معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در ستاد ملی زن و خانواده با حضور رئیس جمهوری برنامه نشاط و ورزش در قالب ۱۶ برنامه برای بانوان در شهرها و روستاها تدوین شده است. 


معصومه ابتکار روز شنبه به مناسبت هفته سلامت بانوان در مراسم پیاده‌روی و پویش ملی ارتقای نشاط و سلامت بانوان در پارک لاله تهران افزود: برای ارتقا و گسترش ورزش بانوان برنامه های خوبی در حال انجام است و همه باید در راستای توان افزایی بانوان از طریق ورزش و توسعه مکان های ورزشی تلاش کنیم.

وی اظهار داشت: خوشحالیم که زنان و دختران مدال آور زیادی در بازی های آسیایی و پارالمپیک در کشور داریم؛ یک سوم تیم اعزامی به بازی های آسیایی (حدود ۱۰۰ نفر از ٣٠٠ نفر) زن بودند و از ۶٠ مدال نیز حدود ١٧ مدال را بانوان کسب کردند.

ابتکار ادامه داد: زنان ایرانی در موضوع سلامت و ورزش سرآمد هستند؛ ورزش عامل سلامتی جسم و روان است و امروز یکی از مهمترین بیماری های جوامع صنعتی کم تحرکی است که در بین کارمندان و کسانی که در منزل هستند، کم تحرکی به وفور مشاهده می شود.

وی خاطرنشان کرد: البته امروز افسردگی نیز جامعه را تهدید می کند و ورزش درمانی برای این بیماری می تواند موثر باشد به طوری که در برخی کشورها برای درمان این بیماری، ورزش را تجویز و اعلام می کنند یک ساعت پیاده‌روی در طبیعت معادل یک قرص کاهش فشارخون عمل می کند.

ابتکار تصریح کرد: امروز از ورزش در سایر مسائل پزشکی و درمان بیماری ها نیز استفاده می شود چرا که اهمیت موضوع بسیار زیاد است و در ایران نیز همه باید در این زمینه تلاش کنیم و خوشحالیم که این حرکت ملی است و همه بانوان ایران در این برنامه مشارکت دارند.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: برای توسعه فضاهای ورزشی از همه دعوت می کنیم به پویش ملی سلامت و ورزش بانوان بپیوندند. البته باید عدالت جنسیتی در فضای ورزشی تقسیم شود تا بانوان نیز از این امکانات استفاده کنند اما معتقدم که پارک بانوان به ورزش بانوان خیلی کمک می کند.

وی اضافه کرد: بهبود سلامت بهداشتی و سلامت زنان در ۴٠ سال انقلاب بسیار چشمگیر بوده است به عنوان نمونه امید به زندگی است که در زنان قبل از انقلاب ۵۵ و اکنون به ٧۶ سال رسیده است. حدود ۴،۵ سال امید به زندگی زنان از مردان بیشتر است.

ابتکار ادامه داد: برنامه ریزی برای سلامت جامعه با مشارکت و آگاهی خود مردم اتفاق می افتد. ورزش برای دختران دبستانی که از قلم افتاده بود با آموزش معلمان در بحث ورزش و تربیت بدنی و با حمایت وزیر آموزش و پرورش به این دوره تحصیلی برگشته است.

سوسن باستانی معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: هدف از برگزاری این برنامه به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان است. چون ورزش برای سلامت بانوان بسیار تاثیر گذار است.

وی تصریح کرد: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به دنبال توجه به سلامت جسمی و روانی برای دستیابی به جامعه سالم است زیرا موضوع سلامت بانوان در ستاد ملی زن و خانواده هم آمده است. امیدواریم فرصت مناسبی برای ورزش و سلامت مردم فراهم شود.

فریبا محمدیان معاون ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان نیز گفت: به تصویب رساندن ١۶ برنامه ملی برای ورزش بانوان به عنوان یک اقدام ارزشمند از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری صورت گرفته است و هرگز زنان این اقدام ارزنده را فراموش نخواهند کرد. دختران ایران زمین در بازی های آسیایی و پارآسیایی سهم زیادی را به خود اختصاص دادند و در المپیک نوجوانان دختران یک بار دیگر به موفقیت های چشم گیری نائل شدند.

وی تصریح کرد: برنامه ملی سنجش قامت و آموزش حرکت بانوان در روستاهای کشور نیز در حال اجرا است.