معاون امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت: پنجمین اجلاس وزرای زن سازمان همکاری کشورهای اسلامی مهر ماه در باکوی آذربایجان برگزار میشود و شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان در آن حضور مییابد.
فاطمه رحمتی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، از برگزاری اجلاس دیگر وزرای زن درآبان ماه سال جاری نیز خبر داد و اظهارکرد: این اجلاس در تایلند برگزار میشود و به مرور اقدامات انجام شده در سطح منطقه در حوزه زنان میپردازد و بخشی از گزارش بین المللی کمیسیون مقام زن در این کشور تدوین میشود.
معاون امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری افزود: سه ماه روی گزارش ملی جهت ارائه در این اجلاس وقت صرف و آن را ارسال کردیم و از دستگاههای مختلف درخواست گزارش کردهایم، اما برخی از آنها همکاری مطلوبی نداشتهاند که از جمله این وزارتخانهها میتوان به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این گزارشها رتبه جهانی ایران را مشخص میکند، گفت: اگر گزارشهای دقیقی دریافت نکنیم، رتبه واقعی زنان ایران در دنیا مشخص نمیشود و لازم است در گزارش دهی تجدیدنظر شود تا بتوان گزارشها را به نوعی تدوین کرد که مبنای کارهای بعدی قرار گیرد.
رحمتی افزود: در حال تهیه چکیدهای از دستاوردهای زنان ایران به زبان انگلیسی هستیم تا آن را به صورت کتابچه در اجلاس بانکوک و نیویورک توزیع کنیم و تا آبان ماه چاپ میشود.
وی با بیان اینکه قرار است ریاست جمهوری همایشی درباره جهانی عاری از خشونت و افراطی گری برگزار کند، گفت: ما در بخش زنان آن فعال هستیم، علاوه بر آن مشارکتی برای برگزاری جشنواره نقش زنان در حفظ، احیا و انتقال میراث ناملموس داریم و این اجلاس مهرماه در اصفهان برگزار میشود که مدیریت راهبردی بخش زنان آن برعهده معاونت امور زنان است.
معاون امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به اقدامات این معاونت در یک سال اخیر، گفت: شروع کار ما در دولت یازدهم همزمان با برگزاری پنجاه و هشتمین اجلاس کمیسیون مقام زن و موضوع آن بررسی دستاوردها و چالشهای اهداف توسعه هزاره بود. بنابراین از دستگاههای اجرایی درخواست کردیم گزارشی در زمینه اقدامات انجام شده ارائه دهند.
وی همچنین به تفاهم نامههای معاونت امور زنان اشاره کرد و گفت: تفاهمنامهای را با صندوق جمعیت ملل متحد امضاء کردهایم و قصد داریم با مسئولان برنامه عمران سازمان ملل متحد نیز تفاهم نامهای داشته باشیم و اکنون درحال مذاکره هستیم.
رحمتی در ادامه گفت: ایران جزو منطقه آسیا و اقیانوسیه است ودر این راستا در برنامه مقدماتی این اجلاس در تایلند شرکت کرد. کشورهای منطقه نیز در این نشست به بیانیه مشترکی برای ارائه به اجلاس کمیسیون مقام زن دست یافتند که این بیانیه برآیند دستاوردها و تلاشهای کشور آسیا و اقیانوسیه در زمینه دستیابی به اهداف توسعه هزاره بود.
معاون امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به ارائه گزارش کشوری ایران در کمیسیون مقام زن، گفت: این گزارش را تهیه و ترجمه کردیم و در واقع به غیر از مشارکت سیاسی زنان در بسیاری از شاخصها، ایران به اهداف توسعه هزاره دست یافته است. خانم مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در کمیسیون مقام زن دو سخنرانی کردند و ملاقاتهایی در حاشیه این اجلاس با افرادی مانند رئیس نهاد زنان ملل متحد و سازمانهای مردم نهاد فعال زنان داشتند.
وی با اشاره به برگزاری پنجاه و نهمین اجلاس کمیسیون مقام زن که در اسفندماه سال جاری برگزار میشود، اظهارکرد: این نشست اهمیت زیادی دارد. در چهارمین کمیسیون بین المللی زن سندی استخراج شد که در آن 20 حوزه نگران کننده زنان شناخته شده و اهداف استراتژیکی برای رفع این نگرانیها تعیین شده بود. امسال بیستمین سالگرد این سند است و با توجه به آنکه کشورها به بسیاری از اهداف تعیین شده مانند خشونت و تبعیض علیه زنان دست نیافتهاند، قرار است ضمن مرور اقدامات خود با یکدیگر در این اجلاس تجدید عهد کنند.
وی با اشاره به شاخصهای برنامه توسعه هزاره اظهارکرد: توانمندسازی زنان در این سند مدنظر است که یکی از آنها توانمندسازی سیاسی آنان است که این شاخص را با تعداد زنان هر کشور در مجلس اندازه گیری میکنند که کاهش بی سوادی و مرگ و میر دختران نیز از دیگر موارد مورد نظر است.
معاون امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در ادامه گفت: با توجه به آنکه ایران در زمینه بهداشت و آموزش زنان وضعیت بسیار خوبی دارد و از شاخصهای اهداف توسعه هزاره نیز همین موارد است، به این موضوعات در کمیسیون مقام زن پرداختهایم.
وی در ادامه به شرکت ایران در بیست و چهارمین مجمع جهانی زنان در فرانسه در خرداد ماه امسال اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار هیئتی از مقامات زن ایرانی در این اجلاس شرکت کرد. این اجلاس درسطح بالایی برگزار میشد، روز اول مربوط به بخش دولتی بود و در آن وزرای زنان کشورهای مختلف شرکت کرده بودند و از این جهت سطح آن حتی از کمیسیون مقام زن نیز بالاتر بود.
معاون امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری افزود: بخش دوم این مجمع مربوط به بخش خصوصی بود تا مشخص شود که بخش خصوصی و دولتی چگونه میتوانند برای فراهمسازی فضا به منظور افزایش توانمندسازی اقتصادی زنان همکاری کنند.هر کشور باید یک تجربه موفق خود در زمینه توانمندسازی اقتصادی زنان را ارائه میداد.
وی در ادامه با اشاره به ملاقاتهای مولاوردی در حاشیه برگزاری مجمع جهانی زنان در فرانسه اظهار کرد: او با وزیر امور زنان فرانسه،تونس، آذربایجان، مالزی و ... گفت وگو کرد علاوه بر آن مصاحبههای مفصلی با رسانههای خارجی داشت. علاوه بر آن با توجه به همزمانی این نشست با سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) مراسمی با حضور مسلمانان برگزار شد.
رحمتی در پایان با اشاره به اقدامات معاونت امور زنان در زمینه دیپلماسی عمومی نیز گفت: در صورت انتصاب وزیر زن یا انتخاب رئیس جمهور زن به آنان تبریک گفتهایم و درباره موضوعاتی مانند غزه و ربوده شدن دختران در نیجریه پیام داده و موضع گیری کردهایم.