شهیندخت مولاوردی: مطالبه اصلی و مشترک زنان و دختران مناطق محروم مشکلی است که برای عرضه و فروش محصولات آنها در بخش صنایع دستی وجود دارد.

شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در ششمین نشست مشترک معاونت امور زنان و خانواده با مشاورین امور بانوان وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی که در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برگزار شد، افزود: برخی انتقادات درخصوص امضای تفاهمنامه های این معاونت با دستگاه های دیگر وجود دارد. 

وی اظهار داشت: برخی منتقدین بر این باورند که امضای این تفاهمنامه ها هیچ فایده ای ندارد در حالی که طبق ماده 230 قانون برنامه پنجم توسعه هیچ راهی جز انعقاد قرارداد با دستگاه های اجرایی با هدف فعالیت و رفع مسائل حوزه زنان وجود ندارد. 

وی ادامه داد: تلاش داریم برخی از اعتبارات در حوزه زنان و خانواده از طریق دستگاه های ذیربط تامین شود. 

معاون رییس جمهور با اشاره به سند اجرایی اشتغال پایدار گفت: در این سند گروه هدف زنان سرپرست خانوار و دختران فارغ التحصیل و دانشگاهی مناطق محروم است که پیش نویس آن در حال آماده شدن می باشد. 

مولاوردی در بخشی از سخنانش درباره حذف پست مشاوره بانوان از دستگاه ها و وزارتخانه ها گفت: هنوز بخشنامه ای که در سال 89 الزام به ایجاد این پست و اختصاص سه پست ذیل آن کرده تمام و کمال اجرا نشده است که مشمول گسترش بی رویه شده باشد.

به گفته وی، این مشاوران اکثرا با حفظ سمت و بدون اشغال جایگاهی خاص انجام وظیفه می کردند و حق حضور در جلسات شورای مدیران را هم نداشتند. 

** برخی اظهارنظرها درباره حذف بودجه مربوط به امور زنان و خانواده خلاف واقع است

مولاوردی در ادامه افزود: مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور طبق ماده 100 قانون بودجه سال 1392مجازند تا فعالیت های اجرایی خود را در راستای تحقق اهداف و سیاست های مورد نظر از طریق دستگاه های اجرایی در چارچوب تفاهم نامه فی ما بین از محل اعتبارات پیش بینی شده مربوط به خود در این قانون به انجام رسانند.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: این ماده با اصرار و پیشنهاد معاونت امور زنان و خانواده عینا در لایحه بودجه سال 1393 تنفیذ و به مجلس ارائه شد هر چند نظر اکثریت بر این بود که مجاز بودن دستگاه ها، آن را به ماده ای بی خاصیت تبدیل کرده کما اینکه هیچ دستگاهی هم طی اجرای این قانون به مفاد آن عمل نکرده است.

وی خاطر نشان کرد: به دلیل سیاست انقباضی دولت در بحث بودجه،« الزام» دستگاه های اجرایی هم به این موضوع ممکن نبود بنابر این در زمان بررسی و تصویب لایحه در مجلس، قسمت اخیر ماده حذف و متن باقی مانده به عنوان بند (ط) تبصره 20 قانون بودجه سال 1393 به شرح ذیل به تصویب رسید.

معاونت های امور زنان و خانواده و علمی و فناوری رییس جمهور مجازند تا فعالیت های اجرایی خود را در راستای تحقق اهداف و سیاست های مورد نظر از طریق دستگاه های اجرایی در چارچوب تفاهم نامه فی ما بین از محل اعتبارات پیش بینی شده مربوط به خود در این قانون به انجام رسانند.

** تفاهمنامه با صندوق جمعیت سازمان ملل

مولاوردی گفت: در چارچوب پنجمین برنامه کشوری تفاهمنامه ای با صندوق جمعیت سازمان ملل به امضا رسانده ایم که بازه زمانی آن سال 90 تا 94 تعیین شده است. 

وی افزود: برونداد 5 آن تقویت ظرفیت ملی برای اجرای برنامه حمایتی برای نهاد خانواده و زنان بی بضاعت و سرپرست خانوار است. 

وی اظهار داشت: با بررسی های وزارت امور خارجه و هماهنگی دستگاه ها و با استفاده از منابعی که سازمان ملل در اختیار ما گذاشت، توانستیم پروژه خانواده سالم را در فعالیت های خود تعریف کنیم.

به گفته وی، حمایت از دوره های آموزشی ، آموزش آموزشگر برای تدریس ، کلاس های پیش و پس از ازدواج و برگزاری تور مطالعاتی به کشورهای دارای برنامه های موفق در زمینه زنان بدسرپرست از جمله فعالیت هایی است که در برنامه پروژه خانواده سالم گنجانده شده است.

مولاوردی در پایان این نشست از نمایشگاه جانبی آموزش های محصول محور در حوزه زنان بازدید کرد.