بر طبق اخبار منتشره توسط صندوق جمعیت ملل متحد، برنامهها و سیاستهای توانافزایی میتواند در راستای مقابله با خشونت علیه دختران کمککننده باشد.
صندوق جمعیت ملل متحد با اشاره به سرگذشت یک دختر زیمبابوهای که در سنین کودکی، پدر و مادر خود را از دست داد و مجبور شد از سه سالگی با یکی از اقوام خود زندگی کند و در این مدت، بهشدت مورد اذیت و آزار و اشکال مختلف خشونت توسط وی قرار گرفت، اذعان داشت که این دختربچه در چند سال اخیر که در برنامههای توانافزایی دختران نوجوان مشارکت داشته، توانسته است وضعیت بهتری داشته باشد و تا اندازهای امید به آینده در او ایجاد شده است.
11 اکتبر هر سال، به عنوان روز جهانی کودکان دختر نامگذاری شده و موضوع و تِم امسال، «توانافزایی دختران نوجوان: پایان دادن به ارتکاب خشونت علیه دختران» است.
بنا به اذعان صندوق جمعیت ملل متحد، سالانه میلیونها دختر، قربانی اشکال مختلف تبعیض و خشونت میشوند و اغلب از فقر مفرط در رنج بهسر میبرند. این در حالی است که با ارتقای سطح آگاهی دختران از حقوق بشر و نیز ارتقای توانافزایی آنان، میتوان از بسیاری از این نقضها جلوگیری بهعمل آورد.
لزوم ایجاد تحول در نگرش ها
اکنون برنامههای متعددی در کشورهای در حل توسعه، برای ارتقای توانافزایی دختران ایجاد شده است. به طور نمونه اشاره شده است به برنامه «سازمان مقابله با ایدز و حمایت از دختران و زنان»در کشور زیمبابوه که با همکاری و پشتیبانی صندوق جمعیت ملل متحد اقدام میکنند. این سازمان فعالیت خود را از سپتامبر 2013 آغاز کرده و درصدد حمایت از دختران آسیبپذیر است.
برخی از مهمترین برنامهها در رابطه با دختران نوجوان که از سوی این سازمانها دنبال میشود، عبارتاند از آموزش، اشتغال، حقوق و سلامت جنسی و باروری. همچنین از دیگر اهداف و برنامهها، ایجاد آیندهای بهتر برای دختران آسیبدیده و یا آسیبپذیر در قبال اشکال مختلف خشونت و سوءاستفاده است.
لازم به توضیح است که بسیاری از برنامهها و سیاستهای صندوق جمعیت ملل متحد در خصوص سلامت و بهداشت جنسی و باروری اساساً نمیتواند از سوی کشورهای اسلامی مورد پذیرش قرار گیرد؛ چراکه با آمورزههای دینی و ارزشهای اسلامی و اخلاقی در تغایر جدی قرار دارد.