معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان این که موضوع زنان سرپرست خانوار از موضوعات مهم ماست، افزود: برای گفت و گو بین نسلی اقداماتی انجام شده که جهاددانشگاهی در این زمینه می تواند بسیار موثر باشد.

معصومه ابتکار در آئین امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک با جهاد دانشگاهی که امروز (۲۲ خرداد) برگزار شد، ضمن اشاره به سابقه همکاری موثر خود با جهاد دانشگاهی در سازمان محیط زیست، جهاد دانشگاهی را آغازگر یک جریان در سطح دانشگاه‌ها دانست و گفت: از جمله فعالیت‌های موثر این نهاد می‌توان به ایجاد تشکل‌های زیست‌محیطی دانشجویی و برگزاری مناظره‌های دانشجویی اشاره کرد.

وی با بیان این که جهاددانشگاهی با رویکرد پژوهشی و اجرایی به بسیاری حوزه‌ها از جمله حوزه کارآفرینی وارد شده است، روحیه اعضای این نهاد را بسیار بالا و متفاوت توصیف و بیان کرد: داشتن این روحیه مطمئنا ارزش کیفی کار را بالا می‌برد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری حوزه کارآفرینی در کشور را نیازمند استفاده از تجربه جهاددانشگاهی دانست و تصریح کرد: در این زمینه عملکرد دستگاه‌ها با دو مشکل عمده روبروست که یکی از آن‌ها تسهیل‌محور بودن طرح‌ها و دیگری برگزاری‌های دوره‌های بسیار و منتهی نشدن آن‌ها به اشتغال است.

دکتر ابتکار در این زمینه توضیح داد: در بسیاری از این طرح‌ها در ابتدای امر تسهیلات بسیاری به مردم داده شده و بعد آن‌ها را بیکار و بدهکار رها می‌کند. این در حالی است که برگزاری دوره‌های بسیاری که به اشتغال منجر نشود نیز چندان مثمر ثمر نیست.

وی سپس به موضوع گفت و گوی درون خانواده و بین نسلی پرداخت و اظهارکرد: راهبرد مهم معاونت زنان در این زمینه این است که این موضوع را براساس گفت و گو سامان دهد که یکی از این رویکردها گفت و گوی بین نسلی بخصوص در بین دانشجویان است و جهاد دانشگاهی در این زمینه می تواند بسیار موثر باشد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه موضوع یکی از مناظره‌های دانشجویی می‌تواند "خانواده" باشد، تاکید کرد: در جامعه دانشجویی نیازمند گفت و گوهای بین نسلی و بیان صریح دیدگاه‌ها هستیم.

دکتر ابتکار تصریح کرد: بین نسل‌ها در حوزه‌های مختلف سوء‌تفاهم وجود دارد و ما نیز متاسفانه در رفع این سوء‌تفاهمات چندان کارآمد عمل نکرده‌ایم.

وی آموزش مهارت‌های زندگی از جمله مهارت‌های حقوقی، رفتاری و ارتباطی را از مهم‌ترین مسئولیت‌هایی که باید در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی پی گرفته شود، دانست و گفت: این موضوع که در دانشگاه‌ها به آموزش مهارت‌های زندگی پرداخته نمی‌شود، بسیار مشکل‌زا بوده و مساله‌ای است که در خانواده نیز لاینحل مانده است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ضمن ابراز امیدواری نسبت به همکاری با جهاد دانشگاهی در این زمینه، آموزش‌ دانشجویان در زمینه ازدواج را نیز دارای اهمیت بسیار دانست و افزود: این آموزش‌ها که مورد درخواست خود دانشجویان نیز هست، در خانواده و مدرسه پی گرفته نشده و اطلاعات پیرامون آن در فضای مجازی نیز لزوما دلسوزانه نبوده و گاهی جهت‌دار است.

دکتر ابتکار همچنین پژوهش‌های کاربردی، پیمایش‌ها و نظرسنجی‌ها را نیز مفید و راهگشای فعالیت‌های معاونت امور زنان و خانواده دانست و تاکید کرد: چنین فعالیت‌هایی نقشه راه ما را ترسیم می‌کند.