نشست زنان کارآفرین جوان به همت انجمن زنان مدیر کارآفرین و با همکاری دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و مدرسه فرهنگی هنری دایره، پنج‌شنبه صبح در محل دانشکده کارآفرینی برگزار شد.

این برنامه به مناسبت میلاد باسعادت حضرت معصومه (س) و روز دختر با حضور کارآفرینان جوان موفق، کارشناسان و پژوهشگران حوزه کارآفرینی و کارآفرینی اجتماعی در محل دانشکده کارآفرینی اجرا شد.

رویکرد این برنامه ترویجی- آموزشی بوده و ازجمله اهداف آن، افزایش روحیه کارآفرینانه و اعتماد به نفس در بین زنان کارآفرین؛ به‌خصوص کارآفرینان جوان، ذکر شد.

در ابتدای برنامه، فخر السادات محتشمی‌پور به معرفی انجمن مدیران کارآفرین پرداخت و گفت: این انجمن از سال 1383 تأسیس شده است و به برگزاری برنامه‌های سالانه و فصلی می‌پردازد. سابقه تأسیس این انجمن به طرحی ملی باز می‌گردد که توسط وزارت کشور در سال 81-82 انجام شد؛ در این طرح تعدادی از فارغ‌التحصیلان کارآفرینی، کارآفرینان زن و مدیران حوزه زنان؛ آموزش دیدند.

وی افزود: به دلیل کاربردی بودن آموزش‌ها، بسیاری از شرکت‌کنندگان امکان عملیاتی‌کردن آن آموزش‌ها را در کسب و کارهای خود پیدا کردند. بعد از اجرای این طرح، پیشنهاد شد که برای پایدارسازی این فعالیت‌ها و آموزش‌ها، یک نهاد مدنی شکل بگیرد و از این‌رو انجمن زنان کارآفرین مدیر به ثبت رسید.

محتشمی‌پور در تشریح فعالیت‌های این انجمن گفت: در این انجمن قسمت‌های آموزشی و پژوهشی داریم، همایش‌هایی سالانه داریم و نشست‌های فصلی در استان‌ها برگزار می‌کنیم. هدف از این نشست‌ها شناسایی و پیوند زنان کارآفرین و نیز ارائه تجربیات به جوانان و بازدید از کسب و کارهای زنان کارآفرین است.

پروتاب بزرگ‌ترین شبکه خدمات پس از فروش با محوریت زنان است
سپس آیدا محققین؛ مدیر فنی و عضو هیئت مدیره شرکت پروتاپ، به عنوان یکی از زنان کارآفرین موفق به بیان تجربیات خود پرداخت و گفت: پروتاب بزرگ‌ترین شبکه خدمات پس از فروش با محوریت زنان است. با افزایش رکود اقتصادی، شرکت تصمیم گرفت به جای واردکننده‌بودن، به خدمات پس از فروش بپردازد و از آن‌جایی‌که باور من توانمندسازی زنان بود، تمامی ‌پرسنل این حوزه زن هستند.

وی افزود: کارآفرینی، برکت زندگی آدمی ‌است و من به شخصه معتقدم محصول دانش و پشتکار انسان‌ها است.

زهرا شیری؛ کارآفرین سریالی جوان
همچنین در ادامه زهرا شیری؛ مؤسس و مدیر بنگاه‌های کوچک و متوسط به عنوان یک کارآفرین سریالی به جایگاه دعوت شد. وی در ابتدا به اولین کارآفرینی خود اشاره کرد و گفت: به دلیل اینکه علاقه‌مند به کار دکوراسیون بودم، به دوست پدرم پیشنهاد دادم ساختمانی را که در 13 کیلومتری جاده طالقان دارد، به عنوان یک رستوران برایش طراحی کنم؛ بعد از طراحی رستوران، به من پیشنهاد مدیریت آن‌جا را دادند و من کار خودم را با پرسنل زن آغاز کردم. پس از مدتی از آن‌جایی‌که نقاشی هم می‌کردم، به فکر استفاده از فضای بالای رستوران افتادم و آنجا را به صورت یک گالری طراحی کردم و کارهای اساتید خودم را به نمایش می‌گذاشتم.

وی در ادامه به سایر کارهای خود از جمله راه‌اندازی زنبورداری، کارگاه نجاری برای ساختن صنایع دستی چوبی از چوب‌های حاصل از حرس درختان منطقه و در نهایت راه‌اندازی بنگاه مشاور املاک در منطقه طالقان اشاره کرد و گفت: برای تأمین نیروی این مشاغل، از نیروهای محلی استفاده کردم. البته پیشبرد هر یک از این برنامه‌ها قدم به قدم و با برنامه‌ریزی همراه بوده است و برای رسیدن به مقصود، برنامه‌ریزی منسجمی ‌نیز داشتم.

سپس سپیده میرشانی؛ رئیس هیئت مدیره شرکت ردسا برای به اشتراک‌گذاری تجربه کارآفرینی خود دعوت شد. وی از تجربه موفق خود به عنوان مسئول سایت در یکی از دانشگاه‌های تهران صحبت کرد و گفت: بعد از دو سال به این نتیجه رسیدم که باید کار دیگری مانند سیستم‌های آموزش مجازی را تجربه کنم؛ لذا وارد یک مؤسسه خصوصی شدم و این کار را یاد گرفتم.

حدود سه سال، پنج صبح تا ده شب کار کردم
وی افزود: اما بعد از مدتی از این کار هم راضی نبودم و به همین دلیل با یکی از همکاران با یک میز و صندلی شروع به کار بازاریابی برای خودمان کردیم؛ در هفته اول حدود چهارده میلیون قرارداد برای آموزش مجازی با یک دانشگاه بستیم و بعد از آن توانستیم یک اتاق اجاره کنیم و در حال حاضر یک دفتر با پانزده نیروی زن داریم.

میرشانی به سختی‌های کار خود اشاره کرد و گفت: حدود سه سال، پنج صبح تا ده شب کار کردم. تمام مراحل کار را ابتدا خودم فراگرفتم و بعد به نیروهایم آموزش دادم. سختی‌های زیادی در این کار کشیدم؛ حتی در حال حاضر بخشی از کار بازاریابی را خودم به عهده دارم، اما کلاس‌های مختلف رفتم و سعی کردم خود را توانمند کنم.

آخرین سخنران این برنامه زهرا عرب؛ مدیر استارت‌آپ ویکند تهران بود که سخنان خود را چنین آغاز کرد: با ورود به دانشگاه با توجه به فعالیت‌های وسیع و گسترده‌ای که در انجمن علمی ‌داشتم، توسط دوستان به مرکز کارآفرینی دانشگاه معرفی شدم و در آن‌جا دوره‌های استارت‌آپ و کارآفرینی را گذراندم. سپس به دنبال گرفتن نمایندگی یکی از بیمه‌ها رفتم و دفتر بیمه زدم و بعد از یک سال کار مداوم، به این نتیجه رسیدم که می‌توانم کار را به یک کارمند بسپارم. برای همین دوباره تمرکزم را بر روی کار استارت‌آپ گذاشتم.

وی افزود: استارت‌آپ شبیه آن فضایی است که شما در سایت‌های اینترنتی می‌بینید؛ برخی از این سایت‌ها کالاهای دیگران را به شما معرفی می‌کنند و البته این معرفی همراه با کاهش قیمت برای خریدار است. در حال حاضر در حال راه‌اندازی این سیستم هستیم، دوره کارآفرینی برای زنان برگذار می‌کنیم و فنون راه‌اندازی کسب و کار در فضای اینترنت را به علاقه‌مندان آموزش می‌دهیم.