دکتر ابتکار گفت: اگر می خواهیم جامعه ما قرآنی باشد، چاره ای نداریم مگر آنکه مفاهیم قرآن را به همگان به ویژه در سنین پایین و نسل جوان عرضه کنیم، چراکه نسل جوان در جستجوی حقیقت است.

دکتر معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور همزمان با بخش پایانی دومین روز مسابقات بین المللی قرآن بانوان در هتل ارم با ابراز خرسندی از اینکه در ایام شعبان المعظم در کنار بانوان قرآنی قرار گرفته است، گفت: این توجه ویژه در بعد بین المللی بسیار مغتنم و نمادی است از رویکرد بلند جمهوری اسلامی ایران نسبت به شان و جایگاه زنان و پیشرفت هایی که زن ایرانی در حیات نظام اسلامی تجربه کرده است را نشان می دهد.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور ادامه داد: این نشانه ای است از توجه به الگوی قرآنی و منبعث از تعالیم پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) و نگرشی به جلوه روزآمد دین در عصر حاضر و اینکه در دوران کنونی چه الگو و ساختاری برای پیشرفت و بهبود جامعه و نقش زنان در این پیشرفت باید ترسیم و محقق کنیم و اینکه چگونه می توانیم با آموزش و بسط مفاهیم قرآنی، الگویی از جامعه سالم و انسان متعالی و خانواده متعال ترسیم کنیم که این الگو قطعا فراتر از مرزهای ملیتی، قومی و جغرافیایی است.

ابتکار تاکید کرد: این الگو نه فقط برای همه جوامع و امت اسلامی بلکه برای زن امروز در همه دنیا می تواند راهگشا باشد به ویژه در رفع معضلات و مشکلاتی که ناشی از غفلت انسان از اصل خویش و تعالیم و آموزش های وحی و تعالیم انبیاء است.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور افزود: مسابقات بین المللی قرآن بانوان اقدام مبارکی است و امیدواریم موردحمایت جدی تر هم قرار بگیرد و  ما نیز در دولت همه تلاش خودمان را برای استمرار و تقویت این برنامه ها خواهیم داشت به ویژه اینکه این رقابت ها بر حفظ قرآن متمرکز است و بسیار ارزش دارد. حفاظ قرآن گنجینه ای از معارف وحی را با خود در همه ابعاد فردی، اجتماعی و خانوادگی همراه دارند.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با بیان اینکه تفسیر و مفاهیم قرآن برای زندگی امروز بشر کاربردهای بسیار دارد، تاکید کرد: لذا برگزاری مسابقاتی که این ابعاد قران را نیز مدنظر داشته باشند باید در دستور کار قرار بگیرد.

وی خاطر نشان کرد: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این آمادگی را دارد که برای بسط فرهنگ ترجمه قرآن در همه محافل و نشست ها همکاری کند؛ شخصاً این سیاست را در محیط زیست بخشنامه کردم که هر جا قرآن قرائت می شود ترجمه تایید شده در کنار قرائت به مخاطبان ارائه شود و خوشبختانه این سیاست در آموزش و پرورش و ... هم دنبال می شود و اگر عمومیت بیاید به داشتن جامعه سالم و متعالی کمک می کند.

ابتکار با اشاره به معرفی مولفه های سبک زندگی صحیح در قرآن، ابراز کرد: قران برای زنان، خانواده، محیط زیست و ... توصیه و راهکار دارد و شیوه هایی را برای اعتلای انسان ارائه می کند.

وی تاکید کرد: اگر می خواهیم جامعه ما قرآنی باشد، چاره ای نداریم مگر آنکه مفاهیم قرآن را به همگان به ویژه در سنین پایین و نسل جوان عرضه کنیم، چراکه نسل جوان در جستجوی حقیقت است و آمادگی دارد که راه های نرفته را برای حقیقت طی کند؛ لذا اگر نتوانیم مفاهیم قرآن به عنوان تنها منبع هدایت با زبان و ادبیات قبال درک و فهم برای جوانان عرضه کنیم نه فقط در ایران بلکه همه جهان اسلام، دچار مشکل می شویم. از این رو، باید قرآن به زبان روز و متناسب با نیازهای مردم به ویژه برای نسل جوان در جامعه بیان شود.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور تاکید کرد: فعالیت های قرآنی لازمه رسیدن به آرمان هایی است که مدنظر داریم و باید برای شان جهاد کنیم و لازمه این جهاد فرهنگی گفت وگو درباره مباحث قرآنی و تبیین مفاهیم نورانی وحی است؛ اگر اجازه برای پرسش و تفکر برای نسل جوان فراهم نشود صرف نصیحت و نشان دادن راه را نمی پذیرند.

وی با بیان اینکه در اصول امکان تقلید نیست، گفت: اما گاهی ما به اشتباه بر این باوریم که اگر راه صحیح را نشان دهیم و بگوییم جوان حق پرسش درباره مقدسات دینی ندارد، کافی است، اما توجه نداریم که پس جوان با پرسش هایی که روح او را می آزارد، چه کند؟! لذا باید فضاهای دینی و مذهبی ما برای شنیدن این سوالات و دادن پاسخ قرآنی به این پرسش های برنامه داشته باشند.

ابتکار تاکید کرد: اگر بخواهیم امروز نسل جوان را با خود همراه کنیم آنهم در ۴۰ سالگی بلوغ انقلاب که مشعل راهی است برای کشورهای اسلامی و این مشعلیت بارها موردتاکید امام و رهبری بوده، باید مفاهمی قرآنی را در جامعه پیاده کنیم.

وی ابراز کرد: دوران دفاع مقدس برای نسل ما حجت بود، اما برای نسل های بعدی که انقلاب و دفاع مقدس را درک نکرده اند و فقط شنیده اند یا فیلم هایش را دیده اند، مسئولیت ما در در انتقال تجربه معنوی و مفاهیم عظیم قرآنی سنگین است  تا به سوالات نسل جوان پاسخ دهیم و در این

میان مفاهیم قرآن برای گفت وگوی بین نسلی راهگشا است تا سبک زندگی قرآنی را برای این نسل حساس تبیین کنیم و یقیناً این بنا با آموزش صحیح اعم از حفظ، قرائت و مفاهیم ممکن می شود و در این باره سازمان اوقاف و امور خیریه نه فقط در ایران بلکه در جهان اسلام خوب عمل می کند.

ابتکار ادامه داد: یکی از محورهای مهم معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت وگوی ملی خانواده و بین نسلی است که ما آن را تعریف کرده ایم و آمادگی داریم در این باره با سازمان اوقاف و آموزش و پرورش و همه بخش های مرتبط با نسل جوان به ویژه در گروه دختران همکاری کنیم و این ضرورت امروز جامعه است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امید است شاهد بسط و تداوم این سیاست یعنی آموزش و توان افزایی زنان در حوزه قرآن باشیم.

گفتنی است، دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم بانوان از یکم تا چهارم اردیبهشت ماه با حضور نمایندگانی از ۲۸ کشور جهان در هتل بزرگ ارم تهران برگزار می شود.