معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده معتقد است که حداقل ۳۰ درصد کرسیهای مجلس شورای اسلامی باید در اختیار زنان جامعه باشد. هفته گذشته و در جریان طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس، پروانه مافی به نمایندگی از زنان مجلس پیشنهادی را مبنی بر تعیین سهمیه برای زنان در فهرستهای انتخاباتی مجلس مطرح کرد که به تصویب نرسید. چنین پیشنهادی البته در لایحه جامع انتخابات هم گنجانده شده که از سوی دولت آماده و به مجلس ارائه شده است.
این لایحه در نوبت بررسی قرار دارد و حالا چشمها به بررسی این لایحه است که آیا زمینه ساز افزایش کرسیهای بانوان در پارلمان میشود یا نه. در حالی که مخالفان دادن سهمیه به زنان یا تبعیض مثبت برای آنها را بر خلاف شأن آنها و در حقیقت توهین به جامعه زنان میدانند، موافقان آن را راهکاری برای تقویت جایگاه زنان و انگیزه بخشی برای رغبت بیشتر این بخش جامعه برای حضور و نقش آفرینی در عرصه اجتماعی و سیاسی میدانند. در همین چارچوب معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده هم معتقد است که این تبعیض مثبت به نفع کشور و زنان است. او در گفتوگو با «ایران» گفت: این پیشنهاد در دولت هم مطرح بود که برای زنان در انتخابات سهمیهای منظور شود اما به دلایل مختلف تأکید بر این شد که این اقدام از کانال احزاب و فهرستهای انتخاباتی انجام بگیرد.
ابتکار ادامه داد: این نظر مطرح شد که اگر این سهمیه تنها در قانون تعیین شود، ممکن است نتیجه مطلوبی بهدنبال نداشته باشد و حتی سهم زنان از اندازهای که هست، در مواردی کمتر هم بشود. بالاخره این رویکردی است که باید احزاب دنبال کنند، ضمن اینکه شأن جامعه ما این است که نسبت زنان در مجلس افزایش یابد.
وی با بیان اینکه موافق تبعیض مثبت به نفع زنان هستم، افزود: اما به این شرط که با سازوکارهای موجود به جواب مطلوب برسیم، یعنی برآیند آن این گونه باشد که حداقل ۳۰ درصد نمایندگان مجلس را زنان تشکیل دهند. انتظار ما این بود که مجلس نظر مثبتی درباره این پیشنهاد داشته باشد. با این حال این پیشنهاد در لایحه جامع انتخابات هم هست و امیدواریم نمایندگان نگاه ایجابی و مثبتی به این موضوع داشته باشند.
موافق تحریم انتخابات نیستم
معصومه ابتکار همچنین درباره نگاه خود به پیشنهاد سعید حجاریان برای مشارکت مشروط اصلاحطلبان در انتخابات مجلس به خبرآنلاین، گفت: فعلاً مسائل مطرح شده در حد گمانه زنی و طرح کلی هستند بنابراین خیلی زود است به تصمیمگیری و جمعبندی نهایی درباره انتخابات برسیم. طبعاً نظر همه گروهها بیان میشود، ضمن آنکه باید نظر اقشار مختلف مردم، تشکلها، دانشجویان و استادان مورد توجه قرار گیرد. طیف اصلاحات همیشه برای خودش اصولی داشته و از اصول خودش عبور نکرده بنابراین اگر اقدامی داشته باشد یا ائتلافی کند با حفظ اصولش است.
وی درباه گزینه تحریم انتخابات هم تأکید کرد: اساساً موافق تحریم انتخابات نیستم هیچوقت هم نبودم چراکه مخالف هر گونه تحریم نظامها و ساختارهای مردم سالاری در انتخابات هستم.این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره چرایی ناامیدی اصلاحطلبان از مشارکت مردم در انتخابات اظهار کرد: اصلاحطلبان ناامید نیستند ولی نگرانند مثل همه که نگران هستند. مردم به دلایل مختلفی مشکلاتی دارند ولی اصلاً ناامید نیستیم کمااینکه مشارکت مردم در همین قضیه سیل غیرقابل تصور بود، هیچکس فکر نمیکرد به این گستردگی مردم برای کمکرسانی حضور پیدا کنند.
ابتکار افزود: جریانات اصلاحات در عین حال که نقدهای منصفانه خود را درباره کارهایی که باید انجام میشد و نشد، بیان میکنند، باید درباره محدودیتها و مشکلات دولت حرف بزنند و دستاوردها و پیشرفتهای این دوره را برای مردم بگویند. بگویند چه شرایطی قبل و بعد از دولت یازدهم در دانشگاهها بود، وضعیت روزنامهها و رسانهها چهطور بوده و الان چه طور شده و فضای عمومی جامعه، برگزاری کنسرتها و ایجاد نشاط فرهنگی چه تغییراتی کرده است؟