معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری ایران معتقد است «اختلال ارتباطی عواطف بین افراد که ما آن را عشق می‌نامیم را به شدت خدشه دار می‌کند».

معاون رییس جمهور معتقد است مطالعات و پیمایش‌هایی که در دانشگاه‌ها صورت گرفته نشان دهنده آن است که ما اختلالات زیادی در داخل خانواده از نظر ارتباطات، گفت‌وگو و مکالمه داریم این بدان معنا است که در خانواده‌ها با اختلال ارتباطی جدی روبه‌رو هستیم

شاید  از بین رفتن عشق در خانواده‌های ایرانی که همواره در فرهنگ‌شان داستان‌های عاشقانه داشته‌اند و این داستان‌ها را سینه به سینه به نسل‎‌های دیگر منتقل می‌کنند کمی دور از ذهن باشد اما گویا این حس عاطفی در ایران کم رنگ‌تر شده است و شاید چند سال آینده به‌جای بهبود وضعیت اقتصادی کشور باید به فکر تولید عشق در جامعه باشیم. عدم وجود عشق بین افراد خانواده باعث رواج بی اعتمادی، ایجاد سوءظن، به وجود آمدن سوتفاهم، افزایش اعتیاد در خانواده و در نهایت از هم پاشیدگی جامعه مجرب شود.

کم رنگ شدن عشق در نهاد خانواده میتواند زنگ خطری برای مسئولان کشور باشد تا کمی از فضاسازی‌های سیاسی دور شوند و نگاهی به عمق جامعه بیندازند.  اجرای نشدن قانون حمایت از کودکان و نوجوانان و همچنین حمایت از زنان در برابر خشونت‌های خانگی که از دستاوردهای مهم معاونت امور زنان و خانواده برای استحکام خانواده محسوب می‌شود به‌نظر می‌تواند وضعیت را سخت‌تر کند. ابتکار بارها در این خصوص خواستار سرعت دادن به بررسی و اجرایی شدن قانون حمایت از کودکان و نوجوانان و همچنین تصویب لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت خانگی بوده است ولی نتیجه‌ای در بر نداشت.

شاید هرچه به جلوتر حرکت می‌کنیم باید بیشتر این بیت حافظ را زمزمه کنیم که می‌گوید: شهر خالیست ز عشاق بود کز طرفی / مردی از خویش برون آید و کاری بکند

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار برنا را با معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری را می‌خوانید.

معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور در مورد وضعیت عشق در خانواده‌ها به خبرنگار حوزه زنان خبرگزاری برنا گفت: مطالعات و پیمایش‌هایی که در دانشگاه‌ها صورت گرفته نشان دهنده آن است که ما اختلالات زیادی در داخل خانواده از نظر ارتباطات، گفت‌وگو و مکالمه داریم این بدان معنا است که در خانواده‌ها با اختلال ارتباطی جدی روبه‌رو هستیم البته این موضوع تنها به وضعیت نهاد خانواده در ایران باز نمی‌گردد بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا اکنون اختلالات ارتباطی مهمترین تهدید خانواده‌ها محسوب می‌شود.

وی در مورد وضعیت عشق در خانواده‌ها ادامه داد: در مورد وضعیت نهاد خانواده در ایران مطالعات نشان می‌دهد که مهمترین مشکل کنونی اختلال ارتباطی است. باید توجه داشته باشید که این اختلال ارتباطی هم عواطف بین افراد که ما آن را عشق می‌نامیم را به شدت خدشه دار می‌کند و همینطور به اعتماد هم آسیب جدی وارد می‌کند و باعث می‌شود نوع مناسبات بین افراد خانواده را دچار انواع تردیدها و ابهاماتی ب‌کند که ممکن است به خشونت و سوءتفاهم منجرب بشود.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور  با اشاره به تحقیقات پژوهشگران اضافه کرد: پژوهشگران و کارشناسان نهاد خانواده بر روی بهبود مواردی که از آنها نام بردیم به شدت تاکید دارند بنابراین پژوهش‌ها معاونت زنان و امور خانواده فکر کرده است

که مهمترین کاری که می‌توانیم در این خصوص انجام دهیم گفت‌وگوی ملی خانواده است گفت‌گوی ملی در سطح ملی در ارتباط با خانواده باید شکل بگیرد و برای این مشکلات و مسائل راه حل و راه‌کار پیدا کنیم. باید بدانیم که مهارت‌های ارتباطی در داخل خانواده نیاز به افزایش دارد این بدان معنا است که باید گفت‌وگو را در داخل خانواده ایرانی هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی تقویت کنیم.

ابتکار در مورد اینکه رسانه ملی در این رابطه چقدر می‌تواند تاثیرگذار باشد گفت: در این خصوص صدا سیما خیلی می‌تواند به شاد بودن و استحکام نهاد خانواده در ایران کمک بکند و راه‌های بسیاری هم دارد که بتواند با پخش سریال‌های با کیفیت، الگوسازی، ایجاد نشاط عمومی، آموزش مهارت‌های ارتباطی و گفت‌وگوی صحیح برخی از مشکلات را بر طرف کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بین معاونت امور زنان و خانواده و صدا و سیما تعاملی وجود دارد خاطرنشان کرد: یک سری تعاملاتی بین معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و صدا و سیما وجود دارد که امیدواریم بیشتر بشود زیرا این تعاملات برای بهبود وضعیت کنونی نهاد خانواده اصلا کافی نیست