مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری تهران با اشاره به اینکه فقر کشور به سوی زنانه شدن می رود، گفت: زنان مشکلات بسیاری دارند لذا یکی از اولویتهای اصلی استانداری رفع مشکلات زنان سرپرست خانوار است.

زهرا ساعی صبح امروز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بانوی آفتاب قدس که به مناسبت دهه کرامت و با حضور فرماندار، اعضای شورای شهر و دیگر مسئولان شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: امور بانوان و خانواده استانداری تهران در راستای وظایفی که دارد و همچنین صیانت از منویات رهبر معظم انقلاب و رویکرد دولت رسیدگی به امور بانوان و تحکیم بنیان خانواده را در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: در همین راستا از ابتدای سالجاری تاکنون با برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان مختلف، مسایل و مشکلات زنان احصا و اولویت بندی شد، از میان چند بخشی که نیازمند رسیدگی و توجه بیشتر بودند مشکلات زنان سرپرست خانوار مهمتر ارزیابی شد و به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت.

این مسئول با اشاره به آمار سرشماری سال 90 عنوان کرد: بر اساس این آمار دو میلیون و 548 هزار و 72 زن سرپرست خانوار در کشور زندگی می‌کنند که معادل 12.1 درصد کل خانوارهای کشور هستند این در حالیست که تعداد زنان سرپرست خانوار در سرشماری سال 85 حدود یک میلیون و 600 هزار نفر برآورد شده بود یعنی طی پنج سال جمعیت زنان سرپرست خانوار بیش از 900 هزار نفر افزایش یافته اما تعداد زنان تحت پوشش سازمان‌های حمایتی به این میزان افزایش نیافته است.

فقدان آموزش و عدم مهارت کافی در روابط اجتماعی در زنان سرپرست خانوار

ساعی ادامه داد: گروهی از زنان سرپرست خانوار با مشکلاتی چون مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در حوزه‌های معیشتی، عاطفی، محدودیت‌های اجتماعی و گاهی برخورد نامناسب اطرافیان و نیازهای حقوقی و قضایی مواجه بوده و به دلیل فقدان آموزش و مهارت کافی در روابط اجتماعی و ورود به عرصه اقتصادی با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبان هستند.

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران تصریح کرد:‌ بسیاری از زنان سرپرست خانوار به دلایل مختلف از حمایت نهادهای حاکمیتی برخوردار نیستند و یا در صورت برخورداری میزان و نوع حمایت به اندازه‌ای نبوده که کفاف زندگی آنها و نیازهای فرزندانشان را بدهد و با وجود اینکه تعداد زنان سرپرست خانوار روز به روز در حال افزایش است، اما آمار دقیقی از تعداد آنان وجود ندارد.

وی افزود: بر اساس آمارهای موجود با استفاده از برنامه‌های توانمندسازی دستگاه‌های ذیربط هر ساله تعدادی از زنان سرپرست خانوار از طریق توانمندسازی در اداره امور زندگی، از چرخه حمایت این نهادها خارج و زنان دیگری جایگزین آنان می‌شوند؛ اما در روند ارائه خدمات تا به حال همه شرایط لازم از جمله تصحیح نگرش و باورهای این قشر نسبت به زندگی و معیشت، ترویج فرهنگ کار و تولید و اطمینان از بازار عرضه محصولات، چندان در این برنامه‌ها مشهود نیست بنابراین تاکنون برنامه‌ای جامع و یکپارچه به منظور حمایت از زنان سرپرست خانوار تدوین نشده است و دستگاه‌های حاکمیتی و برخی مراکز خصوصی نیز در حمایت از زنان سرپرست خانوار موازی کاری کرده‌اند.

ساعی متذکر شد: بسیاری از زنان سرپرست خانوار از سوی هیچ نهاد دولتی و غیر دولتی حمایت نمی‌شوند بنابراین نیاز به طرح جامعی برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به طور کامل داریم، باتوجه به آنکه وظیفه ذاتی استانداری تهران تسهیل گری، هماهنگی و نظارت بر دستگاه‌های اجرایی است سیر مطالعاتی تهیه طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در ابتدای سالجاری آغاز شد و پس از بررسی‌های کارشناسی و آسیب شناسی اقدامات صورت گرفته قبلی، از سوی مسئولان، مشاوران دستگاه‌ها و پژوهشگران این طرح تهیه شد.

رئیس ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار استان تهران با اشاره به اهداف طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: حمایت همه جانبه فردی، اجتماعی واقتصادی از زنان سرپرست خانوار،‌ هم افزایی بین دستگاه‌ها و یکپارچه سازی حمایت‌ها در قالب یک فرآیند منسجم و کامل،‌ جلب مشارکت‌ حداکثری سازمان‌های مردم نهاد، تسهیل فرآیند توانمندسازی،‌ اشتغال، تولید و عرضه محصولات و ایجاد شرایط امنیت شغلی و پایداری وضعیت مطلوب زنان سرپرست خانوار، اهداف این طرح بوده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: طرح جامع توانمندسازی این قشر از زنان در کارگروه بانوان و خانواده استانداری تهران با حضور هاشمی استاندار تهران،‌ فهمیه فرهمندپور مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده و سایر مسئولان استانی ارائه شد و مورد استقبال قرار گرفت و به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان رسید.

ساعی اضافه کرد:‌ در حال حاضر با انتخاب شهرستان ری به عنوان پایلوت طرح در قالب فاز اول که تهیه بانک اطلاعاتی جامع از زنان سرپرست خانوار، خیرین و سازمانهای مردم نهاد است کلید خورده و با جدیت در حال اجراست که امید می رود پس از اتمام به زودی فاز دوم طرح هم اجرایی شود.

نقش زنان در پیشبرد اهداف فرهنگی و اجتماعی انکارناپذیر است

در ادامه این مراسم فرماندار قدس گفت: برای ساخت یک جامعه سالم و پویا ابتدا باید خانواده ایی سالم و سرزنده داشت و این زنان هستند که کانون خانواده را گرم می کنند و بیشترین نقش را در تربیت نسل های آینده ایفا می کنند.

نورمحمد فردی افزود: زنان این منطقه دارای استعدادها و قابلیت های فراوانی هستند که باید فضای مناسب برای بروز آن و مشارکت زنان در شهرستان فراهم آید، خوشبختانه جلسات امور بانوان این شهرستان به صورت مدوام برگزار می شود و بانوان در تمامی مناسبات و برنامه های شهرستان حضور فعال و چشمگیری دارند.

وی ادامه داد: بانوان یک بازوی توانمند برای جامعه هستند و نقش کلیدی آنها در پیشبرد اهداف فرهنگی و اجتماعی بر هیچ فردی پوشیده نیست، ایجاد فضای مناسب و موثر برای مشارکت زنان و فراهم آوردن امکانات لازم برای برنامه ریزی و ساماندهی ظرفیت ها و توانمندی های زنان از مباحثی است که باید مد نظر مسئولان قرار گیرد.

نمایشگاه بانوی آفتاب با هدف ترویج فرهنگ عفاف در بانوان، معرفی الگوی ایرانی، اسلامی در پوشش لباس و معرفی الگوهای مناسب کار آفرینی بانوان با همکاری سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری، شورای شهر و امور بانوان فرمانداری از 12 شهریور ماه به مدت چهار روز در مجتمع تجاری ابریشم شهرستان قدس برگزار می شود.

این نمایشگاه شامل غرفه های عرضه کتاب، نرم افزار، بسته های فرهنگی، محصولات و البسه حوزه عفاف و حجاب، صنایع دستی و ارائه دستاوردها و توانمندی های ادارات فعال شهرستان قدس در حوزه عفاف و حجاب می باشد، علاقمندان می توانند در طی این چهار روز از ساعت 16 تا 21 برای بازدید از نمایشگاه حضور پیدا کنند.