایی و آموزش داشته باشیم که همزمان اطلاع‌رسانی و توانمندسازی را نیز انجام دهد. اینها مباحث مهمی است که به افزایش بهره‌وری کار کمک می کند.

وی با تاکید بر اهمیت مساله مدیریت صحیح اظهار داشت: شما مسئولیت مدیریتی سنگینی را بر عهده دارید و باید از دانش مدیریت و مخصوصاً بحث مدیریت زنان به بهترین نحو بهره بگیرید. مدیریت زنان با بهره‌گیری از هوش عاطفی که خانم‌ها دارند خیلی می‌تواند در جذب مشارکت مردم مؤثر باشد.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور تصریح کرد: یکی از مؤلفه‌های مهمی که هم در مسأله اشتغال، هم در محیط زیست و هم در مسأله اقتصاد اهمیت زیادی دارد، جلب مشارکت مردم برای فعالیت‌ها و برنامه‌ها است. اینجا اگر بتوانیم نگاه و دانش سنتی را برگردانیم، سنت‌های بومی ایران را احیا کنیم، مردم همه در کنار هم برای فعالیت‌ها مشارکت خواهند داشت.

دکتر ابتکار یادآور شد: در گذشته مردم وقتی می دیدند که کار خیر و عمل صالح در میان است، همه در کنار هم قرار می‌گرفتند و این مدل و الگو باید در روستاها شکل بگیرد. تصور نکنیم که یک مقوله‌ای وجود دارد و قدرت مطلقی است به نام دولت و همه کارها را قرار است دولت انجام دهد. هیچ جای دنیا چنین تصوری وجود ندارد. هر ساز و کار مؤثری که در بحث مدیریت به نتیجه می‌رسد، با مشارکت خود مردم و به دست مردم اتفاق می افتد.

وی تاکید کرد: در کشور ما هم این نگاه است که می‌تواند کمک کند و اثربخش باشد. امیدوارم امروز نشست‌های تخصصی و کاربردی خوبی داشته باشیم و بتوانید از این تجربیاتی که از موفقیت‌هایی که در حوزه‌های مختلف صنایع دستی، گردشگری، کشاورزی، صنایع کوچک، صنایع سبز و مرتبط با محیط زیست، بازیافت، گیاهان دارویی، حفظ منابع طبیعی ارائه می شود، بهترین بهره برداری را بکنید.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار امیدواری کرد که یک شبکه‌سازی مؤثر با همکاری دستگاه‌های ذیربط برای زنان دهیار ایجاد شود تا از این طریق با تکیه بر مباحث و بنیانهای مهم فرهنگی و اعتقادی به عنوان سرمنشائی قوی، ارتقاء توانمندی ها و ارائه آموزش‌های لازم به زنان انجام شود.