دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: توجه به ترویج نشاط و شادابی به عنوان یک ضرورت در جامعه مطرح است و می طلبد که به ورزش و تربیت بدنی دختران نگاه ویژه ای شکل بگیرد. 


دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: نظر به افزایش افسردگی، پایین آمدن سن آسیب های اجتماعی دختران و خبرهای مربوط به خودزنی برخی دختران، توجه به ترویج نشاط و شادابی به عنوان یک ضرورت در جامعه مطرح است و می طلبد که به ورزش و تربیت بدنی دختران نگاه ویژه ای شکل بگیرد.

شهیندخت مولاوردی روز سه‌شنبه در جلسه ستاد عالی تشکیلاتی گسترش و ارتقای فعالیت های تربیت بدنی و ورزش دانش آموزان دختر کشور با اولویت مدارس ابتدایی در محل وزارت آموزش و پرورش به اجرای طرح آموزش آموزگاران پایه آموزش ابتدایی دختران برای توجه بیشتر به ورزش و‌تربیت بدنی دختران اشاره کرد و گفت: این طرح که از سوی وزارت آموزش و پرورش و معاونت امور زنان و خانواده برنامه ریزی شده است، می تواند در پیشگیری و بازدارندگی از بسیاری از آسیب ها موثر باشد.

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی همچنین کم تحرکی و فقر حرکتی و کمبود ویتامین Dناشی از نوع پوشش دختران دانش آموز را معضلی رو به رشد دانست که در آینده نیز در صورت ادامه عدم دسترسی به فرصتها و منابع و امکانات، آنان را که مادران آینده و آینده سازان کشور هستند در معرض انواع بیماریها و آسیبها قرار می دهد، لذا توجه به مقوله سلامت این گروه که سلامت خانواده و جامعه در گروی آن است باید مطمح نظر همه متولیان و مسئولان و نه فقط نظام آموزش و پرورش باشد.

مولاوردی در این خصوص به عنوان نمونه به یکی از دخترانی اشاره کرد که در رشته دوچرخه سواری تا مراحل بالایی پیش رفته است، اما به دلیل مشکلات جدی و چالشهایی که در ادامه مسیر دارد، بالاجبار این ورزش را که بسیار هم به آن علاقمند است و در آن مهارت دارد رها کرده است.

مولاوردی ادامه داد: نبودن پیست جداگانه و سرویس بهداشتی ویژه بانوان، حتی در استادیوم آزادی و مشترک بودن این موارد، از جمله موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی دیگر از موارد قابل ذکر، اختصاص ساعات صبح سالنها و باشگاههای ورزشی به خانمهاست که این وضعیت، به طور کلی زنان شاغل را از استفاده از آن محروم ‌می کند.

وی اظهار داشت: در سال های گذشته طرحی برای کسب مهارت در یک تا دو رشته ورزشی برای دانش آموزان دوره ابتدایی مطرح شد، اما ظاهراً این نیاز و موضوع مهم بعدها پیگیری نشده است.

وی ابراز امیدواری کرد که به شرایطی برسیم که بیش از آنکه درس خوان و دانشمند تربیت کنیم، کتابخوان تربیت کرده و انسان بودن و انسان شدن و زندگی کردن را به کودکانمان  آموزش دهیم.

طاهره طاهریان، مشاور معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز گفت: معتقدم که به ورزش دختران کم لطفی شده است.

فریبا محمدیان، معاون ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان نیز گفت: تا تمام توان در بخش ساختاری و مدیریتی به کار گرفته نشود و دسترسی منابع دختران و پسران به صورت یکسان رقم نخورد بسیاری از سیاست های کلان محقق نخواهد شد.

وی اظهار داشت: در بحث اماکن ورزشی اگرچه مناسب سازی هم در حال انجام است اما باید بیشتر شود و خوشحالم که طرح آموزش آموزگاران پایه برای توجه به آموزش ورزش دختران به اجرا گذاشته شده است و به عنوان یک میانبر برای تامین معلم ورزش و طرحی هوشمندانه و عاقلانه است.

وی خاطرنشان کرد: هر نوع کمکی که نیاز باشد ما دریغ نخواهیم کرد و امیدوارم درس آموزش دختران شرایط بهتری پیدا کند و انتظار داریم دختران در ساعت ورزش با لباس ورزشی استاندارد وارد شوند.

جلسه ستاد تشکیلاتی گسترش و ارتقای فعالیت های تربیت بدنی و ورزش دانش آموزان دختر کشور با اولویت مدارس ابتدایی در محل وزارت آموزش و پرورش با حضور سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش ، شهیندخت مولاوردی، دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی و معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد.