معصومه ابتکار با دیوید مک آلیستر و هیات همراه دیدار کرد. 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده؛ معاون رییس جمهور در این دیدار با تاکید بر اولویت دولت در توانمندسازی زنان و تحکیم بنیان خانواده گفت:  تاکنون اقدامات و تلاش‌های فراوانی برای تضمین اهداف برنامه ششم توسعه و سیاست‌های اعلامی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی صورت گرفته است. 

معصومه ابتکار افزود: اکنون حدود ۹۰ درصد از جمعیت کشور باسواد هستند و یکی از اهداف اصلی ما در حوزه آموزش، دسترسی دختران به آموزش ابتدایی است که تا الان توانسته‌ایم بر بسیاری از چالش‌ها در این زمینه فائق شویم. 

ابتکار با بیان اینکه دسترسی مساوی زنان به امکانات بهداشتی توسط وزارت بهداشت پیگیری می‌شود، گفت: اقدامات خوبی را برای دسترسی زنان به مراقبت‌های اولیه بهداشتی، تامین تمام فرصت‌ها و امکانات بهداشتی انجام داده است. 

به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، دسترسی زنان به تحصیلات عالیه محقق شده و اصلاح برخی قوانین نیز در دست اقدام است. 

وی با اشاره به اینکه لایحه تامین امنیت زنان در قبال خشونت در حال بررسی است و به زودی ارائه خواهد شد، افزود: امنیت اجتماعی از طریق راه اندازی مرکز اورژانس اجتماعی برای دسترسی زنان، کودکان، افراد سال‌خورده و آسیب پذیر در مواجهه با اعمال خشونت‌آمیز تامین می‌شود. از طرفی آشنایی با  حقوق شهروندی در سیستم آموزشی برای دختران و پسران میسر شده است. 

ابتکار در بخش دیگری از سخنان خود از افزایش انتصاب زنان در سطوح مختلف قضائی در دستگاه قضا خبر داد و یادآور شد: در سفری که اخیرا به  استان کرمان داشتم از زندان زنان نیز بازدید کردم. خوشبختانه در این ندامتگاه مرکز مراقبت از کودکان زنان زندانی راه اندازی و کارگاه آموزش صنایع دستی هم برای آنان برگزار می‌شود. بهبود وضعیت زنان زندانی جزو اولویت‌های مهم حاکمیت به شمار می‌آید. 

وی ادامه داد: انتصاب زنان در مناصب مدیریتی در حال افزایش است و تا پایان دوره دولت ۳۰ درصد این پست‌ها به زنان اختصاص داده می‌شود. همچنین بسیاری از پست‌های مدیرکلی در سطوح دولتی و محلی به زنان اختصاص یافته است؛ اخیرا وزارت کشور یک خانم اهل تسنن را در پست فرماندار منصوب کرده است. 

ابتکار خطاب به رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا گفت: برای همکاری در حوزه های مختلف آماده هستیم زیرا زنان ایران در زمینه‌های پژوهش، ابداعات و فناوری بسیار فعال هستند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه زنان ایرانی در حوزه ورزش فعال هستند، افزود: هم اکنون زنان ایرانی در تیم‌های قوی فدراسیون ورزش و المپیک حضور فعالی دارند و در راس هیات‌های ورزشی در مسابقات منطقه‌ای و جهانی شرکت می‌کنند. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی توصیه ها و قوانین اسلامی گفت: مسئولیت مالی و حمایت از خانواده برعهده مرد قرار دارد در حالی که زنان حق دسترسی به اموال و دارایی خود را دارند یعنی حقوق استقلال مالی زنان مورد احترام است. 

ابتکار در این باره اضافه کرد: برای ما مهمترین نهاد جامعه خانواده است که نیاز به اصلاح و تدوین قوانین خاص وجود دارد. 

معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: براساس قرآن زن و مرد مساوی خلق شده‌اند و هیچ تفاوت و تبعیضی میان آنان نیست بلکه تفاوت در نقش‌هایی است که افراد در خانواده و جامعه عهده‌دار هستند. مجلس و دولت در این زمینه‌ها بحث و مسائلی را مورد بررسی قرار داده‌اند.

ابتکار ادامه داد: در خصوص وجود معضل اعتیاد در جامعه باید گفت جامعه بین‌المللی در این زمینه سهل انگاری کرده و به درستی به موضوع رسیدگی و توجه نمی‌کند. ایران میزبان میلیون‌ها پناهنده افغانی است که در این کشور زندگی می‌کنند. مواد مخدر از مسیر افغانستان وارد ایران می‌شود و متاسفانه کشت و ورود آن از زمان طالبان هم بیشتر شده است. بنابراین ایران برای حل این مشکل نیاز به همکاری‌های بین‌المللی دارد که مسائل سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی و... در این زمینه دخیل هستند. 

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده تاکید کرد: عمده‌ترین مشکل مواد مخدر در رابطه با خانواده است که باید به طور جدی رسیدگی شود. اتحادیه اروپا مسئولیت بزرگی بر عهده دارد؛ امیدواریم با قاچاق و مصرف موادمخدر مبارزه شود تا این رنج برای همیشه خاتمه یابد. 

وی یادآور شد:‌ بسیاری از طلاق‌ها به دلیل مساله اعتیاد در خانواده رخ داده و خشونت نسبت به کودکان در خانواده نیز به همین دلیل بوده است. 

ابتکار در بخش دیگری از سخنان خود به سیاستگذاری‌های دولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود: دولت برنامه‌های آموزشی خوبی را در سطوح مختلف و با کمک جامعه مدنی و سازمان‌های غیردولتی ارائه کرده و نقش مهم زنان را هم در حوزه‌های آموزشی پیگیری می‌کند.

در ادامه این جلسه، مک آلیستر رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا از اجرای برجام حمایت کرد و خواستار ادامه همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف بانکی، زیست محیطی، جوانان، ورزش و حقوق بشر شد.