نشست تخصصی ارائه گزارش تحولات جامعه زنان عشایری و روستایی که به مناسبت روز ملی روستا و عشایر و با حضور دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده برگزار شد. 



دکتر ابتکار با تقدیر از همه تلاشگران در این عرصه، گفت: هدف از برگزاری این نشست هماهنگی میان دستگاه‌های مسئول در حوزه روستا و عشایر در راستای هم‌افزایی و جهت گیری مشترک بر مبنای سیاست‌های دولت تدبیر و امید، برنامه توسعه ششم و تاکیدات مقام معظم رهبری است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم تا در حوزه ارتقاء و بهبود وضعیت زنان روستایی و عشایری با دیدگاهی مدون گام های موثری برداشته شود، اظهار داشت: محوریت اقدامات معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در قالب برنامه ششم توسعه و نگاهی عادلانه در راستای عدالت جنسیتی برای بهره مندی همه آحاد جامعه از امکانات و فرصت ها است.

وی افزود: ممکن است در برنامه ریزی ها به دلایل مختلف دسترسی برخی از آحاد جامعه به فرصت ها برابر نباشد و این می تواند نقش عدالت که آرمانی متعالی در کشور است را خدشه دار کند.

دکتر ابتکار با تاکید بر ضرورت نگاه متعادل جنسیتی به عشایر و روستائیان در برنامه های ملی و استانی، خاطرنشان کرد: در این راستا اطلس جامع زنان و خانواده در معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان سندی مهم که حاوی اطلاعات خوبی از وضعیت زنان و خانواده در سطح کشور است، در دست تدوین می باشد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یکی از سیاست های این معاونت در دولت دوازدهم را تدوین سند ارتقاء وضعیت زنان در روستاها عنوان کرد و افزود: برای رسیدگی به روستاها باید اطلاعات دقیقی از مشکلات و وضعیت زنان در این مناطق داشته باشیم تا بتوانیم تلاش تاثیرگذاری را برای کاهش فاصله‌ها و شکاف ها سامان دهیم.

وی با بیان اینکه توجه به موضوع زنان و همکاری بین بخشی و تقسیم کار میان دستگاه های مختلف اجرائی کشور در این زمینه حائز اهمیت است، گفت: معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در موضوع توان افزایی اقتصادی زنان بویژه زنان سرپرست خانوار و زنان عشایر و روستایی متمرکز بوده و با همکاری سایر دستگاه ها گام های خوبی در این راستا برداشته که از جمله آن همکاری با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای توسعه ارتباطی در روستاها است که نقش قابل توجهی در آموزش، شبکه سازی و اشتغال زایی و فروش محصولات این مناطق دارد.

دکتر ابتکار با اشاره به اهمیت ظرفیت سازی در زمینه ارتقاء وضعیت زنان با همکاری و کمک نهادهای مدنی و تسهیل‌گران، اظهار داشت: صندوق‌ها، تعاونی ها و شبکه هایی که ایجاد شده با همکاری نهادهای مدنی می توانند موجبات هم افزایی بیشتر در این زمینه را بوجود آورده و بسیاری از طرح ها از سطح محلی به گستره بزرگتری وسعت داده شوند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه خوشبختانه در روستاهای کشور در سال های پس از انقلاب شاهد پیشرفت ها و خدمات خوبی بوده ایم، اما با این حال هنوز فاصله ها زیاد بوده و باعث بوجود آمدن پدیده مهاجرت شده است، گفت: توجه جدی به روستا و برنامه ریزی صحیح در بخش های مختلف باید در برنامه ها و اقدامات مد نظر قرار گیرد.

در این نشست مسئولان و نمایندگان دستگاههای مسئول در حوزه روستا و عشایر از جمله سازمان نهضت سواد آموزی و سازمان عشایر ایران، و تسهیل گران و سازمان های مردم نهاد گزارشی از اقدامات و برنامه های خود در زمینه امور زنان روستایی و عشایری ارائه کردند.

همچنین رویکرد معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری نسبت به زنان و خانواده های روستایی در زمینه های مختلف تشریح شد.