مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در سیستان و بلوچستان تدوین میشود.
دکتر مریم پویا با اشاره به تدوین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: سند ملی براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، اسناد فرادستی از جمله سند چشمانداز ۱۴۰۴، سند توسعه استان، سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری به منظور تلاش برای احقاق حقوق همه مردم تدوین میشود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: توجه مسئولانه به پایداری محیط زیست و توسعه ظرفیت های استانی، تحقق عدالت جنسیتی در راستای محقق ساختن اقتصاد مقاومتی با تأکید بر شناسایی و رصد شاخصهای مؤثر بر وضعیت زنان و خانواده و توجه ویژه به نقش سازنده زنان و بهرهمندی جامعه از سرمایه انسانی آنها در فرآیند توسعه پایدار متوازن از اهداف تدوین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در سیستان و بلوچستان است .
وی افزود: سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استان با رویکرد توانمندسازی در چهار بعد افزایش دانش، سلامت، امنیت و آگاهی، مطالعه وضعیت موجود و تحلیل آنها، مشارکتهای سیاسی اجتماعی اقشار مختلف زنان، ارتقای تابآوری فردی و اجتماعی، توجه به مسئله تحکیم بنیان خانواده و تقویت زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی خانواده، ارائه راهکار و معرفی شاخصها، تدوین میشود.
پویا تصریح کرد: شناسایی وضع موجود زنان و خانواده در استانها بر مبنای اطلاعات پایه مستند، ارزیابی وضع موجود براساس مقایسه دادهها با میانگین کشوری با لحاظ تفکیک جنسیتی تا حد ممکن و فهرست بندی مشکلات و فرصتهای مهم از اهداف تدوین این سند است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان تجزیه و تحلیل علل اصلی مسائل و خلأهای ظرفیتی، اولویتبندی مسائل، تدوین نتایج مورد انتظار از توسعه جهت حل مسائل با استفاده از زبان تغییر، برنامهریزی عملیاتی مکان محور برای بهبود وضعیت زنان و خانواده و تدوین طرح پایش و ارزیابی را از دیگر اهداف تدوین این سند بیان کرد.
وی خاطرنشان کرد: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پرداختن به مسئله تحکیم خانواده از طریق ظرفیتسازی، ارتقای تابآوری فردی و اجتماعی و تقویت زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی خانواده را از جمله اولویتهای کاری خود قلمداد میکند و با برنامهریزی مشارکتی و با استفاده از دانش، تجربه و مهارتهای موجود در لایههای مختلف، سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده را در استانهای کشور تدوین کرده و به مرحله اجرا میرساند.
پویا افزود: دفتر امور زنان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی تخصصی استان و مشارکت مدنی با توجه به ظرفیت و به فراخور شرایط منطقهای سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استان را تدوین میکند.