ˈشهیندخت مولاوردیˈ معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده روز پنجشنبه درهمایش مددکاری اجتماعی ایران در گناباد گفت: ارزیابی درست برنامه های توسعه باید بر مبنای شاخص جنسیتی و توسعه انسانی صورت گیرد.

مولاوردی افزود: هرچند شاخص ها از نظر آموزش، اشتغال، سلامت و بهداشت رو به بهبود و پیشرفت نسبی بوده است اما از نظر شاخص های توانمندسازی جنسیتی از وضعیت چندان مناسبی برخوردار نیستیم. 

وی بیان کرد: بعد از گذشت شش دهه از آغاز برنامه ریزی در ایران، به دلیل غلبه گفتمان و رویکرد رشد اقتصادی در برنامه ها هنوز نتوانسته ایم در حل مشکلات کشور موفق شویم.

مولاوردی با اشاره به اینکه 55 درصد طلاق ها ناشی از پدیده اعتیاد است افزود: درنتیجه گسترش آسیب های اجتماعی، جامعه ما در حال تجربه افزایش فروپاشی خانواده است.

وی گفت: باوجود پایین بودن آسیب های اجتماعی نظیراعتیاد بین زنان، به دلیل وابستگی آنان به مردان باید برنامه ریزی های مناسبی در کاهش آسیبهای اجتماعی صورت گیرد.

معاون رییس جمهوری همچنین اظهارداشت: باوجود تدوین برنامه های جامع به دلیل گستردگی مباحث حوزه زنان و خانواده، نگاه فرابخشی این برنامه ها، اختصاص نیافتن اعتبارات مناسب از سوی دستگاههای مختلف و پیش بینی نشدن ساز و کار مناسب نظارتی هیچکدام از اهداف برنامه ها بطور کامل تحقق نیافته است.

معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: تجربه جهانی هم نشان می دهد رویکرد اقتصادی بتنهایی نمی تواند بی عدالتی و نابرابری را حذف کند.

وی با بیان اینکه ایران به عنوان یک کشور جهان سوم از نظر شکاف های جنسیتی دارای یکی از بالاترین رتبه هاست، اظهارکرد: زنان به عنوان نیمی از سرمایه انسانی باید در امر توسعه سهم مناسبی داشته و به عنوان عاملان و ذینفعان نقش آفرین باشند. 

مولاوردی گفت: در مساله زنان با دوگانگی مواجهیم؛ در حوزه بهداشت و سلامت زنان وضعیت مناسبی داریم اما در زمینه توانمندی های اقتصادی، سیاسی و دسترسی عادلانه به منابع و فرصت ها شکاف بزرگی از نظر جنسیتی وجود دارد و جایگاه زنان در برنامه های پنج گانه توسعه بین حداقل و حداکثر در حرکت بوده است.

معاون رییس جمهوری افزود: وضعیت موجود و آسیب های اجتماعی از نظر وضعیت زناشویی، تجرد، افزایش طلاق، بیکاری و جایگاه مدیریتی زنان ضرورت هایی را پیش روی ما قرار می دهد که بر اساس آن باید در تدوین برنامه ششم توسعه به آنها توجه شود.

وی گفت: ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای جذب دانش آموختگان بیکار که در نتیجه افزایش تعداد ورودی دختران به دانشگاهها افزایش یافته، توجه به زنان سرپرست خانوار، خودسرپرست و بدسرپرست، کاهش طلاق، افزایش تسهیل ازدواج، امکان تسهیل ورود زنان به مقاطع علمی بالاتر نظیر دکترای تخصصی و توجه جدی به ارتقای کیفیت سلامت زنان از جمله مسائلی است که باید در برنامه ششم توسعه به آن توجه جدی شود.

مولاوردی با تشریح بندهای مربوط به زنان در برنامه های توسعه و مقایسه آنها، از ماده 230 به عنوان شاه کلید برنامه پنجم در حوزه زنان یاد و بیان کرد: کلی و مبهم بودن مفاد این قانون، صراحت نداشتن برخی شاخص های قابل اندازه گیری، صراحت نداشتن در قانونگذاری و ارائه نشدن راهکارها، عملیاتی نشدن به دلیل نداشتن پیش بینی اعتبار توسط دستگاهها و نیز نبود محدوده زمانی برای تدوین برنامه از جمله ایرادهای مهم برنامه پنجم توسعه است.

سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران که دیروز در گناباد آغاز شد عصر امروز به کار خود پایان می دهد.