دکتر ابتکار: طرح گفتگوی ملی خانواده بر اساس ضرورت و برای تقویت مهارت های ارتباطی میان خانواده ها شکل گرفته چراکه اکنون ضعف ارتباطی به عنوان یک مساله باعث ایجاد آسیب های جدی به خانواده ها شده است. 



معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از اجرای طرح «گفت و گوی ملی» در ١٨ استان خبر داد و گفت: این طرح بر اساس ضرورت و برای تقویت مهارت های ارتباطی میان خانواده ها شکل گرفته چراکه اکنون ضعف ارتباطی به عنوان یک مساله باعث ایجاد آسیب های جدی به خانواده ها شده است.

معصومه ابتکار در نشست معرفی و ارزیابی شاخص های خانواده شکوفا اظهار داشت: خانواده می تواند پناهگاه و مأمن امنی برای همه اعضای خانواده باشد اما گاهی اوقات خانواده ها کارکرد خود را از دست می دهند زیرا زمانی که با برخی دختران در اورژانس اجتماعی مواجه می شویم، آنها خانه را برای خود امن نمی دانند.

ابتکار تصریح کرد: مشکلات اقتصادی، بیکاری و اعتیاد معضلات زیادی را برای خانواده ها ایجاد کرده است به همین منظور در شرایط کنونی حفظ خانواده با چالش های بیشتری رو به رو است.

وی ادامه داد: تلاش های زیادی با کمک دولت دوازدهم و یازدهم برای حوزه زنان و خانواده انجام شده است و اکنون برای موضوع خانواده چند راهبرد مشخص در قالب سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و بر اساس ماده ١٠٢ برنامه ششم توسعه و سیاست های ریاست جمهوری به این معاونت ابلاغ شده است.

ابتکار تصریح کرد: به همین منظور در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برنامه ها و راهبردهایی را تبیین کرده ایم که ابعاد و زوایای مختلفی مانند مباحث حقوقی و لوایح مرتبط با مسأله خانواده را پیگیری می کند.

وی اضافه کرد: لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان با پیگیری ها و درخواست دولت دوازدهم به صحن مجلس شورای اسلامی رفت و با پیگیری های مجدد دولت این لایحه به تصویب رسید و امیدواریم هرچه زودتر این لایحه به اجرا درآید.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: لایحه حمایت از بانوان علیه خشونت مراحل نهایی را در قوه قضاییه سپری می کند چراکه این موضوع دوباره با نظراتی روبه رو شد که ما در این مورد اعلام آمادگی کردیم و امیدواریم که هرچه زودتر این موضوع هم به سرانجام برسد چرا که این لایحه موجب حمایت و تأمین امنیت بیشتر خانواده ها می شود.

وی اظهار داشت: به همین منظور از قوه قضاییه درخواست داریم که در این زمینه تسریع شود. همچنین ستاد ملی زن و خانواده با حضور ریاست جمهوری در سال گذشته تشکیل شد که سه مصوبه آن شاخص های عدالت جنسیتی، مهارت های زندگی برای تقویت و تحکیم خانواده و موضوع گفت و گوی ملی میان خانواده ها است.

ابتکار به لایحه حمایت از زنان سرپرست خانوار نیز اشاره کرد و گفت: ستادی برای تقسیم کاری بین دستگاه های اجرایی تشکیل شده است که جلساتی را به منظور هماهنگی و تقویت اجرای سیاست های مرتبط با زنان سرپرست خانوار برگزار می کند که مهمترین این بخش توان افزایی اقتصادی است.

وی ادامه داد: به همین منظور بسته های سیاستی برای حمایت از زنان سرپرست خانوار با همکاری دستگاه‌های اجرایی در حال شکل گیری است.

سوسن باستانی معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز در این نشست افزود: با توجه به تغییرات ایجاد شده و با وجود مشکلات در سال های اخیر خانواده توانسته به عنوان مقدس ترین نهاد باشد.

باستانی ادامه داد: مهمترین مساله خانواده ارتباط میان زوجین و ارتباط میان فرزندان و والدین است. به همین منظور در این معاونت سعی شده تا در دوره های مختلف زندگی اعضای خانواده را مد نظر قرار دهیم تا همه اعضای خانواده مورد توجه قرار گیرند.

عالیه شکربیگی دبیر کارگروه شاخص‌ های خانواده شکوفا در این نشست گفت: امروزه طبق آمارهای موجود خانواده دچار مساله و مشکلاتی است و پرداختن به شاخص های خانواده شکوفا امری سخت و مشکل است.