معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده رویکرد وزیر آموزش و پرورش را مبنی‌ بر ساماندهی مدارس براساس نیازهای دختران و ورزش کردن آن‌ها بسیار موثر دانست.

معصومه ابتکار در همایش گرامیداشت هفته تربیت اسلامی، روز امور تربیتی که بعد از ظهر امروز در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد گفت: «وقتی در آموزش و پرورش صحبت از الگوسازی و سرمشق می‌کنیم لوازمی دارد که موضوع تربیت و مباحث پرورشی را درک‌ کنیم؛ به ویژه اینکه ۴۰ سال از انقلاب اسلامی گذشته است. امروز گزارشی را در جلسات از روند فعالیت‌های زنان ارائه کردیم. قبل از انقلاب زنان روستایی ۱۷ درصد و زنان شهری ۳۵ درصد سواد داشتند که امروز مجموعا بیش از ۸۵ درصد زنان ایرانی باسواد هستند.»

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: «قبل از انقلاب ۳ درصد زنان ایرانی تحصیلات دانشگاهی داشتند و اکنون ۲۷ درصد زنان در جامعه ایران تحصیلات دانشگاهی دارند که این خود تحول بزرگی است.»

او افزود: «ما به دلیل رویکرد دینی و اسلامی انقلاب و نظام مردم‌سالاری رسالت ویژه‌ای از اول انقلاب در آموزش و پرورش داشته‌ایم. این موضوع آموزش و معرفی زندگی دین‌مدارانه، جهان‌بینی و رویکرد دینی و فواید آن برای نونهالان است.»

ابتکار گفت: «ما در کارهای خود الگوهایی مانند حضرت فاطمه(س) و ائمه اطهار را مدنظر داریم که خوب درخشیده‌اند. برای معرفی این رویکرد و الگو باید با شاخصه‌هایی معرفی شوند.»

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با طرح این سوال که چطور می‌توان این شخصیت‌ها را معرفی کنیم که به درد جوانان امروزی بخورد گفت: «ساده‌زیستی مهم است. آیا بلد هستیم به جوانی که طرفدار محیط‌ زیست است این موضوع را آموزش دهیم؟»

او ادامه داد: «معرفی الگوها با رعایت اصول به دانش‌آموزان و جوانان به سبک زندگی بر می‌گردد. وارد پنجمین دهه شدیم و رهبر گام دوم را با بیانیه‌ای مطرح و نقشه راه آینده ایران را تعریف کردند.»

ابتکار افزود: «مقام معظم رهبری تأکید بر جوانگرایی دارند. یکی از مسایل مهم در این باره آسیب‌شناسی گذشته است. کار مشترک ما براساس گفت‌وگو و مهارت‌های گفت‌وگوی بین نسلی داستان امروز دنیاست.»

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده شبکه سینا را یک شبکه موثر دانست و با طرح این سوال که آیا با آسیب‌های موجود در حوزه مهارت‌های ارتباطی و روابط اجتماعی، مهارت‌های لازم به دانش‌آموزان آموزش داده شده است افزود: «در موضوع گفت‌وگوی بین‌نسلی بر روی مهارت‌های ارتباطی کار می‌کنیم. برای سالم بودن خانواده و انعکاس آن در نظام تربیتی مهارت‌های ارتباطی مهم است.»

او ادامه داد: «برای داشتن دستاورد در حوزه‌های تربیتی و پرورشی باید گذشته را مرور کنیم تا با یک نگاه نوین موضوعات را دنبال کنیم. رویکرد وزیر آموزش و پرورش مبتنی‌ بر ساماندهی مدارس براساس نیازهای دختران و ورزش کردن آنان بسیار موثر است که با همکاری معاونت زنان و خانواده راه افتاده است.»

ابتکار افزود: «باید تلاش کنیم واقع‌بینانه تجربیات گذشته را به کار ببریم و با نگاه به آینده در جامعه متعالی الگوهای عملی و رفتاری را محقق کنیم تا گوشه‌ای از دین خود به شهدا را ادا کرده باشیم.»