اعضای کارگروه ادیان و اقوام در نشست  مشترک با معصومه ابتکار معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به طرح و بررسی مسائل و تبادل نظر پرداختند. 


معصومه ابتکار در این نشست با تشکر از همکاری اعضای کارگروه با معاونت امور زنان و خانواده اظهار امیدواری کرد  این همکاری  ادامه داشته باشد و مسیر روشنی برای بهبود وضعیت زنان و خانواده ها در مناطق مرزی و مناطق سنی نشین ترسیم و شرایط خوبی برای پیشرفت و تعالی و رفع محرومیت ها و تبعیض ها فراهم شود.

وی با اشاره به نکات اعضا در مورد به کارگیری اهل تسنن در بخش های دولتی، با بیان اینکه دغدغه دولت و رویکرد دکتر روحانی به طور صریح هدف گذاری برای تخصیص ۳۰% از مناصب دولتی برای زنان  تا پایان دوره دوازدهم  است، افزود:  برای اقوام وخصوصا اهل سنت هم همین هدف گذاری صدق می کند. چنانچه علاوه بر استفاده از مشاوران اهل سنت باید در انتصابات مختلف نیز هم از آنها دعوت شود.

ابتکار با اشاره به سفرهای استانی اش گفت: در سفرهایم روند انتصابات اهل سنت  را شاهد بوده ام و نیز اینکه در مناطق مرزی در سطوح مختلف استانداری ها، بخشداری ها  و شهرداری ها عزیزان اهل سنت مشغول کار هستند . به علاوه اینکه  عملکرد موفقی هم داشته اند .

معاون رییس جمهور افزود: بارزترین نمونه در این زمینه خانم حمیرا ریگی به عنوان الگوی امیدبخشی است که از اهل سنت در بین سفرا  حاضر شده است. اینکه یک خانم  اهل سنت به عنوان سفیر منصوب شده ، اتفاق خوب و معناداری در این دولت است .

ابتکار در ادامه گفت در این حوزه ما هم تلاشمان  را از چند منظر ادامه  داده ایم. یکی منظر حقوقی است که به طور کلان بر روی قوانین کار می کنیم، چرا که اصلاح آنها می تواند برای همه راهگشا باشد.

دیگری برگزاری نشست های تخصصی با علمای اهل سنت است که به طور اختصاصی در استان سیستان و بلوچستان و استان گلستان داشته ایم و این آمادگی را هم داریم که به فراخور ضرورت و نیاز اینگونه نشست های تخصصی را برگزار کنیم .

وی افزود: موضوعاتی از قبیل کودک همسری از موارد مطرح شده بود ، یکی دیگر از موضوعات مورد مطالبه خانم ها به طور خاص در آق قلا در خصوص  اجازه حضور در مساجد بود که آن را با ائمه جمعه و جماعات استان و به طور خاص شهر آق قلا مطرح کردیم.

معاون رییس جمهور گفت: از سوی دیگر در نشستی که با جناب مولوی عبدالحمید داشتیم مسائل مطرح شده از سوی برخی بانوان کردستان در خصوص ارث عنوان شد. خانم ها معتقد بودند رویه هایی در جریان است که با فقه حنفی مغایرت دارد. مولوی عبدالحمید در پاسخ گفتند این رفتار غیر فرهنگ و غیر قومی بوده  و چنین موردی هیچ ارتباطی با فقه  ندارد.

معاون رییس جمهور در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به بحث سازمان های مردم نهاد، طرح ارتقاء تاب آوری و طرح گفت و گوی ملی خانواده، از آمادگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری  جهت همکاری در هر کدام از سه زمینه یاد شده خبر داد.

وی با بیان اینکه برای ما توان افزایی خواهران و برادران اهل سنت  و حضورشان در تصمیم گیری ها و سطوح مدیریتی و توجه به مشکلات خاص این مناطق در اولویت قرار دارد بر این مهم تاکید کرد که می توانیم در زمینه های مختلف تداوم همکاری داشته باشیم.

ابتکار با طرح اینکه حضور آگاهانه و هوشمندانه اهل سنت به عنوان بخشی لاینفک از جامعه ایران و اسلام از دلایل پیروزی انقلاب اسلامی و قوام جمهوری اسلامی است، گفت: خطاب به حاضران در نشست گفت شما  از اجزاء جدایی ناپذیر کشور، نظام و امت اسلام هستید و ما، هم این موضوع را به رسمیت می شناسیم و هم به آن افتخار می کنیم و امیدوارم بتوانیم با همکاری هم کمبودهای موجود را برطرف کنیم.

وی افزود دشمن در حال حاضر جنگ اقتصادی را علیه ایران آغاز کرده و تحریم های ظالمانه ای را بر اقتصاد ما تحمیل کرده تا ضمن جلوگیری از فروش نفت و اختلال در بازار ارز با ایجاد غائله، امنیت را از کشور سلب و مردم را ناامید کند.

ابتکار با اشاره به تحولات زنان ایران در حوزه های مختلف گفت:

ما منکر مشکلات نیستیم ولی دشمن با جنگ روانی قصد دارد مشکلات را بسیار بزگتر از آنچه هست جلوه دهد و ما باید هوشمندانه در مقابل این توطئه ها ایستادگی کنیم.       

در ابتدای این نشست خانم بهجت رحمانی به مرور برنامه های انجام شده در حوزه بانوان اهل سنت پرداخت و پس از آن اعضای کارگروه با طرح مشکلات موجود بررسی و رسیدگی به موضوعات مطرح شده را خواستار شدند.