عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل صندوق‌های اعتباری در تعاونی‌ها به منظور حل مشکلات مالی تعاونی‌ها را پیشنهاد کرد و گفت: زنان و دختران فارغ‌التحصیل جامعه نباید با حقوق کمتر هر شغلی را قبول کنند.

فرزانه مافی در همایش تعاونی‌های زنان و نقش آن در اشتغال و رفاه اجتماعی اظهار کرد: مشارکت زنان در تمام عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی همواره صادقانه بوده و با تحمل سختی‌ها تلاش کرده‌اند تا نقش خود را در جامعه به خوبی ایفا کنند.

وی با استقبال و حمایت از شبکه سازی مشاغل خانگی تاکید کرد: نباید با ایجاد اشتغال برای زنان با حقوق کمتر ظلم مضاعفی را به زنان تحمیل کنیم.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: متاسفانه امروز دختران فارغ‌التحصیل و بسیاری از زنان حاضر می‌شوند که با رقم‌های حقوق کمتر و سختی‌های بیشتر شغل‌ها را قبول کنند در حالی که این استثمار است و زنان و دختران نباید حاضر به انجام این کارها شوند.

مافی گفت:‌ قانون کار و تامین اجتماعی قوانین مطروحه‌ای است که باید رفاه زن و خانواده در آن‌ها در نظر گرفته شود این نگاه جوانان که به خاطر شغل قید همه چیز را بزنند و از حقوق مکفی و پوشش‌های بیمه‌ای دست بکشند غلط است.

وی ادامه داد: در دنیای امروز تعریفی که از زن و توسعه شده فراتر از این است که زن به هر کاری تن بدهد و مسائل خانوادگی خود را فدای توسعه و اشتغال کشور کند.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود مهمترین مشکل تعاونی‌های زنان را عدم دسترسی به منابع و مسائل مالی ذکر کرد و گفت: در تعاونی‌های روستایی مشکل نقدینگی و مسائل مالی بیشتر دیده می‌شود لذا برای حل این مشکل تشکیل صندوق‌های اعتباری در تعاونی‌ها را پیشنهاد می‌کنیم و معتقدیم که شبکه‌سازی تعاونی‌ها و تشکیل صندوق‌های اعتباری بزرگ‌تر می‌تواند کمک‌های بهتر و موثرتری را در جهت حل مشکلات اعضای تعاونی‌ها بدنبال داشته باشد.

به گفته مافی، در شرایط حاضر گرفتن تسهیلات بانکی زمان‌بر و طاقت فرسا بوده و باید تضامین و وثایق مورد نیاز برای سپردن به بانک را نیز در اختیار داشت.

وی تعاون را بهترین قالب برای توسعه فعالیت‌های بانوان دانست و تاکید کرد: افزایش بهره‌وری در تعاونی‌ها به منزله کاهش هزینه‌ها و حضور موثر در بازار و رقابتی شدن کالاهای تولیدی و صادراتی است. از این رو تعاونی‌های زنان باید دیدگاه و نگرش خود را گسترش بدهند و با ایجاد تعاونی‌های بزرگتر و پیوند با دیگر زنان مشارکت خود را در فعالیت‌های گوناگون افزایش دهند.

وی در ادامه با تاکید بر مظلومیت بخش تعاون در کشور اظهار کرد: بخش تعاون همواره مورد مظلومیت واقع شده و کمتر نظریه‌پردازی راجع به آن وجود داشته است اما پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 از سوی مقام معظم رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام اجرایی شدن این سیاست‌ها را در دستور کار قرار داد.

مافی ادامه داد: نکته حائز اهمیت در این سیاستها توسعه بخش تعاون است و بیشترین بهایی که اصل 44 داده مشمول بخش تعاون شده است. به نحوی که این بخش باید تا پایان برنامه پنجم که فرصتی هم نمانده 25 درصد رشد یابد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: به نظر می‌رسد که باید یک برنامه‌ریزی کلان و سریع را برای تحقق این هدف دنبال کنیم اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده است زیرا نوع نگرش و بینش و فرهنگ حاکم بر جامعه نسبت به تعاون ضعیف بوده و نگاه دولت‌ها به بخش خصوصی و تعاونی هم همواره متفاوت بوده است.

به اعتقاد مافی‌، نگرش به تعاون در جامعه مدیریت و مالکیت در تعاونی‌ها نیز امری اساسی است و اگر تعاونی‌ها مالکیت و مدیریتشان جدا از هم باشد موفق نمی‌شوند.

وی با بیان این‌که تعاونی‌ها دستوری و با بخشنامه موفق نمی‌شوند اظهار کرد: ساختار تعاونی‌ها نباید تحت تاثیر مسائل سلیقه‌ای قرار بگیرد و اصول و ارزش‌هایی که براساس آن تشکیل شده‌اند فاصله بگیرند.