معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت : تهیه و تدوین سند اشتغال پایدار زنان تا پایان شهریور ماه امسال به پایان می رسد.
شهیندخت مولاوردی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در قالب این سند اشتغال دو گروه عمده شامل زنان سرپرست خانوار و زنان و دختران فارغ التحصیل دانشگاهی مد نظر است که البته در این میان زنان روستایی، عشایر، مناطق محروم،سکونتگاههای غیر رسمی و بافت های فرسوده نیز به موازات مورد توجه هستند.
وی بیان کرد:در قالب این سند تلاش می شود تا اشکال جدید خوداشتغالی و مشاغل مبتنی بر فناوری اطلاعات برای زنان مورد حمایت قرار گیرد و آنان را توانمند نماید.
وی تاکید کرد: در حوزه زنان سرپرست خانوار معتقدیم با توانمند کردن اقتصادی ارائه تنها حمایت ها و کمک های مالی کاهش و در نهایت با خودکفایی مطلوب این قشر از دایره حمایت خارج و به طور کامل توانمند می شوند.
معاون رییس جمهوری با اشاره به اینکه مذاکرات با دستگاههای مربوطه انجام شده و در طول شش ماه فرصت تهیه و تدوین این سند، به نتایج مطلوبی دست یافته ایم، اظهارکرد: با پایان یافتن تدوین این سند و در صورت تصویب در شورای عالی اشتغال ، جهت اجرا به دستگاهها ابلاغ می شود.
مولاوردی با بیان اینکه پایین ترین نرخ مشارکت اقتصادی زنان در منطقه خاورمیانه متعلق به ایران است، اظهارکرد: 12.6 درصد جمعیت زنان کشور شاغلند و این به معنای عدم استفاده از حدود نیمی از جمعیت نیروی انسانی برای پیشبرد امور کشور است.
او با بیان اینکه پایین ترین میزان درآمد زنان نیز در مقایسه با کشورهای منطقه متعلق به ایران است، افزود: البته پایین بودن حقوق و دستمزد زنان پدیده ای جهانی است به طوری که تنها یک درصد ثروت جهان در اختیار زنان می باشد در حالی که بیشترین نیروی فعال کاری در این بخش وجود دارد.
مولاوردی اظهارکرد: در کشور به دلیل نگاه فرهنگی غلط به زنان و عدم باور و اعتماد به توانمندی های این قشر و نیز با توجه به شرایط سالهای اخیر حاکم بر کشور از جمله تحریم ها و نیز باور نان آور بودن مردان موجب گردیده تا در صورت وجود فرصت شغلی، اولویت به مردان داده شود در حالی که زنان نیز توانمندی و در عین حال نیاز به شغل را دارند.
وی تصریح کرد: متاسفانه حتی در بهترین وضعیت و مشاغل مشاهده می شود که زنان با سطح پایین تری از حقوق مشغول فعالیت هستند و به تعبیری نیروی کار ارزان قیمت محسوب می شوند که لازم است این وضعیت اصلاح گردد.
او با اشاره به اینکه در مشاغل رسمی و دولتی نیز نگاه به سمت استخدام مردان بیشتر است که این مسئله نیز باید اصلاح شود، افزود: با رشد علاقمندی دختران به تحصیل در دانشگاهها طی سالهای اخیر این نگرانی ایجاد می شود که این جمعیت پس از فارغ التحصیلی متقاضی شغل باشند لذا برخی تصمیم گیری ها در خصوص سهمیه بندی جنسی و اعمال محدودیت در برخی رشته ها ناشی از همین مسئله بوده است.
وی با اشاره به اینکه اشتغال برای زنان دارای نیاز مالی به مثابه نفس کشیدن لازم است، افزود: اگر باب اشتغال را برای این زنان ببندیم آنان را به سمت آسیب های اجتماعی سوق داده ایم.
معاون رییس جمهور در امور زنان در ادامه با اشاره به تشکیل 13 کارگروه در سطح ملی جهت پیگیری امور زنان در کشور ، بیان کرد: همچنان مهمترین چالش در رابطه با اشتغال زنان چالش فرهنگی است.
وی توضیح داد: متاسفانه هنوز نگاه و باوری که باید به زنان در جامعه وجود داشته باشد نیست و طبق تاکید اجدادمان بر پیندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک هنوز پندار نیکی در حوزه فعالیت زنان به وجود نیامده تا در ادامه آن گفتار و کردار نیک را شاهد باشیم.
مولاوردی بیان کرد: به دلیل نبود باور به زنان اعتمادی نیز به آنان وجود ندارد در صورتی که بخوبی می دانیم زنان و جوانان حماسه آفرینان 24 خرداد ماه بوده اند که به رییس جمهور با اعتماد رای داده اند لذا برای خلق حماسه های اقتصادی و فرهنگی نیز این خواسته باید وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه تمام تلاش ما در طول یکسال گذشته جلب اعتماد عمومی به زنان بوده است زیرا در چند سال اخیر اعتماد عمومی به عنوان سرمایه مهمی برای زنان از دست رفته، افزود: با اصلاح این نگاه نیمی از مشکلات کشور حل می شود زیرا همین نگاه اشتباه، عاملی برای عدم بهره وری مناسب از نیمی از نیروی انسانی کشور شده است.
وی با بیان اینکه در طول یکسال گذشته با تشکیل 13 کارگروه، رسیدگی به امور حوزه زنان در حال انجام و پیگیری است، افزود: درسفر استانی هیات دولت به خراسان رضوی روز گذشته در کارگروه اشتغال این استان شرکت کردیم که شاهد فعالیت خود این کارگروه بودیم .
وی با بیان اینکه فعالیت سه کمیته جمعیت و سلامت،اشتغال پایدار زنان و امنیت بانوان در حوزه زنان در استان تشکیل شده است، گفت: برنامه ها و طرح های خوب این سه کمیته می تواند در حوزه ملی مطرح و پیگیری شود.