معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: اجرای طرح خانوادهمحور با هدف کسب مهارتهای خانوادگی، طرح تابآوری برای کمک به مردم آسیبدیده و طرح کمک به سازمانهای مردم نهاد از برنامههای ما برای کاهش بحرانهای پس از حادثه است.
معصومه ابتکار ظهر امروز در جلسه بررسی بهداشت و سلامت خانوادههای سیلزده از اجرای ۳ طرح برای کمک به خانواده های آسیبدیده از سیل خبر داد و اظهارداشت: اجرای طرح خانواده محور با هدف کسب مهارتهای خانوادگی ، طرح تابآوری برای کمک به مردم آسیبدیده و طرح کمک به سازمانهای مردم نهاد از برنامههای ما برای کاهش بحرانهای پس از حادثه و کمک به مردم آسیبدیده از سیل است.
وی افزود : کمک به سازمانهای مردم نهاد در راستای طرح خانوادهمحور است تا بتوانیم به سلامت خانوادههای سیلزده کمک کنیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد : برای تامین بهتر بهداشت و سلامت این خانوادههای آسیبدیده به حمایت گروهها و سمنهای مردم نهاد نیاز داریم.
ابتکار همچنین گفت :تلاش میکنیم اجرای سند ارتقای وضعیت زنان را که پیش از سیل در دستور کار بود روند سریعتری ببخشیم تا شرایط زندگی زنان آسیب دیده از سیل بهبود یابد.
وی افزود: همدلیهای خوبی در سیل در کل کشور به وجود آمد و طبق فرموده مقام معظم رهبری این یاری رسانی جزو تعالیم دینی ما و علاقه به همنوع است که در دوران دفاع مقدس هم نمونه آن را دیدیم.
ابتکار نقش سمنها را در سیل پررنگ دانست و ادامه داد: نهادهای مدنی اگر تقویت شوند و در اجرا و سیاست و تصمیمگیریها حضور داشته باشند سرمایه عظیمی بوده و کمککننده خواهند بود.
وی گفت: کشور در سنوات اخیر با کاهش بارندگی و افزایش دما روبرو بود که این امر با وقایع شدید آب و هوایی همراه است و اگر این مسائل در مدیریت ما لحاظ نشود ما را به چالش خواهد کشید.
ابتکار با بیان اینکه باید برای این تغییر اقلیم و نوسانات برنامهریزی داشته باشیم، افزود: آبخیزداری، حفاظت از جنگلها و رودخانهها و غیره اقدام عملی است و اگر انجام شود کاهش خسارات سیل را شاهد خواهیم بود
وی اظهار کرد: اگر محیط زیست ما تهدید نشده و آسیب ندیده باشد علیرغم بارشهای سیل آسا میتواند جلوی بسیاری از حوادث را گرفته و یا آثار مخرب را کاهش دهد.
ابتکار گفت: این آمادگی را داریم که در سال ۹۸ صندوقهای اعتباری خرد بانوان را کمک کنیم و تسهیلات خاصی برای اشتغال بانوان روستایی پیش بینی شده که بهزودی اعلام میشود.
وی طرح تابآوری در جوامع محلی را از دیگر طرحها برشمرد و گفت: اولویتهای معاونت مسائل ناشی از سیل و توجه به بازسازی و اشتغال و فعالیتهای اقتصادی است و از آن حمایت خواهیم کرد.
ابتکار اظهار کرد: برای توانمندسازی سمنها از سال گذشته اقداماتی انجام و نشستهای توان افزایی آنها تشکیل شده است.
وی گفت: نشست توان افزایی با موضوع سیل در گلستان و همیاری این تشکلها در روز هفتم اردیبهشت برگزار خواهد شد که برنامه سه روزه توان افزایی در موضوع مدیریت بحران و بازگشت به شرایط عادی است.
در این نشست سمیه سرجامی، نماینده سازمان های مردم نهاد گلستان گفت:
کمک به سیل زدگان از ۲۹ اسفند با دریافت کمک های نقدی و غیرنقدی آغاز شد و با دریافت حجم بزرگی از کمک های غیرنقدی تقاضای انبار از هلال احمر کردیم و وتا ۱۵ فروردین، ۲۱۸۸۵ بسته غذایی، ۱۳ هزار بسته بهداشتی و ۱۳۰ هزار پرس غذای گرم تحویل شده است.
نماینده سازمان های مردم نهاد افزود : ۱۰۸ خودرو آفرود شخصی و گروه های آفرودی در خدمت این کمک رسانی قرار گرفتند وهمکاری با اداره بهزیستی و حضور تیم روانشناسی، علوم پزشکی، تیم های پزشک و پرستار در کمپ ها شامل ۲۳ کمپ در گرگان و در کنار هلال احمر انجام شد.
سرجامی گفت: از دیگر اقدامات سازمان های غیر دولتی، حضور در کنار دیواره های آسیب دیده و ساخت سدهای خاکی، ایجاد تیم های لجستیکی و ارائه خدمات بیل های مکانیکی، قایق و مینی ماگ ها است.
وی تصریح کرد: حدود ۵۰ سازمان غیردولتی در گلستان فعالیت داشتند و پیشنهاد می شود به منظور جلوگیری از موازی کاری یا انفرادی کار کردن سمن ها، شبکه سازمان های مردم نهاد تشکیل شود.
در ادامه دکتر بی بی هاجر زحمتکش مشاور دانشگاه علوم پزشکی در خصوص عملکرد این دانشگاه اظهار داشت: تا تاریخ ۲۵ فروردین براساس پایش ها هیچگونه نمونه ای از التور (وبا) یا بیماری های مشابه در مناطق سیل زده گلستان دیده نشده است.
حدود سه میلیارد تومان خدمات درمانی رایگان از سوی دانشگاه علوم پزشکی ارائه شده است.
وی افزود: تلاش و همکاری همه انجمن های صنفی پزشکی از جمله داروسازان که داروهای مختلف را پشتیبانی کردند، کم نظیر بوده است. نظارت بر محل های تهیه غذا و توجه به گندزدایی برای مقابله با بیماری ها از جمله اقدامات بوده است.
دکتر بی بی هاجر زحمتکش در پایان افزود: ۱۵۸ زایمان در میان سیل زدگان بدون مرگ و میر مادر و کودک انجام شده است
دیدار با نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان گلستان
معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در سفر به استان گلستان با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه گرگان دیدار و گفتگو کرد.
ابتکار ضمن برشمردن طرح های حمایتی از خانواده های آسیب دیده در سیل، ابراز امیدواری کرد: با همت مردم و حمایت مسئولان هر چه سریعتر بحران را پشت سر بگذاریم.
ابتکار: طرح ملی گفتوگوی خانواده در گلستان ادامه مییابد
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این دیدار، نقش روحانیت را در حفظ انسجام مهم خواند و اظهار کرد: تا بازگشت زندگی عادی و برقراری معیشت در کنار مردم سیلزده گلستان هستیم.
معصومه ابتکار با اشاره به طرحهای حمایتی از خانوادههای آسیبدیده از سیل تصریح کرد: پیرامون بازسازی اجتماعی و روانی خانوادههای درگیر بحران سیل، طرح ملی گفتگوی خانواده را در گلستان ادامه میدهیم.
وی تأکید کرد: با هدف کمک به بحران سیل گلستان نشست سه روزه توانافزایی سازمانهای مردمنهاد به صورت کشوری طی روزهای آینده برگزار میشود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده طرح ارتقای تابآوری جوامع محلی بهخوبی در استان گلستان دنبال شده است، گفت: این طرح با همکاری تشکلها و تسهیلگران در گلستان با قوت پیگیری میشود.
ابتکار با بیان اینکه سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در استان تدوین شده است، بیان کرد: با تصویب آن در شورای برنامهریزی شاهد تسریع در بازسازی زندگی در گلستان خواهیم بود.
ابتکار با تأکید بر اینکه بانوان مناطق سیلزده باید مورد حمایت قرار بگیرند، ابراز کرد: معاونت امور زنان و خانواده از موضوعاتی اعم از بازسازی، بازگرداندن وضعیت به شرایط عادی و اشتغال کارگاهها در مناطق سیلزده حمایت میکند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان نیز به مشکلات و خسارات ناشی از سیل در استان اشاره و بر توزیع عادلانه کمکهای مردمی در بازسازی مناطق سیلزده تأکید کرد
وی احسان به بندگان خدا را از ارزشمندترین کارها نزد خدا دانست و افزود: صبر و تحمل مردم گلستان نسبت به استان های دیگر بسیار بالاتر است.
آیت الله سیدکاظم نورمفیدی بر توزیع عادلانه کمک های مردمی در بازسازی منطقه تأکید کرد.