معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر میزان گفت و گوی بین نسلی و میان اعضای خانواده ها به شدت کم شده است؛ برای رفع این مشکل و افزایش این گفت وگو ها باید راهکارهای اساسی اندیشیده شود. 



معصومه ابتکار روز شنبه در نشست هم اندیشی گفت و گوی بین نسلی با حضور سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش افزود: از نگاه خوب وزارت آموزش و پرورش به مقوله مهارت های زندگی تقدیر می شود زیرا ریاست جمهوری هم روی این محور تاکید جدی دارند و خوشحالیم که در کتاب های درسی توجه ویژه ای به این موضوع شکل گرفته است.

وی یکی از بحث های مهم در موضوع مهارت های زندگی را مهارت های ارتباطی دانست و گفت: اینکه انسان ها چگونه با هم ارتباط برقرار می کنند، بسیار مهم است زیرا چگونگی ارتباط برقرار کردن در قرن ٢١ مسأله شده، البته در گذشته هم بوده است اما اکنون روانشناسان، دانشمندان، جامعه شناسان و سایرین به این مساله توجه کرده و برای داشتن زندگی سالم بر این موضوع تاکید دارند.

ابتکار ادامه داد: اخیرا ارتباط چهارمی هم تحت عنوان ارتباط با طبیعت شکل گرفته که برای حفظ محیط زیست است؛ اینکه در کره زمین زندگی می کنیم که طبیعت آن ما را حفظ می کند، نوع ارتباط با طبیعت بسیار مهم است زیرا اگر یک طرفه و سلطه جویانه باشد، از طبیعت چیزی باقی نمی ماند.

وی تصریح کرد: امروز همه نیازمند ارتباط هستیم از کودک تا بزرگسال، پس باید این ارتباطات را بیشتر کنیم و گفت و گوی بین نسلی را افزایش دهیم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: کسی که فیسبوک را راه اندازی کرده، معتقد است این شبکه اجتماعی به عنوان عاملی برای یاس و اتهام تبدیل شده است؛ در چنین شرایطی ما به عنوان کسانی که مسئولیت داریم و شما دانش آموزان به عنوان مسئولان آینده کشور باید تلاش کنیم تا ارتباطات بین نسلی و بین اعضای خانواده ها بیشتر شود.

وی خاطرنشان کرد: بچه های ما خجالتی هستند یا نسبت به بزرگترها بسیار احترام قائل هستند؛ اینکه آیا اینگونه رفتارها باید مورد قبول ما باشد، بحث های مهمی است که در حوزه مهارت های ارتباطی مطرح می شود به ویژه بحث گفت و گوی بین نسلی اهمیت بیشتری دارد. بزرگترها فرصت ارائه دغدغه و انتقاد را ندارند، بنابراین این مناسبات را باید کجا تمرین کرد چرا در بسیاری از خانواده ها میزان گفت و گوها، زمان و کیفیت آن کم شده است، دلیل آن چیست و چه باید کرد؟

ابتکار افزود: معتقدیم باید تجربه بزرگترها به نسل جدید انتقال داده شود زیرا تجربیات باارزشی است و اگر انتقال داده نشود، نسل ها ممکن است از هم گسیخته شوند؛ البته برخی معتقدند حرف بزرگترها شنیده نمی شود و بچه ها هم تمایل چندانی به شنیدن این حرف ها ندارند و در این میان سکوت حاکم می شود، به همین دلیل از شما دانش آموزان می خواهم بگویید چه باید کنیم تا بتوانیم این ارتباطات را بیشتر کنیم.

وی اضافه کرد: امیدواریم با نگاه خوب در سطح وزارت آموزش و پرورش و مدارس بتوانیم حرکت خوبی برای کمک به جامعه و جوانان داشته باشیم تا مسیر و راه زندگی را با انتخاب و سلیقه خود پیدا کنند و استمرار دهند.

در این نشست تفاهم نامه همکاری بین وزارت آموزش و پرورش و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به امضا رسید و گفت و گوی بین نسلی با حضور نسل چهارم و اول انقلاب انجام شد.