برای برگزارکنندگان و شرکت کنندگان این نشست که به نام بانوی کربلا مزین است، آرزوی توفیق و استقامت در ساختن فرداهای بهتر را دارم. 


بسمه تعالی

پیام دکتر معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده

به گردهمایی زنان عاشورایی در استان سیستان و بلوچستان

قصرقند – آبان ۱۳۹۷

هر روز بیش از پیش جنبه جهانی و فراگیر قیام کربلا و پیام امام حسین (ع) آشکار می شود و جستجوگران حقیقت در پیگیری عدالت اجتماعی و مبارزه با ظلم در جوامع مختلف به این پیام توجه بیشتری نشان می هند. نقش حضرت زینب (س) اما بی تردید در انتقال روایت کربلا کلیدی بوده است. بانو زینب، هم در مقابل تحریف و تخریب تصویر بی نظیر امام حسین (ع) ایستاد و هم، به بیان واقعیت و چرایی ماجرای عاشورا از جوانب لازم پرداخت. از سوی دیگر حضور آن حضرت در کنار خانواده امام حسین (ع) خود بیانگر آن بود که ایشان برای درگیری و جنگ وارد عراق نشدند، بلکه با نپذیرفتن بیعت تحمیلی، تنها خواهان یادآوری تعالیم اصیل پیامبر (ص) و زدودن پیرایه هایی بودند که حکام زمانه به تن دین خدا می دوختند.

بُعد دیگر نقش آن بانو، نگاه و تحلیل انسانی و اجتماعی نابی بود که از صحنه تقابل تاریخی حق و باطل ارایه می داد. حضرت زینب (س) با وجود همه فجایعی که روزهای تاسوعا و عاشورا در دشت کربلا به چشم دید، در بیان تصویر ذهنی اش از آن روزها فرمود: "جز زیبایی ندیدم." چرا که ایستادگی در مقابل جور، تلاش برای اصلاح امور و فداکاری برای تحقق حقوق اجتماعی را زیباترین حرکت بشر در جهان هستی می دانست.

الگوی رفتاری امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) در مبارزات جوامع معاصر برای پیشرفت و مقابله با ظلم، بی عدالتی، بردگی، تبعیض، جهل، فقر و تخریب محیط زیست، خشونت و ترور الگویی الهام بخش است و بیش از هر زمان می تواند قطب نمای اخلاقی جامعه و الهام بخش بسیج اجتماعی باشد.

در شرایط کنونی که جامعه ما به رغم پیشرفت ها در زمینه های مختلف، به خاطر وجود برخی موانع و مشکلات دچار دشواری های مضاعفی شده، متاسفانه شاهد تلاش بدخواهان برای توقف پیشرفت ها و دامن زدن به ناامیدی در میان مردم هستیم. از سویی زیاده طلبی و عهدشکنی کشورهایی که از یک ایران بزرگ، قدرتمند و یکپارچه در منطقه هراس دارند، سبب جنگی اقتصادی برای زمین زدن اقتصاد رو به رشد ایران شده و از سوی دیگر با عملیات روانی، وحدت و نشاط مردم را نشانه رفته اند و تضعیف یکپارچگی میان اقوام و مذاهب را هدف قرار داده اند. اعمال تحریم های غیرقانونی زورمدارانه علیه ایرانیان در واقع مجازاتی است که بدخواهان برای ایستادگی، مقاومت و تلاش ملت ایران تدارک دیده اند. در این میدان اما زنان ایرانی نقشی کلیدی دارند و می توانند در مقابله با جنگ روانی و اقتصادی و نشر و بسط آگاهی و اطلاع رسانی بسیار تاثیرگذار باشند.

نقش زنان و دختران ایرانی در صحنه فعالیت های مردمی و غیر دولتی، رسانه ای و انتشار آزادانه اخبار، مقابله با تحریف و نفرت پراکنی در جامعه، نشاط و ورزش، تعلیم و تربیت و ایجاد فضای گفت و گو و آموزش مهارت ها و سبک زندگی ایرانی و اسلامی، مدیریت کارآمد و پاکدست در عرصه نظام اداری، کارآفرینی و ایجاد فضای سالم رقابتی در حوزه کسب و کار و ایجاد اشتغال می تواند بی بدیل و در مقابله با تحریم ها راهگشا باشد. همچنین نقش زنان و دختران روستایی و عشایر در مقابله و سازگاری با تغییر اقلیم و حفاظت از آب و خاک و محیط زیست در بخش کشاورزی و رونق صنایع دستی به خصوص سوزن دوزی و تولیدات سفال در سیستان و بلوچستان است که به ترسیم افق های جدید موفقیت می انجامد انشاالله.

دولت دوازدهم برای حمایت از حضور ارزشمند اجتماعی زنان برنامه ریزی کرده و سعی دارد از تلاش های بانوان و دختران عزیز ایرانی به دور از تبعیض و نگرش های واپسگرایانه در ابعاد مختلف حمایت کند. همین طور از مهم ترین برنامه های معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده توجه به نقش خانواده سالم و شکوفا در بهبود شرایط زندگی و تقویت مهارت های ارتباطی داخل خانواده است که در قالب طرح گفت و گوی ملی خانواده در حال اجراست. باشد تا سوء تفاهماتی که به اشکال مختلف خشونت داخل خانواده ها منتهی می شود با تقویت این مهارت ها و نیز گفت و گوی بین نسلی التیام یابد.

برای برگزارکنندگان و شرکت کنندگان این نشست که به نام بانوی کربلا مزین است، آرزوی توفیق و استقامت در ساختن فرداهای بهتر را دارم.