معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده درنشست کنگره زنان اندونزی گفت: زنان مسلمان در کشورهایی همچون فلسطین، یمن، سوریه، افغانستان و میانمار تحت فشار و اوضاع نامناسب به علت جنگ، تروریسم و افراط گرایی قرار دارند که جهان اسلام باید به این تهدیدات واکن
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در سومین روز حضور خود در اندونزی در نشست کنگره زنان اندونزی سخنرانی کرد.
وی پس از استقبال و خوش آمدگویی رئیس کنگره، خانم گیوو روبیانتو، در سخنانی افزود : در دنیای کنونی چنین است که همه انسان ها در یک کشتی زندگی می کنند و اگر تهدیدی برای یک کشور وجود داشته باشد قطعاً دیگر کشورها نیز در آن درگیر خواهند شد و باید منافع را مشترک ببینیم و در مقابل تهدیدها، عکس العمل مناسب نشان دهیم.
ابتکار در این سخنرانی نقش ارزشمند زنان در جمهوری اسلامی از ابتدای شکل گیری انقلاب تاکنون، خصوصاً در زمان هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را مورد بررسی قرار داد.
وی به حضور مؤثر و ارزشمند بانوان در زمان انقلاب و ایثارها و از جان گذشتگی آنها نسبت به فرزندان و همسران خود اشاره و اظهار کرد : در۴۰ سال گذشته، حضور زنان در هنگام انتخابات نه تنها به عنوان رای دهنده بلکه به عنوان انتخاب شونده، بسیار تأثیرگذار بوده است.
وی در مورد برنامه دولت در زمینه ارتقاء وضعیت زنان در کابینه و در بخش های مدیریتی گفت: برنامه دولت حضور ۳۰ درصدی زنان در بخش های دولتی است و در دولت جدید ۷ معاون وزیر و همچنین ۴۶ مدیر کل در بخش های مختلف تعیین شده اند.
وی همچنین به فعالیت موسسات خیریه در ایران در جهت کمک به خانواده های بی بضاعت و بی سرپرست به صورت داوطلبانه اشاره کرد که این امر موجب ایجاد رفاه در قشر ضعیف جامعه خواهد شد و باقیات الصالحات خواهد بود.
ابتکار گفت: زنان ایرانی در فعالیت های آموزشی و انجام هماهنگی های لازم،به منظور جلوگیری از اسراف و استفاده بهینه از منابع بسیار حائز اهمیت بوده است.
معاون رئیس جمهوری در مورد دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه تحصیل زنان گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد از ورودی دانشگاه ها را دختران و زنان تشکیل می دهد و اینکه براساس آمار ۲۷ درصد زنان در ایران از تحصیلات عالی برخوردارند و دولت به دنبال برنامه استراتژیک برای به کارگیری بانوان تحصیل کرده در بخش های مختلف است.
وی هچنین در مورد حضور موفق زنان ایرانی در بخش اقتصادی نیز مطالبی را ارائه کرد.
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران موضوع بهداشت و سلامت و تلاش در جهت ارائه خدمات درمانی و بهداشتی مناسب، خصوصاً در رابطه با کودکان و زنان با جدیت دنبال می شود اعلام کرد: در حال حاضر امید به زندگی در زنان ایرانی ۷۵ سال بوده که نسبت به چهل سال پیش ۲۵ سال افزایش داشته است.
ابتکاربا طرح موضوع قائل بودن اسلام به کرامت انسانی برای زنان و مردان در درجامعه گفت: سعی داریم این موضوع مهم را به صورت عملی پیگری کنیم و یکی از دلایلی که از بانوان و کودکان در تبلیغات خود به صورت مستهجن استفاده نمی کنیم نیز اعتقاد به این موضوع است.
معاون رئیس جمهوری با تاکید بر نقش جوانان در جامعه گفت: موضوع دیگر شکاف میان نسل ها و وجود اختلاف نظر میان آنهاست که می بایست هویت افراد به آنها شناسانده شود تا بتوانیم نسل جدید را به نحو صحیح با ریشه ها، فرهنگ و هویت قبلی و ریشه های مذهبی خود آشنا کنیم. گفتگوی میان نسل ها را ایجاد نموده و به سخنان نسل جدید گوش فرادهیم تا بتوانیم در مقابل چالش های متفاوت، تهاجم های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کشورهای قدرتمند با بهانه ها و رویکردهای مختلف بایستیم و برای این منظور می بایست از آموزه های اسلامی و اعتدال اسلامی بهره گیریم.
کنگره ملی زنان، همه سازمان های اجتماعی مربوط به بانوان در اندونزی را در برمی گیرد که متشکل از ۹۲ سازمان و ۶۰ میلیون عضو می باشد و تحت قوانین ملی دولت این کشور تشکیل شده است.
این کنگره از سال ۱۹۲۸ در جاکارتا شروع به کار کرد و افتخارات بسیاری در سطوح مختلف ملی، منطقه ای و بین المللی کسب کرده است.
این کنگره تاکنون نقش موثری در حوزه زنان و پیشبرد و ترقی آنها در سطح اجتماعی داشته، به نحوی که تشکیل وزارت توانمندسازی زنان و حمایت از کودکان اندونزی به پیشنهاد این نهاد در سال ۱۹۷۳ تشکیل شده است و ۴ نفر از وزرای این وزارت خانه، پیش از رسیدن به منصب وزارت، رؤسای کنگره بودند.
رئیس کنگره زنان اندونزی از ابتکار برای حضور و سخنرانی در مجمع عمومی شورای بین المللی زنان که قرار است در سپتامبر ۲۰۱۸ در شهر جوک درحومه جاکارتا اندونزی با حضور نمایندگانی از ۵۰ کشور برگزار شود، دعوت کرد.
معاون رئیس جمهوری دوشنبه شب ( یازدهم اردیبهشت ) به منظورشرکت در اجلاس علمای جهان اسلام وارد اندونزی شد. جاکارتا میزبانی اجلاس یادشده تحت عنوان اسلام اعتدالی را برعهده دارد.
وی دراین سفر تاکنون با 'جوکو ویدودو' رئیس جمهوری و 'رتنو مرسودی' وزیر امورخارجه اندونزی و همچنین وزیر ارشد هماهنگی امور توسعه انسانی و فرهنگی این کشور دیدار و گفت وگو کرده است.