معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت: هنوز کلینیک های سلامت جنسی و خانواده در اکثر استان ها فعال نشده است و از وزارت بهداشت می خواهیم این مراکز را در سراسر کشور گسترش دهد.

معصومه ابتکار روز سه شنبه در مراسم امضای تفاهمنامه بین وزارت بهداشت و معاونت امور زنان ریاست جمهوری افزود: کلینیک های سلامت جنسی در صورتی که فعال شوند می توانند نقش مهمی در حفظ نشاط و پایداری خانواده ها ایفا کنند. زیرا بخشی از آموزش های قبل، حین و بعد از ازدواج مورد نیاز خانواده ها از طریق این کلینیک ها به مردم منتقل می شود.

وی گفت: امیدوارم مسئولان وزارت بهداشت در این دوره فعال شدن کلینیک های جنسی را دنبال کنند زیرا مساله آسیب های خانواده ایرانی جدی است و نباید این مسائل را دست کم بگیریم.

وی گفت: برقراری نشاط و سلامت جسمی و روحی - روانی در کشور ابعاد کلانی دارد و به سیاست های کلان کشور مربوط می شود و هر چه ارتباط افراد جامعه در خانواده ها مستحکم تر شود و اعتماد به نفس مردم با دریافت آموزش مهارت های زندگی بالاتر برود، آسیب های اجتماعی در کشور کمتر می شود.

ابتکار ادامه داد: یکی از اقداماتی که می تواند به سلامت روحی روانی و اجتماعی در جامعه کمک کند و متاسفانه کمتر مورد توجه خانواده هاست. تقویت ارتباط با طبیعت مانند پیاده روی در جنگل و مناطق طبیعی است . تقویت ارتباط با طبیعت درمانگر مشکلات روحی و روانی در بین کودکان، جوانان و خانواده هاست ضمن اینکه در کاهش بیماری های جسمی مثل آسم نیز کمک می کند.

وی گفت: متاسفانه در گذشته به بسیاری از این نیازها در کشور کم توجهی شده است و معاونت امور زنان ریاست جمهوری این آمادگی را دارد که برای توجه به این امور به وزارت بهداشت و سایر دستگاه های مسئول کمک کند.

ابتکار اضافه کرد:یکی از موضوعات مهمی که در دولت دوازدهم مورد توجه است، برقراری تعادل جنسیتی در مدیریت های دستگاه های دولتی است . طبق ماده ۱۰۱ قانون برنامه توسعه ششم باید حداقل ۳۰ درصد مدیریت های دولتی در اختیار زنان باشد . هنوز با تحقق این شاخص فاصله زیادی داریم اما در وزارت بهداشت با توجه به تعداد زیاد زنان این ظرفیت وجود دارد که فراتر از ۳۰ درصد و تا ۵۰ درصد مدیریت ها در اختیار زنان قرار گیرد.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت دستاوردهای بسیار بزرگی در حوزه سلامت مادر و کودک و بهداشت باروری داشته است و باید به دور از اغراق و تبلیغات این دستاوردها را بازگو کنیم و در عین حال عقب ماندگی های زیادی را که حوزه های مختلف مرتبط با زنان داریم نیز ببینیم و برای پرسیدن به شاخص های مطلوب که با آن فاصله داریم تلاش کنیم و فاصله را با این شاخص های مطلوب کم کنیم.

معاون امور زنان رئیس جمهوری گفت: برای ارتقای شاخص های زنان و خانواده و بهبود سلامت جامعه هیچ راهی جز آگاهی بخشی وجود ندارد با اجبار کارها به جایی نمی رسد و در هیچ حوزه ای نتیجه نمی گیریم.

**وزارت آموزش و پرورش کمبود معلم ورزش در مقطع ابتدایی را حل کند

وی از نبود معلم ورزش در مقطع ابتدایی مدارس گلایه کرد و گفت: دوران ابتدایی زمان رشد جسمی , روانی و اجتماعی کودکان است و از دست دادن این زمان به بهانه نداشتن معلم ورزش هیچ توجیهی ندارد و ما به شدت نسبت به این مساله نگران هستیم و از وزارت آموزش و پرورش و ورزش می خواهیم این این مساله را حل کنند.

ابتکار گفت: یکی از مشکلات موجود در کشور ضعف تاب آوری جامعه است. ما در دوره جدید فعالیت معاونت زنان به دنبال آموزش و ترویج فرهنگ تاب آوری هستیم و البته به نظر می رسد در صورتی که این آموزش ها به دانشجویان پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی منتقل شود می توانیم در انتقال فرهنگ تاب آوری موفق باشیم.

صبح امروز - سه شنبه - تفاهمنامه همکاری بین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و معاونت امور زنان ریاست جمهوری در راستای اسناد بالادستی از جمله سیاست های کلی جمعیت، سیاست های کلی سلامت، منشور حقوق شهروندی و برنامه ششم توسعه به منظور برخورداری کشور از توانمندی زنان و دختران و ارتقای شاخص های سلامت جسمی، روانی و اجتماعی در هشت ماده به امضای طرفین در محل وزارت بهداشت رسید.