به اعتقاد معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری جدید کسب و کار مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان بیشتر و آزادی عمل در اختیار بانوان قرار می دهد میدان نقش آفرینی و نوآوری و خلاقیت های بانوان می‌شود .

سورنا ستاری  معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در امضای تفاهم نامه میان معاونت علمی و فناوری  معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به افزایش سهم چشمگیر بانوان در فراگیری دانش و فناوری گفت: در ابتدای انقلاب تقریباً ۲۳ در صد از سهم ورودی دانشگاه‌ها به به بانوان اختصاص داشت، این در حالی است که اکنون ۵۴ درصد از دانشجویان دانشگاه و مراکز آموزش عالی کشور را بانوان تشکیل می‌دهند .

ستاری ادامه داد: همچنین نقش پررنگ بانوان ایرانی در رشته های فنی و مهندسی یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد نیروی انسانی خلاق و جوانان ایرانی به شمار می‌رود و این موضوع، ظرفیت خوبی را برای اشتغال بانوان در کسب و کارهای دانش‌بنیان و استارتاپی ایجاد کرده است .

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به تحول اقتصاد کشور با نقش آفرینی نسل جدید نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده که بخش قابل توجهی از آن بانوان هستند، عنوان کرد نسل جدید که خود را کارآفرین می دانند به دنبال تاثیرگذاری در بدنه اقتصاد و ایجاد اشتغال بدون وابستگی به استخدام دولتی هستند، این موضوع مهم می‌تواند زمینه تحقق اقتصاد دانش بنیان را بیش از پیش فراهم کند .

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه بالغ بر ۱۳ درصد از مدیران عامل شرکت های دانش بنیان را بانوان تشکیل می‌دهند افزود: با احتساب اعضای هیئت مدیره، نقش بانوان شرکت های دانش بنیان به ۲۵ درصد می‌رسد و این میزان نسبت به کلی شرکت های کشور بالاتر است .

رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، با اشاره به ضرورت الگوسازی برای دختران جوان کشور ایجاد انگیزه در آنان به منظور ورود به کارآفرینی و نوآوری افزود می‌بایست الگوهای کارآفرین و علمی بر مبنای معیارهای فرهنگ نخبه برای جوانان به خصوص بانوان جوان کشور ترویج و فرهنگ سازی شود .

افزایش همکاری برای توسعه نقش زنان در کارآفرینی و فناوری

معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به توسعه همکاری میان معاونت علمی و فناوری در حوزه افزایش اثربخشی نقش زنان در اقتصاد و کارآفرینی کشور عنوان کرد:  این تفاهمنامه یک نقشه راه کلی است که زمینه را برای  برنامه های آینده در حوزه بهبود وضعیت زنان در اشتغال و نقش آفرینی آنان در پیشرفت فناوری و تحولات اجتماعی را فراهم می کند .

وی با اشاره به عزم جدی دولت برای کمک به مشارکت بانوان در تحول و پیشرفت کشور افزود: توانمندی های بانوان در عرصه فناوری های جدید و کارآفرینی در خور توجه است و با هم افزایی دستگاهها و اقدامات موثر این توانمندی به مرحله عمل و کارآفرینی می رسد .

ابتکار با بیان اینکه بسیاری از بانوان علی رغم تحصیل در مدارج عالی و رشته های مهم فرصت اشتغال متناسب با تحصیلات توانمندیهای خود را پیدا نمی کنند افزود قابل توجهی از بانوان سرپرست خانوار یا خودسرپرست هستند، نیاز به اشتغال آنان حیاتی است و ضرورت دارد از ظرفیت های ایجاد شده در حوزه کسب و کارهای نوآور برای اشتغال این رشته خاص از جامعه استفاده شود .

وی افزود: زنان از نظر علمی و پژوهشی دارای توانمندی های بالقوه ای هستند و میتوانند ضمن آنکه در مرز دانش حرکت کنند در حوزه کاربردی با ایجاد بنگاههای نوآور شرکت های دانش بنیان به پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان کمک کنند.

در این نشست، تفاهم نامه همکاری میان معاونت «علمی و فناوری» و «امور زنان و خانواده» ریاست جمهوری با هدف هم افزایی و استفاده از فرصت های موجود و بالقوه در دو معاونت مذکور، تفاهم نامه همکاری بین سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری منعقد شد.