اولین اجلاس  مشاوران امور بانوان سازمان های استان فارس در سال ۹۷ امروز برگزار شد و آزاد سازی زنان زندانی جرائم مالی غیرعمد یکی از مهمترین موضوعات این جلسه بود.

رئیس ستاد دیه استان فارس به عنوان مهمان ویژه این جلسه گفت: استان فارس با ۴۰ نفر زندانی زن جرائم مالی غیرعمد  بیشترین تعداد نسوان زندانی را در کشور به خود اختصاص داده است. درحالی که تهران ۲۷ نفر نسوان زندانی به علت جرائم غیر عمد مالی دارد وسیستان و بلوچستان تنها دونفر.

اصغرتراب‌پور در نخستین  نشست مشاوران امور بانوان سازمان‌های استان فارس اظهار داشت: درسال ۹۵ با همت خیرین و مردم نیکوکار دوازده نفر نسوان زندانی غیرعمد آزاد شدند و در سال ۹۶ توان خود را روی آزادی نسوان زندانی غیر عمد متمرکز کردیم و رشد ۳۵۰ درصدی نسبت به سال ۹۵ در این زمینه داشتیم و ۴۱ نفر از این قشر پارسال ازاد شدند اما هنوز هم در تعداد زندانیان نسوان،  فارس در کشور حرف اول را می‌زند.

وی تصریح کرد: تعداد زندانیان جرائم غیر عمد فارس ۱۲۰۰ نفراست در حالی که این تعداد در سیستان و بلوچستان تنها ۱۶ نفر است. این تعداد بالای زندانیان غیرعمد یک بیماری شهری خطرناک است انتظار داریم شورای شهر روی این موضوع بررسی کارشناسانه و ورود جدی تری داشته باشد.

رئیس ستاد دیه استان فارس با بیان اینکه  ۴ میلیارد و نهصد میلیون تومان برای ازادی ۴۰ بانوی زندانی جرائم غیر عمد مالی اعتبار لازم است، ابراز داشت: من تقاضا دارم تلاش وافر برای آزادی زنان زندانی غیرعمد مالی داشته باشید این ها اکثرا مادر هستند، تصور کنید مادر زندانی و بچه های سرگردان در منازل فامیل و همسایگان چه عواقبی می‌تواند در جامعه داشته باشد. خواهش می‌کنم استمداد طلبی کنید آژیر خطر به صدا در بیاورید. ماه رمضان نزدیک است و این ماه فرصت خوبی برای تلاش برای آزادی این بانوان است.

وی تصریح کرد: نمایندگان این جمع می‌توانند پرونده نسوان زندانی را بررسی کنند و رقم ها را راستی آزمایی کنند. اگر نصف این میزان هم بتوانید از مردم نیکوکار وخیرین کمک جمع کنید نصف دیگر آن را می‌توانیم از شاکیان تخفیف بگیریم. سال گذشته هم به همت خیرین حدود۶۵میلیاردتومان برای آزادی زندانیان جرائم مالی غیرعمد جمع شده بود و ۳۵میلیاردهم از شاکیان تخفیف گرفتیم.

اکبرپور نماینده اداره کل زندان ها نیز در این جلسه به لزوم حمایت جدی پس از آزادی زندانیان اشاره کرد و گفت: برخی از این بانوان با شنیدن خبر آزادی نه تنها خوشحال نمی‌شوند بلکه از ناراحتی گریه هم می‌کنند چرا که شرایط خوبی در انتظار یک زن سابقه دار و زندان دیده نیست حتی اگر به خاطر جرم مالی غیر عمد به زندان افتاده باشد.

تراب‌پور با اشاره به‌اینکه برای حمایت از زندانیانی که آزاد می‌شوند با پشتیبانی از سوی انجمن حمایت از زندانیان و مرکز مراقبت بعد از خروج از زندان وام خوداشتغالی دریافت می‌کنند، افزود: البته ما بودجه دولتی نداریم و این کار هم بر دوش مردم است. خیران می‌توانند برای کمک به آزادی زندانیان زن وجوه نقدی خود را به شماره‌حساب ۱۱۹۹ بانک رسالت واریز کنند.

وی با اشاره به اینکه این زندانیان بی سواد و خلافکار نیستند، بیان داشت: بیش از دوسوم زندانیان زن جرائم مالی غیرعمد تحصیلات  بالاتر از دیپلم دارند و نیز بیشترین زندانیان در این استان را جرائم مالی تشکیل می‌دهد.این افراد اکثرا کارآفرین بودند که یا علم معاش نداشتند وآشنا به قوانین و شرایط کار اقتصادی مخصوصا قوانین چک نبودند، یا تحت تاثیر نوسانات بازار قرار گرفتند و ورشکست شدند.

از ظرفیت بیلبوردهای شهری برای جمع آوری کمک مالی به زنان زندانی استفاده شود

عضو شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این نشست اظهار داشت: برای مقابله با وقوع جرم در میان جامعه زنان نیاز به پیشگیری از طریق فعالیت‌های فرهنگی است.

سولماز دهقانی خاطرنشان کرد: حمایت‌های روانی، اقتصادی و اجتماعی بعد از آزادی از دیگر عوامل پیشگیری از ورود مجدد این قشر از جامعه به زندان است.

وی تصریح کرد: تشکیل صندوق حمایت مالی با کمک خیران و نهادهای فرهنگی و اجتماعی برای زنان زندانی ازجمله عوامل حمایت از زندانیان بعد از آزادی از زندان است.

دهقانی یاداور شد: برای جمع آوری کمک برای زنان زندانی جرائم غیرعمد مالی می توان از ظرفیت بیلبوردهای شهری هم استفاده کرد و با جملات هوشمندانه همشهری ها را به این کار خیر دعوت کنیم.

تشکیل پویش آزادی زنان زندانی

سیده معصومه دستغیب  نیز در این جلسه اظهار داشت: پویش بزرگی برای آزادی این بانوان تشکیل خواهیم داد و برای تحقق این مهم سهم های ۲۵ هزار تومانی در نظر گرفتیم که با تبلیغات در فضای مجازی و بین خانواده ها و همکاران و باکمک رسانه ها بتوانیم به آزادسازی این افراد کمک کنیم و صدای استمدادطلبی آنها را به گوش همه برسانبم.

وی تصریح کرد: چهار نفر از مشاورین امور بانوان دستگاه‌ها به اضافه دو نفر از همکاران دفتر امور بانوان استانداری پرونده بانوان زندانی را بررسی کرده وموارد اولویت‌دار برای آزادی انتخاب می‌کنند.

وی افزود: این کار فردی نیست یک کار خداپسندانه گروهی است و کار دولتی هم نیست ستاد دیه یک نهاد مردمی است که ما این کار را با همکاری ستاد دیه که خود نهادی مردمی است، انجام می‌دهیم.