ابتکار: بعد از خروج آمریکا و اعمال تحریم های غیر قانونی و ظالمانه باید بیش از گذشته نسبت به بحث توان افزایی جامعه در موضوع اشتغال همت کرده و برای اشتغال زنان شبکه سازی کنیم. 



اختتامیه فاز اول طرح کسب و کار من برگزار شد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در نشست «طرح کسب و کار من» که عصر روز چهارشنبه با حضور پیشکسوتان  وجوانان فعال در عرصه کارآفرینی تشکیل شد، با تا کید بر اینکه ، کاری که در سطح ملی در ۳۱ استان  با حمایت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری انجام شده بسیار ارزنده بوده است ،گفت: این گام بسیار مهمی است که ما در قالب راهبرد حمایت از موضوع کارآفرینی و توان افزایی برای ورود دختران تحصیل کرده به اشتغال انجام داده‌ایم.

معاون زنان و خانواده رئیس جمهور ضمن بیان اینکه  پروژه طرح کسب و کار من یکی از پروژه های مد نظر و مورد حمایت معاونت بوده، ادامه داد : انتظار داریم که با حمایت سرمایه گذاران بخش خصوصی نظام بانکی، این افرادی که آموزش‌های اولیه را دیده و زمینه اولیه برای ورود به عرصه های کسب و کار را دارند ، بتوانند گام های بعدی را برداشته و این مسیر را ادامه بدهند.

ابتکار ضمن بیان اینکه ۷۸۰ نفر در این مرحله، آموزش های اولیه را دیده اند، گفت: ما هم در این زمینه همکاری هایی با نظام بانکی داشته ایم و دو تسهیلات برای اشتغال خانم‌ها در نظر گرفته شده است. تهسیلات پایدار که مخصوص روستاهاست  و در حال حاضر فعال است و خانم های روستایی به خوبی از آن استفاده کرده اند و تا الان هفده هزار میلیارد تومان در روستاها توزیع شده است و تسهیلات فراگیر که در شهرها توزیع شده است.

وی با بیان اینکه ، مشکلات مربوط به این تسهیلات را نیز در نشست های تخصصی پیگیری کرده و برای حل آن تلاش کرده  ادامه داد: ما  این فرصت ها را فراهم می کنیم که خانم های فعال عرصه های مختلف اقتصادی بتوانند بیاییند و با مسئولین وکسانی که تصمیم گیر و سیاست گذار هستند مشکلات خودشان را بدون واسطه در میان بگذارند و امیدواریم که  در مسیر این سیاست گذاریها به ما کمک کنند.

معاون زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های غیرقانونی و ظالمانه علیه مردم ایران  ادامه داد:  در شرایطی که به قول رهبر معظم انقلاب و ریاست محترم جمهوری جنگ اقتصادی علیه مردم ایران را راه انداخته اند  باید بیش از گذشته نسبت به موضوع توان افزایی جامعه مان در موضوع اشتغال همت بگماریم و این قطعا کار مشترکی است که با همراهی  تشکل ها وسازمان‌های غیردولتی تخصصی و بخش خصوصی که در زمینه  اشتغال و کارآفرینی سابقه دارند، امکان پذیر می شود.

 ابتکار  با اشاره به اینکه معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری آمادگی همکاری با تشکل های علاقه مند فعالیت در این زمینه را دارد، ادامه داد: من فکر میکنم در ادامه این مسیر ما حتما باید برای ۷۸۰ نفی که در فاز اول طرح کسب و کار من موفق شدند  کمک کنیم و طرح را پیش ببریم.

وی با اشاره به اینکه جمعیت دختران فارغ التحصیل روبه افزایش است ادامه داد: شبکه سازی های لازم را برای توان افزایی و برای تکثیر این نوع  فعالیت ها بسیار لازم است چرا که بیکاری دختران فارغ التحصیل ما بین دو تا سه برابر آقایان است ولی در عین حال هرجا که فرصتی فراهم بوده، دختران ما پیشگام بوده و موفق عمل کردند وبا وجود سختی ها و مشکلات توانستند به یک مسیر روشنی دست پیدا کنند و برای خودشان، خانوده شان و برای بسیاری از اعضای جامعه یک الگوی موفق را برجای بگذارند.

** برای ترویج تفکر کسب و کار و کارآفرینی باید نگاه خیرخواهانه ای داشت

در ادامه فیروزه صابر، موسس بنیاد توسعه کارآفرینی؛ ضمن تشکر از حمایت های معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری در پیشبرد این طرح، ادامه داد: در شرایط پر چالش اقتصادی و اجتماعی حال حاضر، نهاد مدنی باید بیش از گذشته، احساس مسئولیت کند  و برای این کار ضمن اینکه  دولت باید زیر ساخت ها را فراهم کند، ولی بخش خصوصی باید پیشتاز باشد.

وی ادامه داد:  در جامعه باید یک نوع نگاه خیرخواهانه ای که نه تنها ساخت مدرسه، درمان بیماری و تحصیل را شامل شود، بلکه برای ترویج تفکر کسب و کار و کارآفرینی هم باید نگاه خیرخواهانه ای داشته باشد،  وجود داشته باشد . چرا که این کار یک نوع نگاه به آینده و توسعه گرا لازم دارد.

صابر با بیان اینکه بر موضوع  توسعه و ترویج کمک به جوانان مستعد به عنوان ماموریت اصلیشان تمرکز کرده اند  ادامه داد: وظیفه اصلی ما این است که آنچه را که احساس می کنیم و آنچه که درک می کنیم  را به سمت کمال ببریم و سعی کرده ایم در همین مسیر جریان سازی کنیم. و البته خیلی راه های نرفته داریم

موسس بنیاد توسعه کارآفرینی  با مطرح کردن این موضع که جوانان در این مسیر حتما به آموزش کاربردی های نیاز دارند، گفت: ما در بنیاد منتظر کمک های فکری، ایده ها و حمایت های معنوی و مادی شما هستیم .

در ادامه این نشست ناصر براتی مدیرعامل بنیاد توسعه کارافرینی زنان و جوانان ضمن ارائه گزارشی از عملکرد بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان با بیان اینکه این بنیاد در سال ۸۵ تاسیس شد گفت: در سال ۸۹ طرح اتاق کارافرینی مدارس و در سال ۹۰ طرح توان افزایی جوانان مستعد از سوی بنیاد در منطقه خرمشهر کار خود را آغاز کرد. در سال ۹۳ طرح سری فیلمهای مستند کارستان با هدف ترویج الگوهای کارآفرینی با رهبری رخشان بنی اعتماد و اقای میرطهماسب شروع شد. در سال ۹۴ نیز پروژه ای تحت عنوان توسعه ظرفیت سمن‌های بومی در دستور کار قرار گرفت و بنیاد ماموریت خود را توسعه نهادهای مدنی جامعه مدنی دانست.

وی ادامه داد: در سال ۹۵ طرح توان افزایی سازمانهای مردم نهاد از سوی بنیاد به عنوان طرحی ملی دنبال شد و در سال ۹۶ طرح ریزی "مسیر کسب و کار من" با حمایت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری  به عنوان طرحی ملی انجام و در سال ۹۷ اجرایی شد.

وی هدف بنیادین این بنیاد را توسعه فعالیت مولد میان زنان و جوانان دانست و گفت: ماموریت این بنیاد ترویج و توسعه کارافرینی میان زنان، جوانان و نوجوانان و سازمانهای مردم نهاد در گستره جغرافیایی ایران با اولویت ترجیحی مناطق کمتر توسعه یافته کشور است.

وی رویکردهای کلیدی این بنیاد را توانمندسازی، تسهیلگری و حمایت دانست و ادامه داد: برای تحقق ماموریت خود از ابزارهای اموزش، پژوهش و مشاوره استفاده کردیم و امیدواریم در سال ۱۴۰۰ یاداور شبکه گسترده ای از نهادهای مدنی کشور باشیم و به عنوان مرجعی در حوزه ترویج و توسعه کارافرینی اجتماعی عمل کنیم و نقش موثر خود را در کشور ایفا کنیم.وی یکی از اهداف این بنیاد را بازتولید بنیاد حداقل در ۵۰ سازمان مردم نهاد در سطح کشور دانست.به گفته وی، طرح کارآفرینی زنان و جوانان، اتاق کارافرینی مدارس، توسعه جامعه محلی، پروژه های ترویج کارافرینی و پروژه های پژوهش در حوزه کارافرینی زنان از محصولاتی است که بنیاد ارائه میدهد.

** راه های رسیدن به موفقیت در مسیر کسب و کار چیست

عقیلی مدیر عامل بانک  خاورمیانه نیز در این همایش به بررسی دلایل موفقیت بانک خاورمیانه و علت تفاوت این بانک از سایر بانک ها پرداخت. وی  تمرکز هدف و روشن بودن هدفش برای ایجاد بانک  و نه ایجاد یک شرکت سرمایه گذاری، یا بنگاه داری یاساختمان سازی را اولین دلیل موفقیت خود برشمارد.

مدیر عامل بانک خاورمیانه، ایجاد نوع آوری در رقابت با سایر بانک ها  و احترام به مشتری و احترام به کارکنان را دلیل دوم موفقیت خود می دانست.

 عقیلی صبوری و پیگیر بودن، ایجاد شفافیت در امور بانکی ، قانونمند بودن و ریسک پذیری را دیگر دلایل موفقیت بانک خود مطرح کرد.

** باید از ابزار سینما در جهت تولید تفکر استفاده کنیم

رخشان بنی اعتماد یکی از فیلم سازان مطرح کشورمان نیز در این همایش ضمن شرح چگونگی آشنایی خود با این بنیاد به طرح موضوع ایده ساختن مجموعه کارستان پرداخت و گفت: ابتکار عملی که ما در تولید این مجموعه داشتیم و حذف این ایده که سود در تولید است باعث شد این پروژه پیش برود.

وی با بیان اینکه برای فاز اول ۲۶ فیلم تعریف کرده بودیم اما امکان ساخت ۶ فیلم فراهم شد؛ ادامه داد: سینما ابزار قدرتمندی است و باید از آن در جهت تولید تفکر ارزش آفرین استفاده کرد و  ما باید با ابزار سینما در کنار این تفکر قرار بگیریم.

** در کارستان به تجربه های تازه ای دست پیدا کردم

شیرین پارسی نیز با بیان این موضوع که در کارستان تجربه به تجربه های تازه ای دست پیدا کرده، تجربه دیدن جهان از زاویه های دوربین، دیدن جهان با کمک دیگران به این موضوع پرداخت که وقتی فیلم  هر یک از اعضای کارستان را که از آنها فیلمی ساخته شده یا ساخته نشده،دیدم، فکر کردم چقدر خوب است که ما بهم وصل شدیم.

ایران و سرزمین ایران نقطه مرکزی وجود ماست و من هر جای دنیا که بروم این تاریخ روی شانه های من است و این خون در رگ های من است.

زمانی که شما افرادی را پیدا می کنید که مثل خودتان به این سرزمین وابستگی دارند خیلی خوشایند است. من در این مجموعه این افراد را دیدم.

 من در دانشگاه ها به جوانان می گویم، شما وظیفه دارید برای این سرزمین زحمت بکشید. شما به عنوان میراث داران این سرزمین  همه چیز را از پدر مادرتان گرفته اید و حالا و وظیفه دارید یک چیزی را صرف نظر از چیستی آن، ببخشید.

**باید در شرایط بحرانی در کنار همدیگر باشیم

در ادامه این نشست سعیده قدس نیز ضمن بیان تجربیات خود گفت: شما پاسداران این آب و خاک هستید و از جای خوبی هم پاسداری می کنید. اگر شما فکر می کنید در بیرون از این آب و خاک خبری هست باید بگویم بله آنجا در بخش آموزش، دانشگاه، یادگرفتن، لابراتوار بهشت است ولی در بخش زندگی عادی و روزمره یک انسان اینگونه نیست و قابل مقایسه با ایران نیست. فرد باید به سختی کار کند و شب وقتی به خانه برگشت خبر دروغی را هم از آن رسانه های دروغگوی غربی بشنود.

ما باید بتوانیم در همین کشور خودمان در کنار همدیگر دست به دست هم بدهیم و با این همه منابعی که در اختیار داریم و در این شرایط بحرانی که در آن قرار داریم، اثر گذار باشیم 

**چگونه کارآفرین شدم

در ادامه نشست دو تن از کارآفرینان جوان به بیان تجربیات و سختی هایی که در مسیر کارآفرینی داشتند پرداختند.

خاطره ۲۵ ساله گفت: بعد از فارغ التحصیلی و بعد از اینکه مدتی دنبال کار گشتم تصمیم گرفتم خودم کاری را شروع کنم.

وی با بیان اینکه از گفته های اطرافیانش فهمیده بود، بعضی افراد وقتی ترشی میخورند دچار معده درد شده و این موضوع عجیبی بوده چرا که این اتفاق در روستا برای آنها پیش نمی آمده.  بعد از تحقیق فهمیدم مشکل در سرکه هایی است که استفاده میشده چراکه بیش از نود درصد سکه های بازار اسیدی هستند. پس تصمیم گرفتم از سرکه کاملا طبیعی استفاده کنم و برای این کار سرکه خرما را انتخاب کردم.

خاطره گفت: سرکه خرما نتایج خوبی داشت اما برای استفاده از آن باید مجوز محصولات خوراکی را تهیه کنم که این تقیربا برای من با آنکه بسیار تلاش کردم کار محالی بوده است.

این کارآفرین جوان ادامه داد : همایش طرح کسب و کار من باعث شد من بتوانم با کارآفرینان دیگر هم آشنا بشوم و این را یاد گرفتم که اعتماد به نفسم بالا برود و بتوانم پشتکار داشته باشم و راهم را ادامه بدهم.

**اگر شکست نباشد پیروزی هم نیست

لیلا۲۷ ساله نیز می گوید:  علاقه یک توریست به لباس او، وقتی که کلاس دوم دبیرستان بوده است باعث شده تا او به سمت طراحی مد و لباس حرکت کند. 

وی کارش را با سرمایه دو میلیون تومانی در سال۸۷ شروع کرده ولی در سال۹۰ که قصد داشته علاقه اش را به صورت حرفه ای دنبال کند با سختی هایی برای گرفتن مجوز به خاطر سن کم مواجه شده است، می گوید: در ابتدا کارم را با هفده نفر شروع کردم ولی الان هجده نفر دیگر هم به ما اضافه شده اند.

لیلا که موفق شده بود در سال  ۹۶ به عنوان جوان ترین صنعتگر در سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی نشان ملی مادام العمر برای کارهای نفیسم  را بگیرد ادامه داد: کارهای من الان شامل سوزن دوزی روی لباس ،کیف و کفش ، زیور آلات و عروسک است.

وی اظهار کرد: کیفیت مواد اولیه برای من بسیار مهم است چراکه وقتی لباس به خارج از کشور فرستاه می شود باید گویای فرهنگ ایران من باشد تا آنها برای گردشگری در کشور من تشویق شوند.

لیلا با بیان اینکه امسال اما برای او سال شکست بوده چرا که نوسانات ارزی باعث از دست دادن مشتری هایش شده گفت:

آرزو دارد به عنوان یک جوان ایرانی در کارش موفق باشد و در این راه انتظار دارد سرمایه گذارن جوانای مثل ایشان را حمایت کنند.