مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان گفت: این استان از حیث آمار طلاق رتبه خوبی در سطح کشور ندارد و 70 درصد طلاق ها ناشی از دو عامل اعتیاد و بیکاری است.

سیده ساحره میر سیدی صبح سه شنبه در جلسه امور بانوان و خانواده در رشت ضمن گرامیداشت دهه کرامـت با اشاره به اینکه تحقق تعادل و توازن جنسیتی در همه ابعاد زندگی از مبانی دولت یازدهم ورویکرد نظام جمهوری اسلامی است اظهار داشت: برای تبیین جایگاه حقیقی دختران باید اقدامات لازم صورت گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه دختران در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه نقش دارند نگرش واقع بینانه باید به دختران صورت گیرد و ضرورت هایی نیز باید در این حوزه ها اعمال شود.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان گفت: ارتقای سطح فردی ، اجتماعی و معنوی ، توانمندسازی دختران ، افزایش انگیزه ها و باورهای دینی و تعمق در این بخش ، بسترسازی برای مشارکت بیشتر دختران در همه ابعاد مختلف جامعه وتبیین حقوق زنان و جایگاه و مسئولیت آنها در جامعه  با فراهم شدن فرصت های برابر میسر می شود.
وی متذکر شد: دهه کرامت و میلاد با سعادت حضرت معصومه (س) تلنگری بر این است که همه حوزه ها باید در بخش زنان تلاش کنند.
میرسیدی تصریح کرد: استاندار توجه ویژه ای برای حضور بانوان در همه عرصه های علمی ، اجتماعی و فرهنگی دارد همچنین در دهه کرامت تلاش شده از تمامی دستگاه های اجرایی ، دانشگاه ها و فرمانداری ها برای اقدامات نوآورانه و شاخص بهره گرفته شود تا با همکاری بین دستگاه های اجرایی این کار نمود بیشتری پیدا کند.
وی گفت: 450 برنامه ویژه بانوان در دهه کرامت سال جاری برنامه ریزی شده که  برخی از این برنامه ها اجرایی شده و بعضی دیگرنیز در حال اجرا شدن است.
مدیر امور بانوان و خانواده استانداری گیلان اظهار داشت: برگزاری همایش ویژه بانوان در حوزه های مختلف ، جشن ها دختران از سوی دستگاه های مختلف، نشست های تخصصصی از جمله گوهر و عفاف، زندگی سالم، شناخت زندگی حضرت معصومه (س) در ابعاد مختلف ، برگزاری نمایشگاه ها ،برگزاری مسابقات فرهنگی، ورزشی و قرآنی و استفاده از استخر رایگان در برخی از شهرستان ها از برنامه های مختلف دهه کرامت سال جاری است.
وی تصریح کرد:در سالی که 60 درصد رتبه های نخستین دانشگاه را دختران کسب کرده اند و اقدامات مناسب نیز از ناحیه بستر سازی برای دختران فراهم آورده دهه کرامت موجب می شود این برنامه ها هدفمند شوند.
میر سیدی با اشاره به اینکه در استان گیلان بحث اشتغال مبنای آسیب ها است اذعان داشت: یکی از رویکردهای اصلی اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری سیاست گذاری برای افزایش اشتغال دختران و زنان است.
وی ادامه داد: از آمار 35 هزار و 500 نفری افراد تحصیل کرده جویای کار در سال  90، 20 هزار و 800 نفر خانم هستند که البته ورود دختران و زنان در مراحل تحصیلات تکمیلی اگرچه خوب است اما در بحث اشتغال چالش هایی را ایجاد می کند و مسئولیت در خصوص ایجاد اشتغال بیشتر می شود.
میر سیدی یکی از محورهای اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری را پیشگیری از آسیب های اجتماعی عنوان کرد و افزود:از نظر طلاق گیلان رتبه خوبی در سطح کشور ندارد و 70 درصد طلاق ها ناشی از دوعامل اعتیاد و بیکاری است.
وی تاکید کرد: در خصوص مقوله های موجود در آسیب های اجتماعی از جمله ایدز که دختران و زنان از قربانیان آن هستند باید اقدامات لازم صورت گیرد.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان اظهار داشت: در خصوص مشاوره خانواده نیز باید بر اساس نیازمندی های زمان تعریف های جدیدی در آن صورت گیرد و اینکه چه موانعی استحکام خانواده را دچار خدشه می کند باید در این راستا آموزش های لازم به دختران ارائه شود.
 میرسیدی با بیان این که جاذبه ای در روستا وجود ندارد تا نیروهای جوان در روستا بمانند گفت:توسعه فرهنگی و اقتصادی در بخش زنان در روستاها از محوربرنامه های این اداره کل است.
 وی با اشاره به کارگروه بانوان و خانواده ، مصوبات این کارگروه را برای دستگاه ها ی اجرایی استان لازم الاجرا دانست و گفت: تقویت این کارگروه برای اشتغال بانوان بسیار موثر است.
میر سیدی تصریح کرد: زنان باید در بحث توانمند سازی صنایع دستی و فراورده های کشاورزی حضور موثر داشته باشند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان از ایجاد خانه های محله خبر داد و افزود: این خانه ها در مناطقی از شهر که نیازمند توانمند سازی زنان در حوزه اقتصادی است و برای ایجاد بستر جهت مشاوره خانواده ایجاد می شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر تفاهم نامه ای با شورای شهر برای راه اندازی دو خانه محله در محله حمیدیان و عینک رشت به منظور مشاوره و آسیب شناسی خانواده ها منعقد شده است همچنین به منظور آسیب شناسی خانواده ها و چالش های زندگی آنها طرح سه روزه به صورت پایلوت در پارک بانوان رشت نیزاجرا می شود.
میر سیدی آموزش و توانمندسازی بانوان روستایی و اشتغال روستایی بازار محوررا از برنامه های این اداره کل عنوان کرد و افزود: آموزش بانوان روستایی و تولید کالا توسط آنها و خریداری محصول از سوی آموزش دهندگان موجب ایجاد اشتغال برای زنان روستایی و پویا شدن اقتصاد می شود.