مولاوردی: علیرغم کاهش جمعیت زنان روستایی طی دو سرشماری گذشته، نسبت جمعیت زنان به مردان در مناطق روستایی افزایش یافته است.
«شهیندخت مولاوردی» روز دوشنبه در همایش ملی روز روستا افزود: وضعیت زنان در هر جامعه ای نشانگر میزان پیشرفت آن جامعه است و این واقعیتی است که روز به روز تعداد بیشتری آن را در می یابند، زیرا هیچ برنامه ای بدون توجه به آنها به اهداف خود نمی رسد و هیچ توسعه ای پایدار و کامل نخواهد شد.
وی ادامه داد: زن بودن در دنیای امروز به خودی خود احتمال بودن در دایره فقر را افزایش می دهد، حال زنان با زندگی در جوامع روستایی تجربه ای متفاوت از تبعیض و محرومیت را می چشند، زیرا آنها عهده دار فعالیت های اقتصادی هستند که منجر به کسب درآمد ملموس نمی شود و همین امر باعث می شود تا آنها موقعیت اجتماعی و اقتصادی پایین تری پیدا کنند.
معاون رییس جمهوری با اشاره به نتایج سرشماری سال های 85 و 90 خاطرنشان کرد: جمعیت روستایی که 31.3 درصد جمعیت کشور را در سال 85 تشکیل می داد به 28.5 درصد در سال 90 کاهش یافت.
وی افزود: نتیجه این سرشماری همچنین نشان می دهد 2.8 درصد کاهش جمعیت روستایی را طی پنج سال تجربه کرده ایم.
مولاوردی تصریح کرد: در سال 90 درصد باسوادی زنان روستایی 69.4 درصد بوده در حالیکه نرخ باسوادی در میان زنان شهری 85.6 درصد است که این میزان درصد بیش از 15 درصد تفاوت باسوادی در شهر و روستا، نشاندهنده بخشی از بی توجهی به آموزش زنان روستایی است.
** کمبود اعتبارات و نبود ردیف اعتباری ویژه زنان روستایی
به گفته وی، یکی از چالش های موجود در این عرصه کمبود اعتبارات و نبود ردیف اعتباری ویژه زنان روستایی است.
مولاوردی افزود: از سال 1386 تاکنون در 11 استان کشور به دلیل بی توجهی به موضوع زنان، ردیف اعتباری طرح آموزش اشتغالات خانگی حذف شده و دفتر امور زنان روستایی به عنوان تنها متولی ترویج کشاورزی برای زنان روستایی با بودجه بسیار اندک امکان تحت پوشش قرار دادن تمام گروه های هدف را ندارد، از این رو لازم است ردیف اعتباری مختص زنان روستایی متناسب با جمعیت آنها ایجاد شود.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: با توجه به وضعیت کلی زنان در اقتصاد روستا، به نظر می رسد در برخی محورها باید نگاه متفاوت و برنامه ریزی ویژه ای ارائه داد.
** نقش زنان روستایی در اقتصاد کشور لحاظ نشده است
معاون رییس جمهوری گفت: جمعیت عظیم زنان روستایی و نقش در حال افزایش آنها در اقتصاد کشور، در برنامه های کلان چندان لحاظ نشده و برنامه های اجرا شده گرچه در ظاهر حمایت از مردان را در خود ندارد، اما به جهات مختلف از جمله زمینه های تاریخی، اجتماعی و اقتصادی به سمت مردانه شدن رفته و می رود.
مولاوردی از مسوولان خواست در برنامه های خود تاکید خاصی به موضوع زنان صورت گیرد و هر جا لازم است، بخش معناداری از اعتبارات، حمایت ها و آموزش ها به زنان تخصیص یابد.