معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: بر اساس برنامه ریزی ها و اقداماتی که در تمام استان ها انجام شده است، موضوع اجرا و تحقق شاخص های عدالت جنسیتی در بودجه سال ۹۸ وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی گنجانده شد. 



معصومه ابتکار افزود: به همین منظور از دستگاه های اجرایی خواسته شده است که در بودجه سال ۹۸ شاخص های عدالت جنسیتی را ببینند و امیدواریم در سال آینده در بودجه دستگاه ها و بر اساس مطالعاتی که در استان ها بوده است، این موضوع مدنظر همه دستگاه ها باشد.

وی اظهار داشت: اکنون در این مرحله برای بودجه سال ٩٨ چند اتفاق افتاده است؛ به همه استان ها اعلام کردیم که برنامه های خود را برای ارتقای شاخص های حوزه های زنان و خانواده اعلام کنند. ٣١ سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده را داریم که آخرین مرحله را می گذارنند.

ابتکار افزود: بر اساس مصوبه ستاد ملی زن و خانواده و ابلاغ آن توسط دولت، کمیسیون هایی با حضور همه دستگاه ها، شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاون قوه قضاییه تشکیل و روی این شاخص ها بحث شد.

وی ادامه داد: نظرات همه دستگاه های ذیربط در این زمینه گرفته و دخالت داده شد. از این دستگاه ها خواسته شده است روی این موضوع بحث کنند. در مرحله اول شاخص های کلی نهایی شده است و همه روی این موضوع اتفاق نظر دارند و اقدامات در این زمینه خوب پیش رفته است.

ابتکار با بیان اینکه با مکاتبه رسمی تمام شاخص های عدالت جنسیتی در بخش های مختلف ابلاغ شده است، افزود: وزرا و دستگاه هایی که نماینده داشتند، بر اساس تقسیم کار در ستاد ملی زنان و خانواده روی این موضوع صحبت کردند، اکنون شاخص ها برای دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: به همین منظور هر استانی سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده را در شورای برنامه ریزی تصویب کرده است. برنامه های استانی برای ارتقا و بهبود وضعیت زنان درحال انجام است تا یک حرکت برنامه ای مبتنی بر این شاخص ها در سطح ستاد و استان ها داشته باشیم.

وی به برگزاری ستاد ملی زن و خانواده در اسفند سال گذشته با حضور رئیس جمهوری اشاره کرد و گفت: در این ستاد شاخص های عدالت جنسیتی شامل آموزش های قبل، حین و بعد از ازدواج و موضوع ورزش و نشاط دختران با ١۶ محور تصویب و به دولت ابلاغ شد.

ابتکار خاطرنشان کرد: درباره شاخص های عدالت جنسیتی جلسات مختلفی برگزار کردیم که به مجموعه شاخص های ملی و اصلی در این زمینه رسیدیم، چون تکلیف ما در برنامه ششم است، این شاخص ها را به طور دقیق در جلسات مختلف نهایی کردیم و بر اساس دستورالعمل و مصوبه دولت شاخص ها برای اعضای دولت ابلاغ شد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: حرکت این معاونت بر اساس این سندها و شاخص های عدالت جنسیتی است، ما یک سازوکار اجرایی برای هر استان خواهیم داشت، نمونه ای از شاخص ها در بخش آموزش، اشتغال، حقوق، بهداشت و ورزش است و زیرشاخص ها و شاخص های جزیی هم پیش بینی شده است که در مراحل بعد ارزیابی می شود.

وی اظهار داشت: اجرای شاخص های عدالت جنسیتی، فضایی عادلانه برای استفاده زنان و مردان از تمام امکانات در کشور ایجاد می کند که انتظار می رود همه دستگاه ها برای تحقق آن تلاش کنند.

معصومه ابتکار شنبه اول دی ماه از طریق فرودگاه اهواز وارد خوزستان شد و مورد استقبال غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، علی حسین حسین‌زاده معاون سیاسی اجتماعی استانداری و سیده فرانک موسوی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قرار گرفت.

بازدید از اورژانس اجتماعی، بازدید از مراکز کارآفرینی بانوان، بازدید از بند نسوان ندامتگاه اهواز، نشست با مشاورین فرمانداران در امور بانوان، و نشست با فعالان سیاسی احزاب با محوریت امور بانوان و خانواده از جمله برنامه های سفر ابتکار به خوزستان است.