خانواده سالمنام پروزه جدید معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است که از هفته دولت تاکنون بارها در خصوص آن صحبت شده و شهیندخت مولاوردی امیدوار است با اجرای این پروژه علاوه بر تقوبت نهاد خانواده، شاهد ارتقای مهارت ارتباطی بین اعضای خانواده‌ها باشیم.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار مهرخانه، در خصوص این طرح می‌گوید: پروژه خانواده سالم در راستای یکی از محورهای ماده 230 قانون برنامه پنجم توسعه که تقویت بنیان خانواده است، اجرایی خواهد شد.

اطهره نژادی با اشاره به ضرورت اجرای چنین طرحی در معاونت امور زنان تصریح کرد: بر اساس سند چشم‌انداز بیست ساله نظام، قرار است ایران در سال 1404 جامعه‌ای باشد که در آن تقویت نهاد خانواده صورت بگیرد و جایگاه زنان در همه عرصه‌های اجتماعی ارتقا یافته و استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان در همه زمینه‌ها محقق شود؛ علاوه بر این معاونت امور زنان و خانواده طبق برنامه‌های توسعه‌ای کشور که ما را به تحقق سند چشم‌انداز نزدیک می‌کند، مکلف است که ماده 230 برنامه پنجم توسعه را که یکی از محورهای آن تحکیم بنیان خانواده است، اجرا کند و به همین دلیل پروژه خانواده سالم را تدوین کردیم.

به زوجین مهارت‌های ارتباطی را آموزش می‌دهیم

وی به موضوعات مطرح‌شده در این طرح اشاره کرد و گفت: بر اساس مطالعات مختلفی که در پژوهشگاه‌ها و مراکز دانشگاهی انجام داده‌ایم و همین‌طور بررسی سوابقی که در دولت‌های قبل در رابطه با خانواده انجام شده بود، مشخص کردیم که مسئله خانواده را چطور می‌توانیم دنبال کنیم و بر اساس این یافته‌ها پروژه خانواده سالم را تدوین کردیم.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: در این پروژه قرار است از نظرات، متخصصان مختلف در حوزه روانشناسی، حقوق، پزشکی و بهداشت استفاده کنیم و به زوجین آموزش دهیم تا مهارت‌های ارتباطی بین همسران را افزایش دهیم. علاوه بر این حقوق زوجین به یکدیگر و همین‌طور حقوق فرزندان، به خانواده آموزش داده خواهد شد.

توجه به سالمندان در پروژه خانواده سالم

نژادی به بحث حقوق سالمندی در این پروژه اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از مسائلی که جامعه ایران با آن روبه‌روست و مسئله بسیار مهمی نیز ‌به شمار می‌رود، حقوق سالمندی است و اینکه ما چطور مهارت‌های ارتباطی با سالمندان را تقویت کنیم؛ به همین منظور این موضوع در دل پروژه خانواده سالم تعریف شده است.

وی در رابطه با آخرین وضعیت این پروژه گفت: اصل مطالعات پروژه انجام شده و آنچه قبل از این در معاونت امور زنان و خانواده انجام شده بود، مورد بررسی قرار گرفته است و اکنون با نگاه جامع‌تر و کامل‌تری قرار است این کار را انجام دهیم و هر آنچه که خوب بوده است را در نظر داشته‌ایم و هرآنچه باید بدان اضافه شود را در فاز اول خواهیم گنجاند و اجرا می‌کنیم.

این پروژه برای مخاطبین مختلف اجرا می‌شود

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان این مطلب که این پروژه برای مخاطبین مختلف و در مراحل مختلف اجرا می‌شود، ادامه داد: در رابطه با موضوع خانواده یکسری پروژه‌ها وجود داشت که تنها برای زنان اجرا می‌شد، اما معاونت امور زنان به این نتیجه رسید که مخاطبان مختلفی را برای اجرای این طرح در نظر بگیریم؛ چراکه برخی مواقع لازم است که مردان و فرزندان نیز آموزش ببینند؛ بنابراین سعی داریم در یک بسته آموزشی و با یک نگاه سیستمی‌، همه مخاطبین را با یکدیگر لحاظ کنیم.

در اولین نشست منطقه‌ای نحوه اجرای این پروژه منتشر خواهد شد

وی در خصوص زمان اجرای این طرح نیز گفت: برنامه‌ها و طرح‌های معاونت امور زنان و خانواده هیچ‌کدام قرار نیست به طور مستقل و جدا اجرا شود؛ ما باید در یک نگاه سیستمی‌ همه برنامه‌ها را به صورت مکمل در فازهای مختلف اجرا کنیم و به احتمال زیاد در اولین نشست منطقه‌ای معاونت امور زنان با برنامه‌ریزان، مشاورین امور زنان دستگاه‌ها، مدیران کل امور بانوان استانی و نمایندگان NGOهای استان‌ها که اواخر مهر ماه در مشهد مقدس برگزار می‌شود، اولین خبر در خصوص نحوه اجرای این پروژه منتشر خواهد شد و پایلوت آن تعیین می‌گردد.

نیازمند همکاری دستگاه‌های مختلف هستیم

نژادی در پایان در رابطه با نحوه اجرای این طرح خاطرنشان کرد: ما در بحث پروژه خانواده سالم نیازمند همکاری دستگاه‌های مختلف هستیم؛ چراکه جنس کار معاونت امور زنان تولی‌گری است و نه تصدی‌گری و ما در این زمینه تنها مخاطبان را معرفی کرده و دستگاه‌ها را با هم هماهنگ می‌کنیم و این طرح باید با همکاری دستگاه‌ها اجرا گردد.