سعید صفاتیان گفت: مراجعه زنان معتاد به مراکز ترک اعتیاد برای درمان بیشتر شده است؛ از این رو باید حمایت های اجتماعی بیشتری نیز از آنان صورت گیرد. 


رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظامدرباره اعتیاد زنان افزود: اسامی زنان نسبت به گذشته بیشتر در فهرست مراکز ترک اعتیاد دیده می شود؛ به طوری که اگر پیش از این، از هر ۱۰۰ معتادی که به یک مرکز درمانی معراجعه می کرد، چهار نفر زن بودند، اکنون این میزان بالغ بر ۱۰ نفر است.

وی ادامه داد: تعدد مراکز فعال در حوزه درمان اعتیاد و مراجعه بیشتر زنان به این مراکز باعث شد تا اعتیاد پنهان زنان در جامعه نمود بیشتری یابد؛ بنابراین دسترسی به گروه زنان معتاد بیشتر شده است و این مساله سبب واقعی تر شدن آمارها شد.

مقام مسئول حوزه مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: بر اساس نتایج تحقیق سال ۱۳۹۰، پنج درصد معتادان در کشور زنان بودند و این میزان در سال ۱۳۹۵ به ۱۰ درصد افزایش یافت؛ اما نکته قابل توجه این است که افزایش آمار زنان به معنای دو برابر شدن جمعیت زنان معتاد نبود بلکه دلایل دیگری داشت.

صفاتیان درباره تمایل زنان به مصرف «شیشه» گفت: بسیاری بانوان از سن ۲۰ سال به بالا برای لاغری و تناسب اندام تحت تاثیر تبلیغات در شبکه های ماهواره ای، فضای مجازی، آرایشگاه های غیرمجاز و باشگاه های ورزشی به مصرف موادی مانند شیشه تمایل می یابند و بعد از مصرف دوره یک ماهه، اگرچه لاغر می شوند اما معتاد هم می شوند و نمی توانند مصرف شیشه را کنار بگذارند.

وی خاطرنشان کرد: البته تریاک همچنان رتبه نخست مصرف مواد مخدر را در میان زنان دارد و اکنون حدود ۱۰ درصد معتادان و مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور را بانوان تشکیل می دهند.

رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در برخی کشورهای اروپایی میزان اعتیاد زنان بالای ۲۵ درصد جمعیت است اما ما در اعتیاد زنان نسبت به بسیاری از کشورهای دنیا وضعیت بهتری داریم.

صفاتیان یادآور شد: دولت، طرح کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد در طول برنامه ششم توسعه را پیش بینی کرده است و بر اساس آن ۲،۵ درصد اعتیاد در میان بانوان نیز باید کاهش داده شود که امیدواریم به موضوع اعتیاد بانوان در این طرح نگاه ویژه ای شده باشد و طرح های اجرایی برای تحقق این مهم در دستورکار قرار گیرد.

وی اضافه کرد: امیدواریم با تلاش همه مسئولان و متولیان امر مبارزه با مواد مخدر بتوانیم علاوه بر پیشگیری، درمان و مقابله، برای کاهش آمار معتادان و جلوگیری از افزایش مصرف کنندگان مواد مخدر کشور گام های اساسی برداشته شود؛ چراکه اعتیاد مادر آسیب های اجتماعی است و تمام عرصه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهد.

بر اساس آخرین شیوع شناسی اعتیاد، ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد در کشور وجود دارد.