معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی: شهریه مهدهای کودک 25 درصد افزایش یافت.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در نشست خبری روز دوشنبه از افزایش 25 درصدی شهریه مهدهای کودک خبر داد و گفت: در سنین نوپا و نوباوه شهریه‌‌ها فقط 24 درصد افزایش یافته است و بیشترین افزایش شهریه‌ها درگروه شیرخواران است و هزینه‌ای که برای ناهار مهدهای کودک پیش‌بینی شده 50 هزار تومان است. ضمن اینکه در شهریه جدید، مبلغی برای لوازم‌التحریر دیده نشده است.

نفریه با اعلام این مطلب افزود: هم‌اکنون 17 هزار مهدکودک در کشور فعال‌اند که با آغاز سال تحصیلی، هم تعداد مهدهای کودک و هم تعداد فرزندان در مهدها افزایش پیدا می‌کند؛ به‌طوری‌که در حال حاضر 1700 کودک در مهدهای کودک خدمت می‌گیرند.

8 هزار روستامهد از میان 17 هزار مهدکودک فعال در کشور

وی با بیان اینکه 8 هزار مهدکودک از میان 17 هزار مهدکودک فعال در کشور، روستامهد هستند، تصریح کرد: از 2 ماه قبل با بخش‌نامه‌‌ای که به ادارات بهزیستی استان‌ها ابلاغ شد، کمیته استانی با حضور کانون مهدهای کودک و همچنین سازمان بهزیستی تشکیل و در نهایت شهریه مهدهای کودک تعیین شد؛ به‌طوری‌که مصرف خانواده‌ها، مهدهای کودک و بچه‌ها لحاظ گردید.

25 درصد افزایش شهریه مهدهای کودک در کل کشور

نفریه افزود: به طور متوسط در کل کشور 25 درصد افزایش شهریه داشته‌ایم و این بخشنامه از اول مهرماه سال جاری قابلیت اجرا دارد.

بیشترین افزایش شهریه‌ها درگروه شیرخواران است

معاون امور اجتماعی در ادامه با اشاره به اینکه درصد میانگین تعیین‌شده مهدهای کودک نسبت به سال گذشته کمتر است، گفت: در سنین نوپا و نوباوه شهریه‌‌ها فقط 24 درصد افزایش یافته است و بیشترین افزایش شهریه‌ها درگروه شیرخواران است و هزینه‌ای که برای ناهار مهدهای کودک پیش‌بینی شده 50 هزار تومان است. ضمن اینکه در شهریه جدید، مبلغی برای لوازم‌التحریر دیده نشده است.

به گفته نفریه شهریه‌‌ها برای کودکانی که بیش از ساعت 7:30 تا 15:30 در مهدهای کودک می‌مانند، باید برای تمام‌وقت 208 ساعت و به صورت نیمه‌‌وقت 104 ساعت، لحاظ شود و میزان شهریه اضافی بر این اساس محاسبه گردد.

رانندگان سرویس مهدهای کودک ترجیحاً از بانوان باشند

معاون امور اجتماعی بهزیستی افزود: هزینه سرویس ایاب و ذهاب در شهریه‌ها دیده نشده است. البته مهدهای کودک باید از سرویس‌‌های معتبر و با هماهنگی تاکسیرانی استفاده کنند و ترجیحاً از بانوان برای این کار استفاده شود و لازم نیست خانواده‌ها شهریه‌ها را به طور کامل از ابتدا پرداخت کنند و می‌توانند به صورت فصلی یا ماهانه آن را بپردازند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان این مطلب که مهدهای کودک استان تهران به پنج گروه تقسیم شده‌‌اند، به ذکر این تقسیم‌بندی پرداخت و گفت: منطقه 1، مناطق 2 تا 8، مناطق 9 تا 14، مناطق 15 تا 22 و سایر شهرستان‌های استان تهران، مناطق پنج‌گانه را تشکیل می‌دهند که شهریه مهدکودک‌های استان تهران بین 10 تا 15 درصد افزایش یافته و به طور متوسط 12 درصد است.

10 درصد از مهدهای کودک موجود سه ستاره‌اند

وی با بیان اینکه از سال گذشته ستاره‌‌دار کردن مهدهای کودک در دستور کار بهزیستی قرار گرفته است، افزود: مهدهای کودک به سه، دو، یک و تک ستاره مشروط تقسیم می‌شوند که 10 درصد از مهدهای کودک موجود سه ستاره، 42 درصد دو ستاره، 33 درصد یک ستاره و 15 درصد تک ستاره مشروط هستند.

نفریه از آغاز رتبه‌بندی روستامهدها در سال جاری خبر داد و گفت: رتبه‌بندی روستا مهدها در کشور آغاز شده و تا بهمن ‌ماه ادامه می‌‌یابد و شهریه ماهیانه این مهدها 15 تا 25 هزار تومان است.

اجرای طرح یک وعده غذای گرم در تمام روستامهدها

معاون امور اجتماعی بهزیستی، مهدهای روستایی و حاشیه‌ای تهران را 39 مورد عنوان کرد و افزود: در همه روستامهدها طرح یک وعده غذای گرم اجرا می‌شود که سرانه آن روزانه 1100 تومان است و برای تأمین آن به 22 میلیارد و 400 میلیون تومان نیاز است که نیمی ‌از این بودجه، ابلاغ شده است.

نفریه تصریح کرد: طی بخشنامه‌ای از سوی رئیس سازمان بهزیستی تیم نظارتی در تمام استان‌ها برای بازدید از مهدهای کودک تشکیل می‌‌شود و در صورت تشخیص تخلف مهدهای متخلف، از یک تا شش ماه به طور موقت تعطیل می‌شوند.

وی ادامه داد: پنج فعالیت فوق‌برنامه مانند فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی، آموزش و یک زبان خارجی؛ می‌‌تواند در مهدکودک‌‌ها ارائه شود و برای هر کدام از آنها پنج درصد به شهریه پایه افزوده می‌شود. البته شرکت کودکان در فعالیت‌‌های فوق‌‌برنامه اختیاری است و با رضایت کتبی والدین باید انجام شود.

نفریه تأکید کرد: لازم است پروانه فعالیت، پروانه مسئول فنی و جدول شهریه بر روی تابلوی اعلانات نصب شود و اگر در این زمینه با تخلفی روبه‌رو شدید می‌توانید به شماره 30008530 پیامک ارسال کنید.

سال گذشته همه مهدهای کودک بیش از یک بار بازدید شده‌‌اند

به گفته معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی سال گذشته همه مهدهای کودک بیش از یک بار بازدید شده‌‌اند و 37 مهدکودک به دلایلی مانند رعایت نکردن میزان دریافت شهریه، تعطیل شدند.

نفریه همچنین با اشاره به نصب دوربین مداربسته در مهدهای کودک سه ستاره، اظهار داشت: یکی از مواردی که برای مهدهای کودک امتیاز بود، نصب دوربین مداربسته بود و در حال حاضر مهدهای کودک سه ستاره، مجهز به دوربین مداربسته هستند و اکنون قصد داریم مهدهای کودک دو ستاره و در آینده نزدیک مهدهای کودک تک ستاره نیز مجهز به دوربین مداربسته شوند.

آخرین وضعیت پرونده مهد ستایش استان اردبیل

وی در ادامه نشست به آخرین وضعیت پرونده مهد ستایش استان اردبیل گفت: حکم اولیه در این زمینه صادر شده و در آن مجازات 6 ماه حبس برای فرد خاطی و مسئول فنی و 2 سال عدم امکان فعالیت آموزشی در نظر گرفته شده است؛ البته این مهدکودک پیش از رسانه‌‌ای شدن تخلفات آن، بسته و پروانه آن ابطال شد. البته ممکن است موارد مشابه این مهدکودک هم وجود داشته باشد.

مهدکودک در زندان‌ زنان

نفریه در پاسخ به سؤال خبرنگار مهرخانه در خصوص راه‌اندازی مهدکودک در زندان‌ زنان تصریح کرد: ما بارها برای آموزش مربیان، معرفی نفرات و تجهیز این مهدکودک‌ها اعلام آمادگی کرده‌‌ایم و حتی گفته‌ایم که به دلیل شرایط زندان، کودکان زیر دو سالی که ماردان آنها تمایل دارند را در بهزیستی نگهداری کنیم.

وی ادامه داد: سازمان بهزیستی همچنین پیشنهاد داده است که اگر مهدی در نزدیک زندان وجود دارد، می‌توانند کودکان را برای آموزش و نگهداری به آنجا بسپارند و سازمان نیمی ‌از شهریه آنها را پرداخت خواهد کرد تا کمکی به این خانواده‌ها بشود.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در پایان خاطرنشان کرد: جدول کامل شهریه‌‌های مهدهای کودک به تفکیک استان‌‌ها، در سایت قرار داده می‌‌شود و خانواده‌ها از این طریق می‌توانند اطلاعات لازم را کسب کنند.

در ادامه این نشست حمیدرضا الوند مدیر دفتر کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی تصریح کرد: سازمان بهزیستی به طور جدی با هر فعالیت فاقد مجوزی که در زمینه ارائه خدمات به کودکان زیر دبستان در قالب خانه بازی و غیره انجام می‌شود، برخورد می‌کند و والدین توجه داشته باشند که مکان‌هایی که کودکان در آنها به ثبت‌نام می‌پردازند، باید دارای مجوز رسمی ‌از دستگاه‌های متولی دولتی باشند.

انجام طرح یکسان‌سازی محتوای آموزشی مهدهای کودک تا پایان آذرماه

مدیرکل دفتر کودکان و نوجوانان بهزیستی با اشاره به طرح یکسان‌سازی محتوای آموزشی مهدهای کودک گفت: تا پایان آذرماه طرح یکسان‌سازی محتوای آموزشی مهدهای کودک انجام می‌شود که براساس فرم‌های رشد صورت می‌گیرد و تمام خدمات محتوای آموزشی در این فرم‌ها ثبت می‌شود.

وی به پنج شاخص یک مهدکودک اشاره کرد و افزود: شرایط فیزیکی و تجهیزات، بهداشت، ایمنی و تغذیه، قوانین و مقررات و نیروی انسانی؛ پنج شاخص درنظر گرفته‌شده در رتبه‌بندی یک مهدکودک هستند.

تشکیل انجمن اولیا و مربیان در مهدهای کودک

مدیرکل دفتر کودکان و نوجوانان بهزیستی ادامه داد: استان‌های تهران، خراسان‌رضوی، فارس، اصفهان، گیلان، مازندران، آذربایجان‌شرقی و البرز برای اخذ مجوز مهد سه ستاره باید امتیاز 198 به بالا کسب کنند، برای رتبه دو ستاره 171 تا 197 و برای رتبه یک ستاره، باید 144 تا 170 امتیاز به دست آورند و سایر استان‌های کشور برای رتبه سه ستاره باید 189 امتیاز داشته باشند. برای رتبه دو ستاره 165 تا 188، رتبه یک ستاره 141 تا 164 و رتبه یک ستاره مشروط 117 تا 140 امتیاز به دست آورند.

الوند درباره تشکیل انجمن اولیا و مربیان در مهدهای کودک گفت: سال گذشته 3500 انجمن اولیا و مربیان تشکیل شد و در سه ماهه اول امسال به حدود 3800 انجمن افزایش یافت و از ابتدای مهرماه تعداد آن بیشتر می‌شود و مهدهای کودک بالای 50 نفر کودک بالای سه سال، می‌توانند انجمن اولیا و مربیان تشکیل دهند.